Şimdi Ara

## Beklenen Oldu, AMD'nin Tepe Yöneticisi (CEO) Değişiyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Beklenen Oldu, AMD'nin Tepe Yöneticisi (CEO) Değişiyor ##


    2002'den bu yana AMD'nin tepe yöneticisi olan Hector Ruiz'in yerini Dirk Meyer alıyor.


    AMD'nin finansal sıkıntıları devam ediyor. Yılın ikinci çeyreğine yönelik olarak açıklanan mali tablolar da firma ve hissedarlar adına pek olumlu değil. Yaşanan maddi kayba paralel olarak uzun süredir beklenen gelişme de gerçekleşiyor ve firmanın CEO'su yani tepe yöneticisi değişiyor.

    1999 yılında duyurduğu K7 kod adlı mikroişlemci mimarisi ve devam eden süreçte Athlon işlemci ailesiyle başarı elde AMD, 2000'li yıllara giriş ile birlikte vites yükseltmiş ve 1GHz barajını aşan ilk üretici olurken masaüstü işlemcilerinde 64-bit desteği sunan ilk isim olmayı başarmıştı.

    Çift çekirdekli Athlon X2 ailesiyle Intel'in Pentium 4 ve Pentium D işlemcileri karşısında önemli başarılar elde eden AMD, Opteron işlemci ailesiyle benzer bir tabloyu sunucu pazarında da sergiliyordu. Fakat 2006 yılının Temmuz ayı ile birlikte hem AMD de hemde endüstri de pek çok değişmeye başlayacaktı.

    Aynı dönemde Intel duyurduğu Core 2 Duo serisi yeni nesil şlemci ailesi ile fiyat ve performans anlamında rakibini zor durumda bırakacağının ilk sinyallerini verirken aynı zaman dilimi içerisinde AMD ise grafik kartı ve yonga seti üreticisi ATi'Yi alacağını açıklamıştı.

    2006 yılının Ekim ayında tamamlanan satın alma operasyonuyla ATi, yaklaşık 5.5 milyar Amerikan dolar karşılığında AMD çatısı altına girmişti. ATi'nin satın alınmasından bu yana geçen süre zarfında AMD hemde merkezi işlem birimi hemde grafik işlem birimi alanlarında liderliğe oynayacak çözümleri kullanıcılara malesef sunamadı.

     ## Beklenen Oldu, AMD'nin Tepe Yöneticisi (CEO) Değişiyor ##


    ATi'nin 5.5 milyar dolara satın alınması AMD tarihinde atılan en önemli adımlardan biriydi.


    AMD-ATi adına önce HD 2900 serisi hayal kırıklığı yaratmış devamında süreçte ise Phenom işlemcileri ve Spider platformu son kullanıcıların beklentilerini malesef karşılayamamıştı. Radeon HD 3000 serisi ile dönüşüm sinyallerinin işaretini veren, öte yandan üç çekirdekli Phenom 8000 serisiyle rekabetten de vazgeçmeyeceğini vurgulayan AMD cephesinde yeni gelişmeler.

    ATi'nin Radeon HD 4800 serisi grafik kartları ile pazara hızlı bir dönüş yapan, 199$ ve 299$ seviyelerinde daha şimdiden yüksek satış rakamlarına ulaştığı konuşulan AMD'de özellikle ATi'nin satın alınması sürecinde AMD'nin altına girdiği 5.5 milyar dolarlık yükün etkileri 2008'nin ikinci çeyreğinde firma mali tablolarına ciddi şekilde yansıdı.

    Açıklanan rakamlara göre AMD'nin 2. çeyrek geliri 1.309 milyar dolara olarak gerçekleşirken, aynı dönemdeki kaybı ise 1.189 milyar dolar oldu. Arka arkaya 7 çeyrek dönemdir ciddi kayıp açıklayan firmanın 2. çeyrek ile ilgili kayıp hanesine yazılan milyar dolarlık rakamın ağırlık bir kısmının ATi'nin satın alınmasının doğurduğu yük olduğunu görüyoruz.

    Açıklanan 1.189 milyar dolarlık kaybın 920 milyon dolarlık kısmının ATi'nin satın alınma süreciyle ilgil olduğu belirilirken, firmanın devam etmekte olan operasyonlarıyla ilgili kaybının ise 269 milyon dolar olduğu açıklandı. Tabi AMD tarafından açıklanan tabloya, 190 milyon dolar karşılığında satılan 200mm wafer üretim araçlarından gelen gelirin de dahil olduğunu belirtelim.

    Şu an 62 yaşında olan Hector Ruiz, AMD'ye Ocak, 2000'de katılmış ve 25 Nisan 2002'de firmanın tepe yöneticisi -CEO- olmuştu. Hector Ruiz döneminde firma tarihinin en başarılı dönemlerinden biri yaşanmış olmasına ve firma adına kilometre taşı diyebileceğimiz önemli adımlar atılmış olmasına rağmen yine Ruiz döneminde AMD hisse senetlerinin değeri son dönemin en düşük seviyesine kadar geriledi.

     ## Beklenen Oldu, AMD'nin Tepe Yöneticisi (CEO) Değişiyor ##


    Dirk Meyer, AMD'nin yeni tepe yöneticisi (CEO)


    Yönetim kurulu kararıyla Hector Ruiz'in yerine geçen Dirk Meyer ise 1995 yılından bu yana AMD içerisinde farklı görev ve pozisyonlarda çalışmakta. Mühendis kökenli olan Meyer, Athlon işlemcilerinin arkasındaki en önemli isimlerden biri olarak ta biliniyor. 2001-2006 yılları yani AMD'nin belkide en başarılı olduğu dönemde firmanın işlemci, ar-ge, üretim ve pazarlama operasyonlarını da Mayer tarafından yönetiliyordu.

    2006 yılı ile birlikte pozisyonu yükseltilen ve COO (Chief Operator Officer) olarak atanan Meyer, 2007 yılında AMD yönetim kuruluna da seçilmişti. Sektörün en yetkin mühendislerinden biri olduğu belirtilen Dirk Meyer'in neler yapacağı merak konusu fakat gelen ilk bilgilere göre Meyer bir süre firmanın mevcut çizgisini koruyacak ve daha çok maliyet ve gideleri düşürmeye çalışacak gibi görünüyor.

    Bu arada Hector Ruiz'in de AMD içerisinde kalmaya devam edeceğini belirtelim. Ruiz, firma yönetim kurulunun yürütücü başkanlığını sürdürecek. Şimdi AMD'nin Intel karşısında neler yapacağı merak konusu. Bir yanda mühendis kökenli Dirk Meyer (CEO, AMD), öte tarafta ise ekonomi kökenli Paul Otellini (CEO, Intel). Önümüzdeki aylar firmalar kadar ceo'ların rekabetine de sahne olabilir.

    Radeon HD 4800 serisi ile grafik operasyonlarına yeniden hız kazandıran, Puma platformuyla da mobil saha da olumlu eleştiriler alan (özellikle entegre grafik işlemci yetenekleriyle) AMD'de gözler yeni işlemcilere çevrilmiş durumda. Yılın son çeyreğinde 45nm üretim teknolojisine geçiş yapmaya hazırlanan AMD'nin Shangai ve Deneb kod adlı işlemcileriyle neler yapacağı şimdiden merak konusu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • HAYIRLISI OLSUN GÖRELİM ARTİK SENİ AMD

    bunlarda olmasa bu piyadaki işlemcileri bu kadar ucuZA alamazdık
  • tamamdır patlak onarıldı
    şimdi yol alma zamanı amd için
  • Bakalım bu eleman neler yaapcak...
  • yolun basından beri amd cephesinde bişiler olcak diye bekliyoruz ama sonuç gene aynı intel aldı komple piyasayı.
  • Hayırlısı olsun.

    Puma platformu olumlu olduğu kadar epey eleştiri de topladı. Eleştiriler performanstan çok ürünlerin piyasada yer almaması sebebi ile.

    Puma şu anda piyasada olsa 800$ ve altı segmenti domine eder ve amd 'ye çok iyi para kazandırır. Ama malesef intel centrino2 ile meydan vermeyecek amd 'ye. Amd çok geç kalıyor yine.
  • Hector Ruiz tecrübeli ve işinde iyi birisiydi. Umarım sadece CEO'luğu bırakıyordur, firmada çalışmaya devam eder. Dirk Meyer ise yine itimad edilen bir isim. Piyasada onlar gibi adam çok yok, AMD onları kaybederse, yerlerini doldurması zor olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hikmetg

    Hayırlısı olsun.

    Puma platformu olumlu olduğu kadar epey eleştiri de topladı. Eleştiriler performanstan çok ürünlerin piyasada yer almaması sebebi ile.

    Puma şu anda piyasada olsa 800$ ve altı segmenti domine eder ve amd 'ye çok iyi para kazandırır. Ama malesef intel centrino2 ile meydan vermeyecek amd 'ye. Amd çok geç kalıyor yine.


    sebep amd nin vermemesi değil sanırım talep yok hp,dell,asus vb gibi üreticilerden acaba neden?
  • daha eski bi demirbaş geliyor , bakalım nvidia nın canı okudnduğu gibi , intelide aynı duruma alabiliceklermi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: comanchee


    quote:

    Orjinalden alıntı: hikmetg

    Hayırlısı olsun.

    Puma platformu olumlu olduğu kadar epey eleştiri de topladı. Eleştiriler performanstan çok ürünlerin piyasada yer almaması sebebi ile.

    Puma şu anda piyasada olsa 800$ ve altı segmenti domine eder ve amd 'ye çok iyi para kazandırır. Ama malesef intel centrino2 ile meydan vermeyecek amd 'ye. Amd çok geç kalıyor yine.


    sebep amd nin vermemesi değil sanırım talep yok hp,dell,asus vb gibi üreticilerden acaba neden?

    adamlar intel tabanlıları tık tık fiyatı ne olursa olsun sattıktan sonra satılıp satılmayacağını (tahmin etmesi kolay olsa da) bilmediklerinden girişmiyorlar heralde...toshiba,acer,msi vb.vb.vb ne kadar çok firma var talep olmaması çok iğrenç bi durum ya...




  • İşlemcilerin performansı kötüyse CEO ne yapsın. Elinde sihirli bir değnek yok sonuçta. Meyer AMD'ye uğurlu gelir umarım.
  • amd aslında geçen 2-3 senelik süreyi daha da kötü geçirebilirdi gene iyi kurtarmış. 2008 in 3. çeyreğinden itibren kendini toparlayacaktır. ekran kartlarında 4800 serisi ile çok iyi iş yaptı, anakart konusunda zaten son 1.5 yıldır harika işler yapıyo geriye işlemcilerinin iyileştirilmesi ve hızlanması kaldı.
    45nm lik deneb lerle de hissedilir bi fark göreceğiz gibi.

    aynı 4800 serisi gibi çok üst düzey performans sunmasına gerek yok, sadece uygun fiyata iyi performans verse yeter. her yerde söylüyorum aslında şu anki phenom x4 leri bile 200$ ın altında satsa gene iddalı olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    İşlemcilerin performansı kötüyse CEO ne yapsın. Elinde sihirli bir değnek yok sonuçta. Meyer AMD'ye uğurlu gelir umarım.

    nekadar iyi ceo okadar performanslı işlemci
  • hayırlı olsun umarım amd rekabeti dahada kızıştırır
  • Her zaman genç ve dinamik isimlerin müzmin dede lerden önde olmasını savunmuşumdur.65 lik Ruiz' in firmaya getiriside belli götürüsüde belli.AMD ye 5.5milyar verebilecek kadar kafayı yemiş bir kişiliğe sahip.bence Meyer daha başarılı olacak.hem mühendis hem CEO yeteneklerini konuşturacaktır.
    İlerisi için hayırlı olacağını umuyorum.Ancak şu an için AMD sıfır pozisyonunda seyrediyor işlemcilerde.Bu seyrini seneler içerisinde yeni mimarilerle yükseltmeli ki başarı sağlayabilsin.Hala K7 den esintiler taşıyan işlemciler görmek düşündürücü geliyor.

    Bu arada Phenom konusunda insanlar bence çok yanılgıya düşüyorlar.ıntel in benzer işlemcilerine rağmen fiyat olarak iyi seviyedeler.Ancak kullanıcılar güvenememekte ısrarcılar.Hala AMD işlemcilerin yandığını düşünenler var.ıntel yaptığı çamurları görmezden gelen kullanıcılar var.etik anlamda yanlış ama rekabet ve piyasa koşullarında her firma birbirine böyle çamurlar atacaktır.zaten bunlar rekabetin pis gerçekleri olmazsa olmazlar.
    Burada en önemli rolü bence Phenom X3 işlemcileri kapmalı.Phenom X4 lerdeki performans başarımı fiyata oranlı iyi seviyede ancak X3 lerin getirisi daha fazla.Bu yönde ilerleme yapılmalı.




  • herzaman her yerde amd
  • daha genç isimlerin yukarıya çekilmesi güzel bir durum.
  • masallah herkes amd nin icislerini cok iyi biliyor hepimiz amd ceo suyuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Temmuz 2008; 11:51:50 >
  • bakalım bu mühendis kökenli iyi işlemçi üretimine katkıda bulunabilecekmi?
  • Adamın tipini beyenmedim zaten. Yeni eLeman geLdiği iyi oLdu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.