Şimdi Ara

## Avrupa Komisyonundan Intel'e 3 Yeni Suçlama ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Avrupa Komisyonundan Intel'e 3 Yeni Suçlama ##


    Yarı iletken dünyasının lider ismi Intel'in başı dertte. Avrupa Komisyonu, Intel ile görülmekte olan davaya 3 yeni suçlama daha ekliyor. Geçtiğimiz ay Kore Rekabet Komisyonu tarafından antitröst yasalarını (2002-2005 yılları arasında AMD tabanlı sistem satmamaları için Samsung ve Averatec firmalarına ödeme yapmasından ötürü) ihlal ettiği gerekçesiyle 25.4 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan Intel benzer suçlamalar ile yeniden karşı karşıya. Avrupa Komisyonunun Intel'e yönelik yeni suçlamaları arasında, perakendecilere sadece kendi işlemcilerini kullanan sistemlerin satılması için iskonto yapması, PC üreticilerine AMD tabanlı sistemlerinin lansmanlarını ertelemeleri için ödeme yapması ve yine aynı sistem üreticilerine tüm dizüstü bilgisayarlarında Intel işlemci kullanılması için geri ödeme yapması yer alıyor. Öte yandan Avrupa Komisyonu Intel'in takip ettiği "below the cost" maliyet altı stratejisinin de uzun vadede son kullanıcıların zararına olacağını çünkü bu politikanın rakiplere ve rekabet ortamına ciddi zarar verirken daha az alternatifin sunulmasına neden olacağını ifade ediyor. 25 Temmuz'a kadar cevap süresi bulunduğu belirtilen Intel'in bahsi geçen tutumunu değiştirmediği takdirde yıllık gelirinin %10'unu bulan para cezası ile karşılaşmasının söz konusu olabileceği bildiriliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Piyasanın %80 lere varan bır kısmını elınde bulunduran bır fırma neden %14 leri zor bulan bir rakipten bu kadar korkar anlamıs deılım ama Intel ya kendıne guvenmıyorr yada AMD yakında piyasada bir fırtana koparacagının habercısı.

    Ama Intel'in başı bu sefer fena dertte Dünya ekonomısı bu denlı calkalanırken Intelın gelırının %10 oranında ceza gelırse kı bu cok yuksek bı rakam olacak malum gelırı cok yuksek ama parasal yonden bır sıkıntı cekemeyecegı kesınde ıtıbarı baya zedelenecek gıbı gorunuyor...

    KOLAY GELSIN fx57...
  • haberin içeriği ana sayfada "Intel Sene Bitmeden 45nm Üretim Teknolojisiyle Hazırlanan 100 Milyon İşlemci Satmış Olacak " şeklinde
  • Belden aşağı vurma!
    intel beter olsun.
    amd belini doğrultsun.
    rekabet olsun.
    iyi işlecimler ucuz olsun.
    herkes şen olsun.
    evimize neşe dolsun.
  • Parası olan neler yapıyor öyle yaw, neyse davaya bakanlarada para verirde, kurtarır paçayı..
    ama komisyonun bunu basına sızdırması, kendi yasasına ihanettir..
    Çünkü bu inteli zedeleyici bir haber..
    Davanın aslı görüşülüp sonuç alındıktan sonra basına bildirilmeliydi neticesi..
  • Intel kısa vadede belki AMD den çekinmiyor ama ekran kartı piyasasındaki çılgınlığın işlemci piyasasına yansımasından çekiniyor. 100 dolar altında quad işlemciler Bence intelin hiç bir korkusu yok. Zirvede rakipsiz olmayı arzuluyor o kadar. İlke olarak da "Amaca ulaşmak için her yol mübahtır." edinmiş.
  • Buradaki olay yılanı başından ezmek diyebiliriz. Geçmiş yıllara bakıldığında AMD ilk olarak 1000MHz sınırını aşmıştı (hey gidi günler!!) ve buna benzer değişik sivri çıkışlar yapmıştı. Intel de bundan dolayı başına daha büyük iş açmamak için işin başında ipleri eline almak için bu tarz işlere giriyor. Bu da AMD yi frenlemeye yetiyor, öyle ki AMD dizüstülerde Puma platformunu çıkarmasına karşın herkes temkinliyken, Intel Centrino 2 duyurulur duyurulmaz firmalar adeta yarışa girdiler. Bu da herhalde en güncel örnek olsa gerek!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbesbas -- 18 Temmuz 2008; 6:10:49 >
  • Intel, AMD'ye tabir-i caizse "pislik" yapıyor. Ne yaparsa yapsın Pentium 4 ile gelen ve bir türlü engelleyemediği şöhret kaybından dolayı çoğu kullanıcının Intel'e bakışı soğuk. Ben Pentium 4 işlemciden Athlon 64'e geçmiştim zamanında ve o günden beridir AMD kullanıyorum. Şimdi işlemcimi değiştireceğim. Yenisi ne mi olacak? Tabii ki AMD! Intel boş yere kasmaya ve para kaybetmeye devam etsin. AMD'yi bilen biliyor, bilmeyen de zamanla öğrenir.
  • şu avrupada MAC OSX için Apple'da dava açsalar çok iyi olacak.İşletim sistemini TEKEL tutuyor.Media Player,Messenger,Hatta IE explorer için Microsftu sıkıştırıyorlar.Utanmasalar defrag tool için bile laf edecekler.
    Bu haberler davalar tamamen spekülatif.
  • İnteli tekelci olmasıyla sevmiyorum. Tabi Yahudi kökenli olmasının da sebebi var ama.

    İşte rekabeti parayla önlemeye çalışan bir şirketin ürününü kullanmamak istemem. Athlon 500 kullandım çok çok uzun yıllar. Ve o günden sonra intel almadım.

    İntel nvidia gibi müşterilerin tepkisi çekmeye başlarsa core2 değil core 8 çıkarsa yine biraz zor satar.
  • Bu olaylar hakkında geçmişte tercümeler yapıp, haberler verdiğimde bunlara inanmak istemeyenler, asılsız iddia olduğunu, hüküm olmadığını söyleyenler olmuştu. Ardından Intel Transmeta'ya patent ihlalinden 250M $ ödemeye razı oldu mahkeme bitmeden. Sonra değişik ülkelerde yaptığı bu ticaret ahlakı dışı faaliyetlerden ötürü cezalar yedi, suçları sabitleşti. Bir Amerikan mahkemesi kaldı, o dava da sürüyor. AB meselesini zaten biliyoruz, geçmişte de ofislerini bastılar Intel'in Avrupa'daki. İddialar ciddi, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Umarım bu kadar süre sonra anlaşılmışımdır biraz da olsa.
  • beyler bildiğim kadarı ile intel yahudi şirketi eee hal bu olunca adamlar için herşey mübah dini imanı para olan bir milletten kormak lazım dünyayı bu adamlar sömürüyor yani adil olmalarını beklemek ahmaklık olur bana katılanlar el kaldırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yugams -- 18 Temmuz 2008; 9:48:49 >
  • Haberi dikkatli okuyun arkadaşlar...yıllık gelirden bahsediliyor.Koyarmı intele koymaz tabiki.(Genel gelirden bahsedilmiyor.)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 18 Temmuz 2008; 9:56:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MMTC

    Intel, AMD'ye tabir-i caizse "pislik" yapıyor. Ne yaparsa yapsın Pentium 4 ile gelen ve bir türlü engelleyemediği şöhret kaybından dolayı çoğu kullanıcının Intel'e bakışı soğuk. Ben Pentium 4 işlemciden Athlon 64'e geçmiştim zamanında ve o günden beridir AMD kullanıyorum. Şimdi işlemcimi değiştireceğim. Yenisi ne mi olacak? Tabii ki AMD! Intel boş yere kasmaya ve para kaybetmeye devam etsin. AMD'yi bilen biliyor, bilmeyen de zamanla öğrenir.

    aynen katılıyorum p4 piyaskosundan sonra amd ye döndüm daha bundan sonra neden ve nasıl intel alırım bilmiyorum...zaten nehalemle yine uçacak fiyatlar...amd hem pc'mizi hem de cebimizi düşünüyor daha ne olsun....athlon64 X2 lerin fiyatı da nefis düşmüş beyler yurtdışı kadar olmasa da +6000 i 130$+kdv civarlarında alabilmek mümkün....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mavizaman

    Belden aşağı vurma!
    intel beter olsun.
    amd belini doğrultsun.
    rekabet olsun.
    iyi işlecimler ucuz olsun.
    herkes şen olsun.
    evimize neşe dolsun.







  • bu intelin ilk haltı deyilki amd ezmek icin üretici firmalara işlemciyi benden alın 3 yılsonra
    ödediginiz parayı geri ödiyim diyende intel ve firmalara yapılan baskılar
    tabi yaptırım gücü var IBM lede bu tip bir sorunda problem cıkmışdı
    yanılmıyorsam IBM de amd ye yöneldi ve argeleri birleştirdiler amd ile
  • intele kocaman yüzsüz yahudiler
  • Bu haberle birlikte herkesin neden intel intel diye çığlık attığı daha iyi anlaşılır oldu.

    Herkesin cebine para gidiyormuş oh ne ala...

    Zaten bilgisayar dünyasında hep mahkemelerde sürünen iki vazgeçilmez isim var, onlar da intel ve microsoft!!!

    Keşke cezayı yüzde 20 yapsalardı
  • Bide dünyanın en önemli işlemci üreticisi olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MMTC

    Intel, AMD'ye tabir-i caizse "pislik" yapıyor. Ne yaparsa yapsın Pentium 4 ile gelen ve bir türlü engelleyemediği şöhret kaybından dolayı çoğu kullanıcının Intel'e bakışı soğuk. Ben Pentium 4 işlemciden Athlon 64'e geçmiştim zamanında ve o günden beridir AMD kullanıyorum. Şimdi işlemcimi değiştireceğim. Yenisi ne mi olacak? Tabii ki AMD! Intel boş yere kasmaya ve para kaybetmeye devam etsin. AMD'yi bilen biliyor, bilmeyen de zamanla öğrenir.


    Çok safitirik gördü seni dostum

    İntel zaten dünya çapındaki pazarın %85 lik kısmını elinde tutuyor .. AMD İntelin yanında yan kuruluş kalır firma büyüklüğü olarak..

    AMD kötüdür demiyorum , ama AMD fanatiklği nedendir anlam veremiyorum ...

    Tabiki Tekel olmasın hiçbir firma , emin olunki AMD de tekel olmak istiyor , elinden gelse hepimizi soyarlar ...Hep söylüyorum , ne AMD nede İNTEL bedavaya işlemci vermiyorlar bize, babamızın oğluda değiller .. Benim şahsen istediğim bu iki firmadan başka CPU üreticileride olsun piyasada , rekabet artsın , daha uygun fiyatlara daha iyi işlemciler alabilelim..

    İNTEL in Ceo su ekonomist , AMD nin Ceo su ise mühendis ... Olay zaten besbelli ortada , siz nekadar iyi mal üretirseniz üretin , iyi pazarlayamadıktan sonra satamassınız ..

    AMD teknolojik üstünlüklerini , diğer gerekli hareketlerle destekleyemiyor... BU işi dünyada en iyi yapan iki firma İNTEL ile Nvidia dır..

    Sonrada 3-5 tane fanatik kalkıp yok efendim Nvidia o oyun için bilmem kaç milyon dolar vermiş , o yüzden oyun Nvidia ya optimize edilmiş , ATİ de kötü performans veriyor.. Ben Nvidia nın yerinde olsam , bırakın Optimizeyi , 7 Milyon dolar verdikten sonra , başka firmanın ekran kartı yongasıyla oyunun oynanmasını bile yasaklardım

    İNTEl de AMD de bizi hedefliyor , saftirik vatandaşımda AMD 2 fiyat indirimi yaptı diye AMD yi kullanıcı dostu sanıyor .. AMD değilmiydi FX60 işlemcisini 1000$+KDV den satan .. Fuzuli muhabbete gerek yok , kim performans olarak önde ise , o atını koşturuyor istedği gibi..

    Ayriyetten , kalkıpta İNTEL i bak ona para vermiş , diğerine baskı yapmış diye eleştirme hakkımızda yok .. Bunlar iş dünyasının gerçekleri, yapmayanların halini görüyoruz ...

    Saygılar...




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.