arkadaşlar PVI HT 3.00 Ghz işlemci var üzerinde çin malı bir tane cooler master fan var acayip ses yapıyor fanı çıkarsam bişey olurmu yada başka tavsiyeleriniz varmı??
Arkadaşım kafa buluyorlar sen onlara takma Eğer bilgiliysen sök derim çünkü arada 1 milim dahi oynama olsa sıcaklık 3 derece falan artar demiş olayım birde thermal macun bulursan sür ama bulman zor normalde satılmıyor büyük bilgisayar yerlerinde(Vatan,gold vb.) yerlerde bulursun
Fanı bence çıkarmayı düşünme bile. Fan bırakma çıkarmayı, iyi çalışmasa bile problem olur. Bi ara benim fanım iyi çalışmuyodu, açtım kasayı vantilatör koydum yanına :)
geçen gün sesli diye zalman 9500 led in fanını söktüm alternatif bir fan takıp sesi azaltıcam die kaldı öle stok fanı taktım bakalım bi ara bişeyler uydurucam ona bence riske girme benim gibi hele stok fanında yoksa hiç tavsiye etmem.
Bak kardeşim,eğer fanı söküpte takabileceğine inanıyorsan en az 12cm. çapında bir fanla değiştirmelisin.Anakartının hangi tip soketi desteklediğine bak.Buna göre Thermaltake big typhon uyarsa eğer onu takabilisin mesela veya benzerlerini.Fansız bir işlemci kullamayı kesinlikle düşünme sakın,hatta bilhassa hava sirkülasyonunun da iyi olmasına çalış.Bu kadar para veripte su soğutma vb. sistem kuran insanların bir bildikleri var herhalde değilmi.