Yanlış hatırlamıyorsam, DS serisinden olduğu için chipsette ve güney köprüsünde soğutucu bloklar olması lazım. İster serin olsun, ister sıcak, bu bloklara bi' kasa fanı yönlendirmek gerekir bence.
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
kk üzerine fan tutarakta denedim. değişen birşey olmadı. büyük ihtimalle sensör hatalı. yazılımlarda da sorun olabilir. igp'yi 800mhz'e çıkardığımda dahi değişen birşey olmuyor. boşta 93, yükte 95 derece...
kk üzerine fan tutarakta denedim. değişen birşey olmadı. büyük ihtimalle sensör hatalı. yazılımlarda da sorun olabilir. igp'yi 800mhz'e çıkardığımda dahi değişen birşey olmuyor. boşta 93, yükte 95 derece...
Algılayıcılarda değil de, yazılımlarda sorun olabilir. Ama sen yine de iyice oturtulmuş şekilde bi' pervane yerleştir önüne, iyi soğutsun. Bilgisyarın her parçası soğuk olmalı bence, aşırıya kaçmayarak tabii ki. Ama KK önemli, ne de olsa anakart.
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
ben hardware monitor programıyla da baktım degerler aynı..acaba sistem performansına etki eder mi? yada overclock yapılır mı bu anakartla?
sensorun bozuk olma ihtimali nedir?
yada bu programların anakartı desteklememe ihtimali..cunku everest ilk basta tanıyamamıstı anakartı
Arkadaşlar, üç kişide de durum aynıysa, o zaman ya yazılımlar anakartı tanımıyordur, ya da başka bir sorun vardır. Sorun yaratmaya değmez o zaman...
arkadaşlar sensörler hatalı olmalı birde anakartın hardware monitor veya healt status gibi yerlerinden bakın benim biostar ta780g de 650mhz de igp nin gpu su 50 derece görüodu ustune buyuk bi fanı uzaktan tuttum kasa açık bu sıcaklarda 40 c de gezio bence ikiside aynı chipset sonuçta ısı farkı olcağını sanmıyorum içiniz rahat olsun 50 c yi geçmez zati 95 olsa el koyamazsınız pcb dyanmaz o sıcaklığa sağlıcakla kalın
pasif sogutucu var anakartta 93 civarı gozukuyor bazen elledgimde gercekten sıcak ama normal zamanda ılık oldugu halde 93 gosteriyor..hiç bu anakartla ısıdan dolayı sorun yasayan oldu mu