Arkadaşlar şu an PC değiştirecek bir kişi AMD yonga setli bir anakart mı yoksa Intel yonga setli bir anakart almalı?
AMD henüz 45nm ye geçmediği için(en azından 45nm işlemciler görmediğimiz için) Soket değiştirme ihtimali yani AM3 e geçme ihtimali var. AM2+ de destekli bir anakartta yeni çıkacak 45nm işlemciler uyucakmış ama AM3 soketine geçilecekmiş.Daha doğrusu hem AM3 e geçip hem de AM2+ için aynı işlemciden üretilecekmiş.
Diğer yandan INTEL 45nm ye geçmiş bir şirket olarak yeni çıkaracağı çoklu işlemcileri satarken yeni bir socket değişimi yapacak mı yoksa şu anki soket yeterli olacak mı?
Bu konuda biraz bilgi topladım ve birleştirmeye çalıştım.Bu konuda biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
Bende yeni bir sistem aldım.Emin ol senin sorduğun bu sorunun cevabını bende araştırdım. Hatta forumda açtığım konuda AMD 9850 BE işlemci alma niyetindeydim fakat internetteki araştırmalarım sonucunda yapılan testlerde Intel'in AMD'den performans bakımından üstün olduğunu gördüm.
En azından AMD 45nm teknolojine geçene kadar Intel'in yeni işlemcileriyle yarışamıyor. 45nm işlemciler çıksa bile ilk başlarda bizler için fahiş fiyatta olacağından kolay kolay alınamaz herhalde.
Ben tercihimi Intel Q9300'den yana kullandım.Sistem 1-2 güne kadar gelecek henüz gelmediğinden deneme imkanı bulmuş değilim.