Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Uzun Ömürlü Sistem İçin AMD mi Intel mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Uzun Ömürlü Sistem İçin AMD mi Intel mi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
alirezzak

18 Temmuz 2008; 0:00:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar şu an PC değiştirecek bir kişi AMD yonga setli bir anakart mı yoksa Intel yonga setli bir anakart almalı?

AMD henüz 45nm ye geçmediği için(en azından 45nm işlemciler görmediğimiz için) Soket değiştirme ihtimali yani AM3 e geçme ihtimali var. AM2+ de destekli bir anakartta yeni çıkacak 45nm işlemciler uyucakmış ama AM3 soketine geçilecekmiş.Daha doğrusu hem AM3 e geçip hem de AM2+ için aynı işlemciden üretilecekmiş.

Diğer yandan INTEL 45nm ye geçmiş bir şirket olarak yeni çıkaracağı çoklu işlemcileri satarken yeni bir socket değişimi yapacak mı yoksa şu anki soket yeterli olacak mı?

Bu konuda biraz bilgi topladım ve birleştirmeye çalıştım.Bu konuda biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

alirezzak

18 Temmuz 2008; 0:28:39 

Hiçbir fikri olan yok mu arkadaşlar niçin kimse cevap yazmıyor?

diamondmonster

18 Temmuz 2008; 0:52:09 

Bende yeni bir sistem aldım.Emin ol senin sorduğun bu sorunun cevabını bende araştırdım.
Hatta forumda açtığım konuda AMD 9850 BE işlemci alma niyetindeydim fakat internetteki araştırmalarım sonucunda yapılan testlerde Intel'in AMD'den performans bakımından üstün olduğunu gördüm.

En azından AMD 45nm teknolojine geçene kadar Intel'in yeni işlemcileriyle yarışamıyor.
45nm işlemciler çıksa bile ilk başlarda bizler için fahiş fiyatta olacağından kolay kolay alınamaz herhalde.

Ben tercihimi Intel Q9300'den yana kullandım.Sistem 1-2 güne kadar gelecek henüz gelmediğinden deneme imkanı bulmuş değilim.

INTEL Q9300 / MSI P45 NEO-F / MUSHKIN HP 2x1 GB DUAL DDR2 800 / POWERCOLOR ATI HD4870 / SEAGATE 250 GB SATA2 16 MB NCQ / AG NEOVO KA19 / ZEN 550 W PSU
DigitalWorld

18 Temmuz 2008; 1:02:10 

Arkadaşım bilgisayarda yapacakların ne?

Uzun ömürlü olsun diye bilgisayar alırsan ömrü tez gider.

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
ArkandayIM

18 Temmuz 2008; 1:05:29 

InteL 4ever

1.Pet için otomatik kutu toplama
2.Hesabı Çalınan veya Bilgilerini Değiştirmek isteyenler için Ticket Örneği
3.Online Virüs ve Trojen Tarama Siteleri
4.Rogue Rehberi Bilinmesi Gerekenler
5.Inventory Bug Sorununu Düzeltmek isteyenler için Ticket Örneği
6.Deniz Akvaryum balıkları rehberi [ Resimli ]
7.Tatlı Su Akvaryum Balıkları rehberi [ Resimli ]
*Furious*

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Temmuz 2008; 1:09:54 

Bu devirde bilgisayarların ömürleri pek uzun değil

3 ayda bir parça çıkıyor

alirezzak

18 Temmuz 2008; 1:35:30 

Ya ben oyun bilgisayarı istiyorum ama soket değişince herşeyi çöpe atmak istemiyorum sorun bu

Xenom

18 Temmuz 2008; 1:59:47 

pc toplamada taktik kasa monitör ses sistemi gibi şeyleri uzun vadede almak.

anakart işlemci ekran kartı gibi bileşenler max 2 yıl idare edecek şekilde kurulmalı ve onlar 2-3 yılda bir yenilenmeli.
MikeWave

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Temmuz 2008; 19:46:48 

intel

Forum Kuralları |İmza Kuralları |Şikayet Et Butonu |Nick Değişimi |SMS Onay Sistemi |Öneri ve Şikayetleriniz | Arama
burak_gs_14

Sisteme Gözat

18 Temmuz 2008; 19:54:26 

soket sayılarının değişmesini bekle o zaman

imzam yok benim:D
jnrgndz_798

Sisteme Gözat

18 Temmuz 2008; 20:04:42 

quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

InteL 4ever

ıntel

not:ıntelci degilim ne ii gelirse bana ....

Intel Core2 Duo E6600|Asus P5K-E Wifi-Ap|Kingston Valueram 2GB 800 Mhz|Msı N9600GT OC v127|Coolermaster Real Power M520|Asus TA-951|Samsung Syncmaster 732N+|Lg GSA-H44N|Microsoft Lazer Desktop 6000|Creative Inspire M5300|Microsoft Lifecam VX-6000|Philips SPE2005CC 120GB|Philips SBH6100

Toshiba Satelitte A200-1VL|Logitech V450|Toshiba S8|Sony DSC-W17|Samsung S760 4GB SanDisk|Samsung DVD-P365 DivX|Sony Ericsson K550i 2GB SanDisk

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Sistem Tavsiyeleri >> Uzun Ömürlü Sistem İçin AMD mi Intel mi? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Antazone AS-D1000 video
Antazonedan hem sessiz hem de işini iyi gören sabit disk soğutma ve sessizleştirme çözümü