Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur güç kablom olmadığından kartı kullanamadım.Arkadaşımınkini alarak bir kaç deneme yaptım. Neyse ilk olarak 8.6 hotfixi kurup 3dmark06 denemek istedim.Aldığım fpsler güzel gelsede sonucum hüsrandı 11bin küsür.Psu'ın yetmediğini düşündüm.Sonra crysis kurup 1.21e güncelledim.Önce korkarak 1280-1024 çözünürlükte very high no aa olarak açtım.Fpsler gayet yeterliydi.Daha sonrada 1680-1050e alarak denedim ve çok rahat oynanılabiliyordu.25-35 fps aldım;ancak yine psudan olduğunu düşündüğüm problem başladı arada sırada bilgisayar kasım kasım kasılıyordu.Anlık fps düşmeleri yaşıyordum.Eğer o problemler olmasaydı eminim 1680-1050 çözünürlükte çok çok rahat very high açılabilir. 3dmark06 sonucu içime sinmemişti.Tekrar yapmayı denedim.Bu sefer ekran kartıda oclanmıştı(800mhz gpu 1100mhz bellek)Bu sefer herşey normal gitti ve aldığım sonuç
İçim biraz daha rahatladı bu sonucu görünce. Sıcaklıktan bahsedersem,sıcaklığı görmek için ati tool kullanıyordum ama malumunuz desteklemiyor ne kadar ısındığını bilmiyorum ama masaüstünde 80dereceden aşağıda olmadığına eminim.Dokunamıyorusnuz bile gerçekten çok ısınıyor kart. Birde Call of Duty 4e biraz bakmıştım.Fazla karıştıramadım ama 1650-1050 çözünürlükte aa af sonda olmak üzere en yüksek ayarlarda açtım ve ilk tutorial yaptımız ve helikopterle gemiye baskın yaptığımız bölümde galiba en az 70fps ile oynadım. Yarın kablom gelirse daha fazla şeyler yazmaya çalışacağım. Ha şunu da* unutmadan geçmeyim HIS,Gecube'da kablo çıkmıyor.Bulabilirseniz Sapphire alın en azından tornavida yerine kablo koyuyorlar! Son olarak anlık fps düşüşleri(sadece crysiste rastlaadım.) için ne diyebilirsiniz?Güç kaynağımı acaba? Düzenleme:Pc'yi kapatıp dışarı çıkmıştım.geldiğimde ise pcyi açtığımda görüntü gelmiyordu.Eski kartımı taktım tak diye geldi görüntü.Kontrol ettim kabloları falan eksik yok.Neyse güç giriş kablolarını çıkarttım hiç değilse uyarı verir diye o da yok yani hiç görüntü vermiyor.Durup dururken ne oldu anlamış değilim. düzenleme 2:evet bios atma olayının 4870lerde problemli olduğunu anladım.bios dosyasının küçük olarak yazılması kartın çalışmamasına neden oluyor bios ile uğracaşlara dikkat.ben uğraştım dersimi aldım sizde dikkat etdin arkadaşlar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_066 -- 22 Temmuz 2008; 2:55:19 >
panelde yazılı hocam hepsi. birde 3dmark06da ,cod4de anlık fps düşmesini hiç yaşamadım.sadece crysiste böyle oldu.
hocam kart çok ısınıyor.fan hızını ayarlamak içinde program bulamadım normalde ati tool ile ayarliyodum ama... Var mı bildiğiniz? @deaft1 hocam açıkcası crysisteki anlık takılmalar fps düşmeside aklıma bu soruyu getirdi.
hocam kart çok ısınıyor.fan hızını ayarlamak içinde program bulamadım normalde ati tool ile ayarliyodum ama... Var mı bildiğiniz? @deaft1 hocam açıkcası crysisteki anlık takılmalar fps düşmeside aklıma bu soruyu getirdi.
FPS düşmelerinin sebebi ısınmadır büyük ihtimal
Çünki,kart default fan ayarı %25 ve bu kartı masaüstünde 70 derecelere çıkartıyor oyunlarda sen düşün
Fan hızını arttırmak için bilgim yok ama öğren bir an önce ayarla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Furious* -- 17 Temmuz 2008; 22:59:23 >
arkadaşım ben 22'' monitör kullanıyorum hd4870 de ekran kartım var dvd filmlerde sorun yaşıyorum böyle sanki siema çekimi gibi codec yükledim biraz düzeldi gibi ama genede var ve driverlardan kaynaklandığını düşünüyorum internetten indirdiğim 08.06 hotfix driverını kursam yeterli olurmu onun yanında bide tekrar cd yi kurmam gerekli mi yahu bu ekran kartını tam perf. kullanmam için neleri yüklemeliyim.
netten indirdiğim hot fix dosaysını kurduktan sonra başka bişey kurmama gerek varmı ben genede catalys display motherboard IGp mi ne o dosyayıda kuracağım bi sorun olurmu sen ansıl kurdun ve dvd lerde problem yaşıyormsuun......
ya bu pc lere format attıktan sonra neler kurmalıyız bunu abna bi detaylı anlatırmsıın çıldıracağım yanında gelen cd den yüklemesem mi acaba???
intel q6600 / sapphire HD4870 gddr5 / asus p5q-E / kingston 2gb 1066mhz / 500gb sata2 seagate 7200.11 rpm ncq / 600W OCZ PSU / Philips 22" 220XW8FB geniş parlak ekran lcd / thermaltake bigtype cpu cooler / kawai 120W + (7 x 30w) 7.1 sinema sistemi
@Xit hocam adam gibi puan almak için en az 3.5e oclanmış dört çekirdekli bir işlemci lazım.sen aldığın performansa bak @turambar91 hocam 8.6 hotfixi kurarsan başka bişey kuramana gerek kalmaz.dvd filmlerle pek alakam yok ama 700mblık i am legend dvdripinde problem yoktu.