Arkadaşım bu konuya girdiysen bu özellikler sende var demektir. Gözünü seveyim bana sendeki ekran görüntüsünün d-smartta, senin lcd televizyonda nasıl olduğunu söylermisin. Bende nedense görüntüde mozaiklenmeler oluyor. Özellikle futbol maçların da ve hareketli görüntülerde çok fazlasıyla mozaiklenme oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optiboy -- 17 Temmuz 2008; 22:35:24 >
arkadaşım bu konuyu daha önce açtın sana orda gereken cevabı ve çözüm yollarını söledik. ve senin d-smart tp-4 sinyal seviyen %0 olduğunu belirtmiştin bu durum tamamen sinyal seviyenle alakalı birde tv özelliklerinden yaşarsın bu durumu başka sorun yok... ben kullanıyorum satıyorum sorun yok...
arkadaşım bu konuyu daha önce açtın sana orda gereken cevabı ve çözüm yollarını söledik. ve senin d-smart tp-4 sinyal seviyen %0 olduğunu belirtmiştin bu durum tamamen sinyal seviyenle alakalı birde tv özelliklerinden yaşarsın bu durumu başka sorun yok... ben kullanıyorum satıyorum sorun yok...
Hayır aynı konuyu açmadım daxir arkadaşım dikkatini çekerim. Ben burda bir çözüm yolu aramaktan çok bu tür özelliklerde tvsi ve uydusu olan biriyle bire bir konuşmak istiyorum.Sanırım yapacağım en mantıklı şey de bu olur. Ayrıca sen bana sinyal seviyelerinde bir sıkıntı olduğunu söyledin fakat müşteri hizmetleri bana farklı şeyler söyledi. Seviyeler normalmiş. Anlatabiliyormuyum. Ayrıca aynı şey kablo tvde de var. Yani mozaiklenme kablolu tvde de yapıyor. Dolayısıyla senin söylediğin olsaydı hem kabloluda hem de dsmartta aynı şey olmamalıydı. En azından kablo tv cam gibi göstermeliydi. Dolayısıyla bunu çözmenin en iyi yolu aynı özelliklerde cihazlara sahip kişilerden bilgi almak olacaktır.
mozaiklenme kanallarin her birinin kendi bant genisligi ile alakali .. ornegin iz tv de mozaiklenme oluyorsa sorun sendedir .. o kanal cam gibi
ama daha dusuk bant genisli kanallarda bizde plazma olmasina ragmen ,ki lcd den iyidir bu manada , yine de oluyor arasira
sinyal seviyesi ile ilgili sorun varsa kanal hic izlenmez , mozaiklenme ve girc girc sesler gelir . o baska bi durum
ama yayin kalitesizliginden ise kanallara ait bir sorun
d smart ve uydu digiturke gore cok iyi dedik , ama kendi icinde super oldugunu soleyemeyiz , ekran genis ekran oldukca goruntude bozulmalar , karismalar oluyor ve olacaktir da .. cam gibi goruntu beklentisine kapilmayin , hele de zinhar kablo tv de asla ..
bende 102 ekran sony var.aldığımda ilk digiturk bağlamıştım, görüntü o kadar kötüydü ki hemen digiturku iptal ettim diğer odadaki dsmartı taktım.şimdi harika görüntü ne moziklenme nede başka bir şey.yalnız benim tv oturma mesafesi en az 2 metre istiyor.yakın olduğunda ister istemez mozaiklenme oluyor.ama 2 metreyi geçen bi mesafede otursun, tv zevki keyfinden yenmez
yalnız tv ayarlarıda çok önemli. arkadaşların söyledikleri gibi sinyal seviyesi ve kanal yayınlarıda çok farketiyor.mesela tüplü tvlerde digiturkte trt1 berbatken diğer kanallar çok güzel.ama lcd digiturkun diğer kanallarıda tüplüye göre bayağı bir düşüyor.dsmart ile bu sorunda ortadan kalkıyor.benim lcd dsmartta da movie 24 kanalı sanki kötü gibi diğer kanallardan çok memnunum.
merhaba işyerinde sanırım 102cm Arçelik lcd ile dsmart izleyenlerdenim. diğer katlarımzdaki ise normal uydu alıcılar ile benzer sd yayınları mukayese ettim. kişisel düşüncem kesinlikle dsmart yayın kalitesi olarak klasik uydu alıcılara göre daha avantajlı sitesindeki yayın kalitesinin uydudan olumlu yönde düzenlendiği noter notuna katılıyorum. yaklaşık 2 aydır bu sistemi kullanıyoruz. görüntüde en ufak mozaikleşme yada artefakt başımıza gelmedi. sanırım anteninizden kaynaklanıyor selamlar...
arkadaşın sinyallerinde sorun var ama kabullenmek istemiyor... bunun başka bir izahı yok ben d-smart satıyorum smart shopluk yapıyorum kendi evimde plazmada kullanıyorum sorunsuz o kadar kişiye sattım bu problemi yaşayanların sinyalleri tam olarak ayarlandıktan sonra sorun kalmadı....
Daxir arkadaşım, senin ısrarın doğrultusunda 40ytlye kıyarak eve bir teknik servis çağırdım. Adamlar sorun d-smartta değil diyerek cihazı 55 ekran başka bir televizyona kurdular ve sonuç cam gibi görüntüydü. Dolayısıyla sorunun sinyallerden,vs den olma ihtimali sıfırın da altına inmiş bulunmakta. Yani sorun lcd televizyonda diyebiliriz. Yarın gidip profigold veya da monster altın uçlu scart kablo alıcam. Umutluyum görüntünün düzeleceğine inanıyorum. Düzelmese o zaman da bir philips teknik servisi çağırmaktan başka bir çarem kalmıyor.
bazı tv lerde görüntü haraketliliği özelliği var... ve ekranda bu gibi durumlar raslanıyor onuda tv özelliklerinden halledebiliyorsun tv nin kitapcığını iyice bir oku istersen... ama d-smartı senin mevcut canak anten sistemindemi başka tv de denediler yoksa cihazı götürüp kendi canaklarınamı taktılar....
bazı tv lerde görüntü haraketliliği özelliği var... ve ekranda bu gibi durumlar raslanıyor onuda tv özelliklerinden halledebiliyorsun tv nin kitapcığını iyice bir oku istersen... ama d-smartı senin mevcut canak anten sistemindemi başka tv de denediler yoksa cihazı götürüp kendi canaklarınamı taktılar....
televizyonu getirdiler ve aynı cihazlarla bağladılar. Aynı çanak ve dekoderi kullandılar. Ben Yarın kablo işini bitirip kitapcığa da bir bakıyım. Olmadı philips servisini ararım. Bi ayarmı yaparlar artık ne yaparlar. Keşke eski tüplü televizyonumu kullanmaya devam etseydim.
Sorunum Monster marka yeni bir scart kablo almam üzerin3 %80 oranında kayboldu. Şu anda görüntü yeterli düzeye ulaştı. Bu kadar fark edebileceğini düşünmüyordum doğrusu. Belki ilerde profigold marka da alabilirim. O daha da iyi olabilir ama şu an için Monster sorunu çözdü gibi. Bana cevap yazan herkese teşekkürler.