uzerınde 80 gb ide var , sımdı ozelllıklerıne bkıyorum sata dıyor sata 2 demıyor ve yenı hdd alcam sata ve sata 2 farkı ne benımkıne sata2 olur mu bu konuda benı bılgılendırırsenız sevınırım
e oyle yaparım da ben farkı anlamadım yanı gırıs yerlerı farklı mı , anakartım sata2 desteklıyor mu onlara cevap ıstıyorum. sata2 ıle 1 arasındakı fark ne ? sımdı sata2 alıp anakartım desteklemıyorsa dumur olmak var , bı bılgım yok sata ıle ılgılı , ya da sata2 sadece daha hızlı olması ıcın mı uretıldı..
sata'da veri trasfer hızı 150 mb/s ,sata 2 de 300 mb/s dir.yani 2 katı hızlıdır.sata 2 hdd alıp bilgisayarınız sata 1 e destek veriyorsa yine kullanabilirsiniz.yalnız ufak bir jumper ayarı gerektirir örnek bir resim , jumper takılma şekli markadan markaya değişebilir:
Sata II daha hızlıdır... Ayrıntılı acıklama yapacagım ama dokumanlarım evde Aldıgınızda Master-Slave ayarlarını yapmanız gerekir