Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
##:: Yeni nesil kuantum işlemcilere Türk imzası ::##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ##:: Yeni nesil kuantum işlemcilere Türk imzası ::## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
alibotan

17 Temmuz 2008; 18:32:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) ile Harvard Üniversitesi'nin ortak yürüttüğü projede, geleceğin bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen kuantum bilgisayarlarda kullanılacak nanooptik devreler geliştiriliyor.

Yeni nesil işlemcilerin üretilmesini kapsayan proje sayesinde, hız konusunda sınır tanımayan süper bilgisayarlar geliştirilecek. Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, günümüz teknolojisinin 10 yıl sonra ömrünü doldurması ile nanoteknoloji temelli kuantum bilgisayarlara Türkiye'nin imzasını atacaklarını söyledi. Şu an kullanılan bilgisayarlardaki işlemci teknolojisinin silikon malzemesine dayandığını hatırlatan Özbay, "Şimdiye kadar transistörlerin boyutlarının küçülmesi sayesinde her 2 yılda bir, bilgisayarlar 2 kat hızlanabiliyordu. Ama silikon temelli bu teknoloji ile 10 yıl sonra hız sınırına ulaşacağız ve bilgisayarları daha hızlı yapamayacağız." dedi. Bu nedenle silikon teknolojisinin yerini alacak yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve yeni nesil işlemcilerin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Profesör, projedeki temel amaçlarının geleceğin süper bilgisayarlarının yapıtaşlarının nanoteknoloji ile üretilmesi olduğunu söyledi. Yeni nesil bilgisayarların mikroskopik dünyaya hükmeden kuantum yasalarıyla çalıştığını anlatan Prof. Özbay, bu bilgisayarların günümüzdeki bilgisayarların yanına bile yaklaşamadığı birtakım zor problemleri çok kolay çözebileceğini dile getirdi.

Kaynak: Ankara AA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibotan -- 17 Temmuz 2008; 18:34:30 >

P4 630 Prescott 3.OO GHZ (Günlük kullanım O.C 3.65 GHZ)
// ASUS P5SD2-X // STOK FAN //
2*512 EXTREME DDR2 533 4-4-4-12 // 80GB HDD // ATİ R. X550
madmaxzek

17 Temmuz 2008; 18:41:52 

Türklerin böyle teknolojik bir olayda imzasını görmek ne kadar hoş ve gurur verici.....

D H » p C - m O d D i N g » c L u B

powermoon96

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 19:46:06 

bravo

| | AMD Athlon64 3500+ 2.2@2.7GHz (2400MHz FSB & 1.525v) + CoolerMaster JET7 - ASUS A8N-E - SAPPHIRE HD3870 TOXIC GDDR4 825/2400MHz - 2GB (4x512MB) Dual Kingston DDR400 @ 500MHz (2.7v) - FSP BlueStormII 500W (Peak 530W) - 160GB Samsung SATA + 80GB Seagate IDE - PHILIPS+LG DVD-RAM - PHILIPS 190C6FS LCD

K0rkunc
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 1 günü kaldı.

17 Temmuz 2008; 20:11:58 

ibizimkiler bulur herşeyi yine devlet destek vermez amerikan bi mğühendiz götürür ülkesinde ben icat ettimde biz yine tonlarca para döker ithal ederiz malesef gerçek bu
tımestop

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 20:31:40 

güzel ve gurur verici bir gelişme

BU KARANLIK ŞEHRİN AYDINLIK GÜRÜLTÜSÜNÜN ALTINDA KALMAK KADERİM OLSADA.. KARANLIK BİR ŞEHİR DE AYDINLIK DÜNYA YARATMAK ANDIM OLSUN.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ##:: Yeni nesil kuantum işlemcilere Türk imzası ::## Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
AMD Spider Platformu Lansmanı
AMD Spider Platformu Lansmanı : AMD Türkiye Genel Müdürü Bahadır Erbaş ile Röportaj
Compex 2007 : MEP iletişim
Compex 2007 : MEP iletişim Standı Röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir