arkadaşlar bir süredir aklımda olan bi projeyi yeni deneme imkanı buldum
eski iş yerinden suyu kokuttuğu için atılmak üzere olan bi sebil vardı aldım onu söküp kompu ve hazne sistemini komple çıkardım ve eve getirdim elektrik bağlantılarını yapıp çalıştırdım içine az bi su koydum ve termometreyi attım inanılmaz bi hızla 24 derece olan suyu 1 dk içinde 5 dereceye düşürdü ve sarmallar hemen karlandı biraz daha bekledim ve suyun 0 derece olduğunu gördüm haznenin etrafı ısı yalıtımlı olmadığı için 0 derecede kaldım
gelelim fikre bu kompa uygun bir kutunun ardından haznedeki suyu dalgıç pompa yardımıyla direkt işlemciye basmayı düşünüyorum
iste gormek istedigimiz resimler bunlar... karsinizda su sebili parcalarim. yalniz o sebiller surekli calismaya uygun degil o yuzden bir durup bir calisiyor problem cikarmasin?
hocam aslında gene düğme ile kapatılıp açılacak şekilde olacak yani sürekli çalışmayacak ama yinede her ihtimale karşı bu sisteme yapacağım kutuya fanlar ekleyeceğim hem kompu soğutmak için
işlemci gibi sürekli ısı yayan bi nesne üstünde döngü olmadığından suyun tekrar ısınıp oda sıcaklığına varması yaklaşık 1 saat sürdü işlemci üstünde bu süre 20-25 dk olursa bu süre kompu kapatıp soğutmak için yeterli bi süre olur düşüncesindeyim olmazsa kompu kapatıp üstten buz takviyesi yapılabilir böylece komp kapalı ikende su soğuk kalır
tek sorunum saf bakırdan olan TT işlemci bloğunun terlemesi bu soruna nasıl bi çözüm bulabilirim üstatlardan bu konuda yardım bekliyorum
arkadaşlar merak etmeyin işin başında ben varım akşam bakıcaz anselmo82 kardeşim sen nası kardeşsin yoksa kalleş misin anlamadım gitti benim fikrimi çalıp kulanıyosun ben sana dedim atmanın dalgıç pompasını kullanıcaz diye YOKSA SEN BİG WATERİN POMPASINI SIVIYA ATIYORDUN HEPİMİZİ ÖLDÜRECEKTİN.Akşam sen yaparsan ben hiç gelmiyeyim dekopaj,katkap,el taşlama alet edavatları getirmeyim
ben patent ofisine başvurayım en iyisi
komp un mantığı zaten devamlı çalışmak gündelik için değil normal sıvı soğutmaya paralel yani water box olarak çakışıcak gerektiğinde devreye girecek araya termostat koyarım ayarlı kafasına göre devreye girer çıkar oldu bitti o kolay iş akşama kısmetse görücez oc yapıp sıvı ısınınca nereye kadar sıvıyı soğuk tutup karşı koyabilecek 4 ghz nin üstüne çıkarsak çok ii demek stabil olarak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 17 Temmuz 2008; 18:33:58 >