merhaba creative nin zen modelinde bi mp4 var herşeyi harika yalnız bilgisayardan şarz oluyo bu durumda sıkıntı oluşturuyo.Bunun için bir şarz aleti yapmak istiyorum nasıl bişey yapabilirim?yada nokia şarz aletlerinden alıp şarz aletinin ucunu usb ye dönüştürsem işimi görürmü?sonuçta usb den çıkan 5v buda aletin 5v ile şarz olduğu anlamına gelir nokia şarz aletini ölçtüm yaklaşık 7v mp4 e bi zarar verirmi?
Ben bir arkadaşım için böyle bir şey yapmıştım. Doğrudan bir cep telefonu şarj aletini aldım, ucunu 7805'e bağladım, çıkışı da dişi usb ucuna verdim. Gayet güzel çalıştı. Ha, 7 V verirsen ne olur? Allah bilir...
7805 li devre kurup denedim ii çalışıyo girişine 12,37 volt verdim çıkışı 5,08 volt idi (devreyi itü web sitesinden aldım dc ile besliceksen devreyi diyota gerek yok)
Regüleli doğru akım güç kaynağı devresi için parça listesi D1 1N4001 diyot C1 330 µF 25V elektrolitik kapasitör U1 7805: +5 V için C2 0.1 µF 25V seramik kapasitör
7805 li devre kurup denedim ii çalışıyo girişine 12,37 volt verdim çıkışı 5,08 volt idi (devreyi itü web sitesinden aldım dc ile besliceksen devreyi diyota gerek yok)
Regüleli doğru akım güç kaynağı devresi için parça listesi D1 1N4001 diyot C1 330 µF 25V elektrolitik kapasitör U1 7805: +5 V için C2 0.1 µF 25V seramik kapasitör
bunu değil kendm tasarladığım bi devreyle sornu hallettim gayet güzel çalışıyor proteusta çizdim denemek isteyen arkadaşlar için veriyorum[link=http:/****.com/files/133235565/usb___351_arz_aleti.rar.html]rar dosyası[/link] kolay gelsin