arkadaşlar selam ben 4.1 yada 5.1 ses sistemi almak istiyorum fakat 1-2 moden arasında kararsız kaldım.
öncelikle marka olarak creative ve philips arasında kararsızlık yaşıyorum. sizce hangisi daha iyidir ?
model olarak ise şu 3 model arasında kararsız kaldım.
CREATIVE INSPIRE M4500 4+1 SPEAKER
CREATIVE SBS A500 5+1 SPEAKER
PHILIPS MMS460 5+1 SPEAKER
bu üç modelden hangisini tavsiye edersiniz ? ve neden ?
ayrıca bi sorum daha olucak.
şimdi philipsin ses sistemine bakıyorum 5x10 w uydular 30 w woofer toplam 80 watt
creative ses sisteminin 5x6 w uydular 17 watt woofer toplam 47 watt
bu wattlar neyi temsil ediyo. sesin kalitesinin değerimi çıkış gücünün değerimi neyin değeri bu wattlar. yani şimdi bu wattlara bakarak philips creativin iki katı görünüyo. o zaman philips iki kat daha iyidir mi anlamına geliyo bu. yoksa bu buz dağının sadece görünen yüzümü kafam karıştı beni şu ses sistemleri konusunda biraz aydınlatın gözünüzü sevim :)
watt değerleri sadece çıkış gücünü belirtir kaliteyi değil ve daha çok kullanacağınız alana bağlıdır geniş bir alan için düşük watt değerlerine sahip sistemler çok da başarılı değildirler. bununla birlikte kullanım amacınız da sistem seçiminde önemlidir örneğin film ve oyunda 5.1 daha etkilidir zaten 4.1 sadece stereo sesi daha fazla hoparlöre dağtırlar onun için bende philips i tavsiye ederim kullanım amacınız müzik ağırlıklı olucaksa 2.1 sistemlere yönelmeniz daha mantıklı olucaktır
watt değerleri sadece çıkış gücünü belirtir kaliteyi değil ve daha çok kullanacağınız alana bağlıdır geniş bir alan için düşük watt değerlerine sahip sistemler çok da başarılı değildirler. bununla birlikte kullanım amacınız da sistem seçiminde önemlidir örneğin film ve oyunda 5.1 daha etkilidir zaten 4.1 sadece stereo sesi daha fazla hoparlöre dağtırlar onun için bende philips i tavsiye ederim kullanım amacınız müzik ağırlıklı olucaksa 2.1 sistemlere yönelmeniz daha mantıklı olucaktır
2.1 bencede daha mantıklı bi seçim olucak.özellikle müzik dinlemek için altec lansing öneririm....
LoGiTeCh Z-5500 - CReaTiVe Sb AuDiGy VaLue 7.1 - 0RiTe PMP 100 - SoNy CyßeR ShoT 6.0 - 0RiTe aL 702 HoMe TeaTheR SysTeM - PH!L!PS v330 MüZik SeTi - SoNy DVP-NS38 DVD pLayeR - N0K!A 6300 - LoGiTeCh G15