iii günler. elimde bir ethernet bir de usb çıkışı olan modem (airties RT-103) war. switch (inca IN-08NH) aracılığı ile interneti bir pc bir de notebook arasında paylaştırmak istiyorum. şimdi bana gereken neler? elimde switch war. bir ağ kablosu war ama düz mü çapraz bilmiyorum. - bir kablonun düz ya da çapraz olduğu nasıl anlaşılır? - modem-switch arası bağlantı düz mü yoksa çapraz bağlantı mı olmalı?(elimdeki switch'de modem veya başka bir switch ile bağlantı kurmak için özel bir girişi yok, sadece 8 ethernet portu war) - switch'den bilgisayarlara düz kablo ile mi bağlantı yapılmalı yoksa gene çapraz mı olsun? - bağlantıları yaptıktan sonra modemin programını her iki bilgisayara da kurunca (kurmama gerek war mı bilmiyorum) bağlanma sorunu olabilir mi? ayrıca bir program ya da ayarlama gerekir mi? - sadece bu düzenlemelerle dosya paylaşımı da mümkün olur mu?
cevaplama zahmetine girmeyip, konuların daha önce işlendiği linkler verirseniz de razıyım. teşekkürler.
Bu imajda duz ve crossover baglanti icin renk kodlari gorulmekte. Elindeki kablonun her iki ucuna bakip renk dizilimine gore duz mu, yoksa cross mu bagli anlayabilirsin.
bu adreste kablo baglantilari ile ilgili detayli bilgiler de mevcut. Switch kullandigin surece (ki artik hub bulmak nerdeyse imkansizlasti) baglantiyi nasil yaptiginin genelde bir onemi olmaz, switchler kablonun tipini anlayacak kadar akilli oluyorlar artik . Ancak kafanin karismamasi icin sen tum kablolarini duz yap, yada yaptir. switch-modem , switch-pc , switch-ap . Artik eskisi gibi ugrasmak gerekmiyor.
switch ile access point . olur da kablosuz da kullanmak istersen yeniden modem almak yerine sadece bir access point alip, bunu switch e baglayip kullanabilirsin. o bakimdan ekledim onu da .