Merhaba arkadaşlar, Raid 0 yapmak istiyorm ama kafama takılan çok ciddi bir sorun var, cevaplarsanız sevinirim. Sistemimde 2 tane 250GB Seagete sabit disk var. ben 4'e bölüp kullanıyorum, yani:
C: Sistem D: Oyunlar E: Producer ( müzik yapımı için) F: Multimedia
2 tane program files klasörü var, biri C de diğeri E de. müzik programlarını E deki program files'a kuruyorum, çünki müzik programlarının boyutu çok büyük olduğu için öyle yapıyorum. ( 20-30 tane programın boyutu neredeyse 100GB civarında).
Şimdi, iki tane 80GB sabit disk alıp raid yapıp sistemi ona kurarsam, diğer oyunlar ve müzik programlar raid olmayan disklerde kalsa performansı nasıl olur?
yoksa sistem, oyun ve müzik programlarının hepsini raid olan diske kurmak dahamı iyidir?
yada tek bir tane 300GB WD raptor alsam nasıl olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amo -- 17 Temmuz 2008; 14:02:51 >
creation işlemlerinde hiç bir hz farkı hissetmezsin bi tek decode ederken hız farkı olur ama böyle bi risk almana değermi ??
kesinlikle değmez raid disklerden birinde en ufak arıcza olsa bile bütün müziklerin kayıtrtların vs hepsi gider normal diskin bozulma şhtimali %25se onun %50 umarım fikir verebilmişimdir
tüm yedeklerimi aldığım 320 GB ayrı bir diskim daha var, müzik kayıt dosyalarım orda duruyor. şöyle yapmayı düşünüyorum, iki tane 300GB disk alıp raid yapıp, 50GB'yi C ye, 100GB yi oyunlara, 150GB yi müziğe ayırırsam, yedeklerim hala bir başka bir diskte dursa nasıl olur? yoksa tek WD 10000 rpm dahamı iyi?