Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bu CPU niye çalışıyor. Resimli!!( Çok sayıda pin eksik)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> Bu CPU niye çalışıyor. Resimli!!( Çok sayıda pin eksik) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
lightscribe
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Temmuz 2008; 11:46:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

BU benim evdeki ikinci Phenom 9500 4 çekirdekli işlemciye ait az önce çektiğim resmi. CPU takır takır çalışıyor. Bu kadar pin eksiklğine (11 pin) rağmen bu CPU gayet normal çalışıyor. Testleri geçiyor çıldıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightscribe -- 17 Temmuz 2008; 11:47:50 >
Confusion

17 Temmuz 2008; 12:01:34 

solitaire oynar gibi bi hevesle pinleri sökmeye devam et arkadaşım, biz de görelim kaç pin gerekli kaçı deil
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

150USd lik işlemciyi zayii etme kuyumcularla yada forumdan bu işi yapabilen bi kaç arkadaş onlarla görüş pinlerini yaptır arkadaşım yazık olmasın

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

"POWER OVERWHELMING
PAIN EVER LASTING
DESIRES NEVER ENDING!!!"
Towarscke

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 12:18:36 

anlamak istedigim nokta su... bu pinler yok muydu kirildi mi..?
yoktu ise o zaman zaten oyle uretilmistir... vardi ve kirildi ise hani nerde bunlarin dibindeki bakir baglanti noktalari...

eger kirildigini iddia ediyor isen, ve dipten kirildi gibi bisey soylersen, ben sahsen, senin o pinleri resim uzerinde degisklik yaparak sildigini dusunurum.. o pinler dipten kirilmaz..

Everybody Got Some Blues.
lapry

17 Temmuz 2008; 12:22:50 

pinlerin dibi gözükmüyor ki black hole gibi

Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
canerpense

17 Temmuz 2008; 13:01:48 

quote:

Orjinalden alıntı: lightscribe

BU benim evdeki ikinci Phenom 9500 4 çekirdekli işlemciye ait az önce çektiğim resmi. CPU takır takır çalışıyor. Bu kadar pin eksiklğine (11 pin) rağmen bu CPU gayet normal çalışıyor. Testleri geçiyor çıldıracağım.

Photoshop mu paintmi

Aslında bütün pinleri sök sen LGA serisi gibi pinsiz yap... O işlemci çalışırmı bilemiycem ama NORMAL çalışmayacağı kesin

INTEL Q6600@3.2ghz ve @3.7ghz Karşılaştırmalar
EVGA Precision Tool 1.3.1 ve Kullanıcı İncelemesi
lightscribe
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Temmuz 2008; 13:13:23 

Arkadaşlar lütfen ben dalga geçmiyorum. Yukarıda bir arkadaşım yani Towarscke çok iddalı konuşmuş. Hayır o pinler dipten çıktılar!!! Picleri soketten kendim bant ile topladım ve şapkalı iğne gibiler! Siz bilmiyorsunuz diye bunun gerçekliği değişecek değil. Alın size kaynağından saf görüntü işte daha ne istiyorsunuz. Tecrübe hanenize eklemek için bir fırsat!

Gelelim hikayenin geri kalanına. O pinler su baskınından etkilene bir bilgisayara ait! Bizim burda sel fırtına kasırga bol olur! BU bilgisayarda gazi işte. Kuruladım temizledim it gibi çalışıyor. O pinlerin hepsini tek tek soketten kendim çıkardım ve dipleri böyle. O siyah kömür gibi şeyin altında aradığınız bakır (veya onun gibi bir şey) plaka var! Yani fabrikadan bu CPU öyle çıkmadı. BU hale onu su getirdi!
ali277

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 13:36:14 

quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

solitaire oynar gibi bi hevesle pinleri sökmeye devam et arkadaşım, biz de görelim kaç pin gerekli kaçı deil
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

150USd lik işlemciyi zayii etme kuyumcularla yada forumdan bu işi yapabilen bi kaç arkadaş onlarla görüş pinlerini yaptır arkadaşım yazık olmasın

tsk

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 15:37:37 

p4 1.7 işlemcim vardı zamanında, macun fana yapışmış çekince işlemci ile birlikte elimde, birkaç pin de yatağında kalmıştı.
Biraz araştırmıştım bildiğim kadarı ile bu pinlerin 3 işlevi var.Elektrik-bilgi ve topraklama.
Eğer bildiklerim doğru ise senin kopan pinlerin tamamı toprak olması lazım, o kadar pinin arasından sadece toprakların kopması ise sayısal lotoda "7" bilmek gibi bir şey herhalde

soru: bu arada bu dediğim olay doğru mu,bilen varsa söylesin.Elektrik-bilgi ve topraklama üçlüsü

sdurust

17 Temmuz 2008; 15:43:18 

quote:

Orjinalden alıntı: lightscribe

Arkadaşlar lütfen ben dalga geçmiyorum. Yukarıda bir arkadaşım yani Towarscke çok iddalı konuşmuş. Hayır o pinler dipten çıktılar!!! Picleri soketten kendim bant ile topladım ve şapkalı iğne gibiler! Siz bilmiyorsunuz diye bunun gerçekliği değişecek değil. Alın size kaynağından saf görüntü işte daha ne istiyorsunuz. Tecrübe hanenize eklemek için bir fırsat!

Gelelim hikayenin geri kalanına. O pinler su baskınından etkilene bir bilgisayara ait! Bizim burda sel fırtına kasırga bol olur! BU bilgisayarda gazi işte. Kuruladım temizledim it gibi çalışıyor. O pinlerin hepsini tek tek soketten kendim çıkardım ve dipleri böyle. O siyah kömür gibi şeyin altında aradığınız bakır (veya onun gibi bir şey) plaka var! Yani fabrikadan bu CPU öyle çıkmadı. BU hale onu su getirdi!

Geçmiş olsun arkadaşım. Hakkaten şanslı imişsin o kdar pin kopmuş ama allahtan çok önemli bir bağlantı yokmuş aralarında.
ahmetkep

17 Temmuz 2008; 15:48:31 

su ilemi kırıldı pinler,nasıl yani anlamadım.ortadaki pinler kırıldıda yanlarındakine nasıl zarar gelmedi.bazı pinlerin dibi siyah nokta ,bazıları sanki oraya hiç pin konulmamış fabrika çıkışı gibi düz.amd işlemcileri hiç bilmiyorum ama 1 pin koptu diye 478 pinli bi işlemci çalışmamıştı.
enteresan,ilginç hatta fantastik bir durum bu.

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
zargana_11

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 15:48:33 

Valla ne diyeceğimi bilemedim ama gayet ilginç bir durum...

İşlemci herhalde fabrika çıkışı "TLB" hastası olduğundan bağışıklık kazanmış...

Birader onu wpirme'de kastır bakalım sonuç ne olacak. Bu program işlemcileri baya bir kastırıyor. Ancak yinede o işlemci bilgisayardayken dikkatli olmanda fayda var. Mazallah yangın falan çıkar.

Case NZXT Lexa Blackline, MB:ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP CPU: AMD PHENOM 9600 @ (209 FSB)x11,5, RAM KINGSTON KHX8500D2K2/2G HYPERX 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL DDR2 PC8500 1066MHZ Zalman 9700 Cooler, Zalman 600W PSU, GPU: Sapphire ATI 3870 512 Gddr4, Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
Benim Oc denemelerim testler http://forum.donanimhaber.com/m_23290579/tm.htm
can-selcik

17 Temmuz 2008; 16:09:17 

Resmin üzerinde biraz uğraştım ve şimdi daha net oldu.

E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek Mousepad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
BarGoS

17 Temmuz 2008; 16:37:24 

gereksiz ayakmış demekki çalışıyorsa salla kullan gitsin