Şimdi Ara

## AMD Radeon HD 3x00 Serisini 4x00 Olarak Yeniden İsimlendirecek ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD Radeon HD 3x00 Serisini 4x00 Olarak Yeniden İsimlendirecek ##


    Satışlarının Eylül ayında sonlandırılacağı daha önce ortaya çıkan Radeon HD 3000 serisine yönelik olarak yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Gelen bilgilere göre firma Radeon HD 3x00 serisi dahilindeki bazı modelleriniRadeon HD 4x00 olarak yeniden isimlendirecek. Peki neden AMD böyle bir adım atıyor? İfade edilenlere göre Radeon HD 4000 serisi dahilinde kullanıma sunulacak giriş ve orta seviye ekran kartlarına güç vermesi beklenen RV710 ve RV730 kod adlı grafik işlemcilerin gecikmesi ve muhtemelen Eylül ayında kullanıma sunulacak olmasından ötürü firma OEM üreticilerinden gelen talebi karşılayabilmek ve büyük bir ihtimalle stok temizliği yapabilmek adına böyle bir adım atmaya hazırlanıyor. İsim değişikliği için gerekli olan BIOS'un kısa süre içerisinde geleceği bildirilirken Radeon HD 3450, 3650 ve 3850 modellerinin Radeon HD 4000 serisi çatısı altında yeniden adlandırılacağı belirtiliyor. Tabi modellendirme konusunda firma farklı bir yol izleyecek. Örneğin Radeon HD 3450 modeli HD 4000 serisi altında muhtemelen OEM üreticilerine HD 4250 olarak sunulacak. Yani sınıflandırma HD 3000 serisindekinin aksine yeni seri dahilinde kullanıma sunulan veya sunulacak kartların performansı gözetilerek yapılacak. Belirttiğimzi gibi bu adımın OEM üreticilerinden gelen taleplerinin karşılanabilmesi için atılacağı öne sürülüyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • nvidianın taktigi8daha cok nvidiaı seven biri olarak söylüyorum)

    üzüm üzüme baka baka...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 17 Temmuz 2008; 16:13:48 >
  • doal bişi tabe mal elde mi kalsın??!! demiş::::::::: böle bi çözüm üretmiş olabilir

    ayrıca Ati nin kesme kırpma biçme 9200-9250 modellerine alışığız buna da alışırız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    doal bişi tabe mal elde mi kalsın??!! demiş::::::::: böle bi çözüm üretmiş olabilir

    ayrıca Ati nin kesme kırpma biçme 9200-9250 modellerine alışığız buna da alışırız



    valla 4850 yada 4870 varken hele bi de giriş ve orta seviyede r710&r730 varken diğerlerine para vercekleri pek sanmıom




  • quote:

    valla 4850 yada 4870 varken hele bi de giriş ve orta seviyede r710&r730 varken diğerlerine para vercekleri pek sanmıom


    OEM ureticileri diyor kullanici degil.
  • başlıgı görür görmez sende mi ati dedim hep nvidia taktikleri bunlar:D
  • hep yalan dolan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dodocan

    başlıgı görür görmez sende mi ati dedim hep nvidia taktikleri bunlar:D

    aynı tepkiyi bnde werdim
  • Nvidia taktikleri bunlar......
  • Böyle yaparsan son kullanıcıya ayıp eder. NVIDIA GeForce 9 serisinde biraz böyle kıvırdı demek sıra AMD'ye geldi.
  • nvidia yapsaydı şimdi bütün yöneticilerin ailelerine küfür edecek kadar bir kin çıkardı ortaya.ati yapınca yanlış yok şöyle yok nvidia yapıyor.yanlış anlaşılmasın ben her iki şirketi de sevmiyorum ama nvidiaya o kadar önyargılı yaklaşılıyor ki.gtx280 serisi pahalı olabilir ama nvidia 8 serisini çıkarmasaydı hala X1950xtxi 600 dolara alıyor olurduk.iki şirkette kullanıcıyı düşünmüyor.şu taraftarlığı bırakıp el ele versek kampanyalar düzenlesek türkiye çapında alımları kessek bakın o zaman iki firma da nasıl fiyat indirimine gider?biz hala kendi kendimize laf ediyoruz bu şirketlere karşı birlik olmaktansa.
  • Nvidia'nın taktikleri
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HastaFenerl1

    nvidia yapsaydı şimdi bütün yöneticilerin ailelerine küfür edecek kadar bir kin çıkardı ortaya.ati yapınca yanlış yok şöyle yok nvidia yapıyor.yanlış anlaşılmasın ben her iki şirketi de sevmiyorum ama nvidiaya o kadar önyargılı yaklaşılıyor ki.gtx280 serisi pahalı olabilir ama nvidia 8 serisini çıkarmasaydı hala X1950xtxi 600 dolara alıyor olurduk.iki şirkette kullanıcıyı düşünmüyor.şu taraftarlığı bırakıp el ele versek kampanyalar düzenlesek türkiye çapında alımları kessek bakın o zaman iki firma da nasıl fiyat indirimine gider?biz hala kendi kendimize laf ediyoruz bu şirketlere karşı birlik olmaktansa.

    +10000000000000000 bravo...
  • Bence idda olmakla kalır. 710'lar gelene kadar 3000 serisini satarlar, sonra orta ve düşük seviyeler gelince 3000 serisine son verirler. Yani yalan haber geçti elimize bence.
  • arkadaşlar bilenler bu serileri almıyor zaten daha çok hedef bilmeyen kullanıcılar...
    isim vermiyeyim türkiyedeki birçok bilgisayar markası (toplama bilgisayarı marka diyen satan büyük firmalar) bu ekran kartlarına rağbet ediyor ucuz diye...
    her iki firmada voleyi vuruyor annıcanız...
  • ınsan emp. olmaya gorsun
  • demmeki uyanık olmak gerekir her an bi üç kagıt açılabilir gerçi ati nvidia gibi prof diyil bu konuda yüzlerine gözlerine bulaştırmasınlar
  • Kötü olucak gibi. Bu haberi vermeleri belki satış oranında düşme yaşanabilir.
  • bir ay öncesine kadar nvidia milleti kazıklıyor diyordum ama ati de yapınca sonuç belli aynı mantık bizde saf gibi alıyoruz işte
  • +

    haberi dikkatle okuyunca OEM üreticilerin haltına benziyor gibi ama bana kalırsa HD4450 yada HD4650 nin kırpılmış versiyonları yerine HD3 serisinden revize modeller katmak daha iyi.Hiç değilse Nvidia gibi ismini değiştiripte tepe model olarak sunmuyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.