Kanımca Iphone'un en büyük eksiği ne 3g saçmalığı ne de gps. En büyük eksiği pil. Böyle bir cihaza yakıt hücreli pil lazım. Umarım bu teknoloji kullanılır hale geldiğinde Iphone da bundan payını alır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeytos -- 17 Temmuz 2008; 11:28:41 >
wireless her alette acayip pil yiyor. cep telefonu olsun laptop olsun. bence en büyük eksikliği kamera böyle muhteşem bir alete bu kamera hiç yakışmıyor!
2 gün şarjı giden bir pilin ömrü 150-70 gündür ondan sonra ne yapacaksın merak ediyorum. Artık telefonu açmaya çalışıp bir tane yan sanayi pil takarsın içine. Açtığında arka kapağı da eski estetiğini kaybetmiş olacak sanırsam. Dediğim gibi en büyük mesajımın başında en büyük eksik...
bencede video kamere özelliği yok.kesin vardırda yeni çıkacak modellere ayırıyorlar.yavaş yavaş tam bir cihaz haline gelicek sanırım. sanki 5mp lik bir video kamere koyamayacaklarmıydı.teknoloji üst seviyede.yalandan işte.neyse önce bu çıkan model bitsin.darısı yenişlerin başına...
arkadaşım ben bu aleti 2007 eylül ayının başında aldım benim şarjım hep 2-3 gün civarı gitti ve alalı 11 ay neredeyse olmasına rağmen pilimde hiç bir sorun hala yok ilk günlerdeki gibi hala pil performansı çok canınızı sıkmayın bu konuya bence pil gayet başarılı
Bence Iphone'un tek eksiği var. O da kopyala/yapıştır. Başka hiç bir eksiği yok. Kameraymış, pilmiş, cartmuş curtmuş umrumda değil. Görünümü, muhteşeme video kalitesi ve muhteşem dokunmatik ekranı bana tüm eskikliklerini unutturuyor.
-Kamera kalitesi -Dahili mms -Dahili video kaydı -Kamera uygulamasının işlevsizliği -Bluetooth'dan dosya aktarımı -Dışarı verdiği ses -Copy/Paste
Kamera kalitesi ve copy/paste dışında hepsine çeşitli uygulamalarla veya yöntemlerle çözüm bulduk ama apple'ın çok daha iyi bir cihaz yaratabilecekken bu önemli özelllikleri es geçmesinin sebebi ileriki yıllarda çıkacak iphonlara koyacak özellik kalması diye düşünüyorum. Apple iphone'un 1. jenerasyonuna 3g ve gps koyamazmıydı? Tabiki koyabilirdi, ama 1. nesilde bu eksikleri bıraktıktan sonra iphone 3g'yi çıkarıp dikkatleri tekrardan kendi üzerlerine çekti. Tahminen 2009 ortalarında 3. nesil iphone tanıtılacak ve onda da yukarıda saydığımız eksiklerden yine birkaçı giderilmiş olacak, ve böyle devam edecek. Yani tüm iş pazarlama stratejisine bakıyor.
-Kamera kalitesi -Dahili mms -Dahili video kaydı -Kamera uygulamasının işlevsizliği -Bluetooth'dan dosya aktarımı -Dışarı verdiği ses -Copy/Paste
Kamera kalitesi ve copy/paste dışında hepsine çeşitli uygulamalarla veya yöntemlerle çözüm bulduk ama apple'ın çok daha iyi bir cihaz yaratabilecekken bu önemli özelllikleri es geçmesinin sebebi ileriki yıllarda çıkacak iphonlara koyacak özellik kalması diye düşünüyorum. Apple iphone'un 1. jenerasyonuna 3g ve gps koyamazmıydı? Tabiki koyabilirdi, ama 1. nesilde bu eksikleri bıraktıktan sonra iphone 3g'yi çıkarıp dikkatleri tekrardan kendi üzerlerine çekti. Tahminen 2009 ortalarında 3. nesil iphone tanıtılacak ve onda da yukarıda saydığımız eksiklerden yine birkaçı giderilmiş olacak, ve böyle devam edecek. Yani tüm iş pazarlama stratejisine bakıyor.
Diğer özellikler hangi yazılımlarda giderildi? Yani iphone 3g alırsam sadece eksiği copy/paste ve camera kalitesimi olacak?