Arkadaşlar merhaba, geçen Ağustos'ta Teknosa'dan aldığım HP C3180 All-in-one makinem çok mürekkep harcıyor. Hiç kartuş dayandıramıyorum. Hele renklisi bir kaç çıktıda yarıya düşüveriyor. Dolum yaptıralım dedik, bu sefer de adamlar bir mürekkep koymuş, ne pembesi var ne mavisi... Ne yapacağımı şaşırdım. Orjinal mürekkep kullanma taraftarıyım, fiyatları çok çok pahalı değil ama çok sık almak zorunda kalıyorum.
Bunlardan alıyorum. Acaba başka bir tip mürekkep mi almalıyım? Cihazın hiçbir sorunu yok şükür, sadece çok masraflı oldu. İzmir'de güvenilir, kaliteli dolum yapan bir yer önerirseniz de çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernsehn -- 17 Temmuz 2008; 10:33:13 >
İnanın orjinal kartuşların püskürtme kafaları içindeki mürekkebin haricinde ek olarak defalarca pürkürtme yapmaya uygundur. Püskürtme ağzının hemen arkasında bir filtre ve ona temas halinde olan bir sünger bulunur. İşte bu süngere güvenilir bir mürekkebi doğru miktarda enjekte ederseniz ilk günkü kaliteyi kesinlikle ama kesinlikle alabilirsiniz. Yeter ki kartuşunuzun püskürtme ağzı tıkanık olmasın. Gerçi çoğu zaman 2 ayı geçmeyen sürede beklemekte olan kartuşlar tıkanık olsa dahi açılabilmektedir. İnternet üzerinde "HP 336 refill instructions" diye arama yaparsanız yüzlerce sonuca ulaşabilirsiniz. Sizin kartuşlarınızın dolumu gayet basit ve sonuçları da gayet olumludur. Bu yüzden doluma götürdüğünüz yerden olumlu sonuç alamasanız dahi tekrar denemenizi öneririm. Şahsen sizin yazıcı modelinizin aynısını kullanıyorum; HP 336 nolu siyah kartuşta 30. dolumu aştım, HP 342 renkli kartuşta ise 20. doluma yaklaşırken kırmızı püskürtme ağzıyla ilgili bir sorun yaşadım ve gideremedim. Fakat kendi ederinin 20 katı hizmet verdiği düşünülürse çok tatminkar bir performans. HP 336'da da son dönemde sorunlar başladı ve artık eskisi kadar keskin yazdırmıyor, malum; 30. dolum aşıldı. Dolum ömrü konusunda HP kartuşlar çok performanslı, işte bu yüzden yılmamanızı öneririm.