Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
full hd plazma tavsiyesi ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> full hd plazma tavsiyesi ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
chopy

17 Temmuz 2008; 9:42:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

2 senedir plazma tv alamak istiyorum. malesef fiyatları düşecek düştü vs diye hala alamadım .şimdi full hd plazmalardan fiyat +performans açısından ne tavsiye edersiniz . artık beklemek istemiyorum. .ltfn yardım...

Hi-def-man

17 Temmuz 2008; 10:29:40 

bütçe?

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
playmaker
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 1 günü kaldı.

17 Temmuz 2008; 10:49:50 

full hd yerine hd plazma almak çok daha mantıklı
signore

17 Temmuz 2008; 11:10:42 

quote:

Orjinalden alıntı: playmaker
full hd yerine hd plazma almak çok daha mantıklı

Bence önce kullanım amaçlarını, bütçeyi, izleme mesafesini ve yerini vs. sorduktan sonra öneri yapmak daha da mantıklı

butonu hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
playmaker
Uzaklaştırılmış

17 Temmuz 2008; 11:36:49 

Hocam ama şu var, lcd tavsiyesi istese arkadaş zaten hd lcd'ler ile full hd'ler arasında fiyat farkı cuzi, yakın zamana piyasada
hd lcd kalmayacak bu yüzden, 2 bin ytl'ye sony full hd alınıyor artık dahası var mı... Ama plazmalarda durum bu değil fark baya bir fazla,
hatta pioneer'da uçuk derecede fazla... Plazmaların ilk alınma sebebi düşük çözünürlüklerle izlenen yayınlardaki başarısı olduğuna göre bence
her durumda hd bir plazma daha iyi bir tercih olur... Yüksek çözünlüklü kaynaktan izleyecekse sürekli ozaman gitsin çok kaliteli bir lcd
alsın arkadaş.. Hatta dahada ileri gideyim izleme mesafesi 3 metre ve bütçe 3 bin ytl için pioneer 4280xa diyeyim, mesafe 4 metreden fazla ve
bütçe 4500 ytl'den fazla ise 5080xa diyeyim tam olsun...

ama eğer para sorun olmasaydı şimdi gidip bir pioneer lx508 alırdım

chopy

18 Temmuz 2008; 11:15:24 

bütcem 2500 ytl civarında ve evde aydınlık olmayan ortamda ve 3 metre civarında mesafeden (en fazla) izleyeceğim. neden plazma istiyorum onuda bilmiyorum . ama bana sanki daha güzel görüntüsü var gibime geli,yo o kadar :)

playmaker
Uzaklaştırılmış

18 Temmuz 2008; 11:32:39 

o fiyata zaten full hd plazma bulamazsınız, 3 bin ytl'ye çıkarsanız pioneer 4280xa.
technicmen

18 Temmuz 2008; 11:38:52 

Full HD yayın olmadigi icin plazma tavsiye ediliyor ve eger plazma alınıyorsa full HD olması pek gerekli degildir bence. Full Hd almak istiyorsanız ya lcd alıp yayının baslamasına hazırlık yapmıs olun yada hd ready bir plazma alın diye bir tavsiyede bulunabilirim.

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
chopy

20 Temmuz 2008; 11:28:58 

tşk ler aydınlattığınız için...

Hi-def-man

21 Temmuz 2008; 9:50:49 

Teknosa , Darty ve Electro Worldlerde PANASONIC 42PY70 plazma çok uygun (2.699 YTL) gibi fiyatlara satılıyor 1920 x 1080p çözünürlüklü.

Daha önce 2 arkadaşıma aldırdım izlenimleri.

1- Daha önce 853 x 480 çözünürlükte LG plazma kullanan arkadaşım SD yayınlarda daha soft gösterdiğini ama daha doğal olduğunu ancak PS3 bağladığında inanılmaz iyi olduğunu söyledi.Ancak parlaklık seviyesi diğer tüm plazmalardan düşük full hd 42inç olduğundan hücreler içindeki büyüklük azalınca ışıma miktarıda azalıyor.

2- Bir diğer arkadaşım Digitürk Plus HD kulalnıyor ve genel olarak başarılı buluyor. Aynı kişide VESTEL 37 inç hd ready LCD var ve normal yayınlarda PANASONIC çok daha başarılı.

3- Bu arada bu tv'lerden birini 7 ay önce 4.400 ytl 'ye diğerini ise 3 ay önce 3.700 ytl'ye almıştık.

Buradan çıkaracağımız sonuç 3 metre mesafe için çok yeterli olan yansıma yapmayan PS3 ile çok başarılı çalışan. Ancak parlaklık açısından gözleri yormayan ama woow dedirtmeyen bir TV.

Bir izleyin bence.............

quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

o fiyata zaten full hd plazma bulamazsınız, 3 bin ytl'ye çıkarsanız pioneer 4280xa.

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
playmaker
Uzaklaştırılmış

21 Temmuz 2008; 10:46:28 

evet fiyat iyi görünüyor ama pioneer 4280xa ile karşılaştırldığında bence alınacak bir ürün değil.

1) Sd yayın
2) Digiturk+ HD
3) Playstation

Acaba bunlardan hangisinde 42py70 daha iyi pio'dan? İlk ikisinde kesinlikle pio iyi, üçüncüsünde ise panasonicteki burn in olasılığı
dahi alınmamasına sebep aslında. Kaldıki ne kadar oyun full hd PS3'te geçen biri yazmıştı baya bir katakulli yapıyormuş oyun üreticileri.
pioneer'de PS3'te gerçekten iyi.

Kısacası kullanmadığımız hatta çözünürlük yükselticem diye görüntüyü bozan bir tv'ye sırf full hd diye niye para verelim?
Onun yerine aynı fiyata yeni nesil panasonicler yada biraz daha verip pio tercih etmek gerek bence.
Hep geleceği düşünüyoruz 3 sene sonra şöyle olursa diye, 6 ay önce tv alan adamlar ağlıyorlar ne paralar verdik ne hallere düştü diye, önemli
olan şuanda alacağımız max görüntü kalitesi bence.
metinT
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

21 Temmuz 2008; 20:05:34 

plazma alırsan bence daha ucuza kapamış olursun. sonuçta aynı amaca hizmet edecek.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> full hd plazma tavsiyesi ? Sayfa: [1]
Buraya git: