Beyler bende arkaya bakan klasik 8cmlik kasa fanı mevcut başka fan yok kasada. system sıcak havalarda 46yı buluyor.(etiket dışa bakıyor dolayısıyla içe hava çekiyor doğrusu budur herhalde) 12cmlik yada 9cmlik alsam kasa içi sıcaklığı ne kadar düşürür?
inventustan cpu alacağım hazır alırken onuda alayım diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 17 Temmuz 2008; 20:30:01 >
Arkadaki kasa fanı, kasa içinde ısınan havayı dışarı atacak ona göre ayarlaman lazım. Bu 3 fan arasında NoiseBlocker'ı tavsiye ederim. Zalman da iyidir ama Zalman için fan kontrolcüsüne ihtiyacın var. Zalman düşük mod da sessiz çalışır ama fazla hava üflemez, hızlı modda da iyi hava üflüyor baya ama çok gürültülü çalışıyor. Fan kontrolcüsü almayacaksan veya bulunmuyorsa NoiseBlocker çok iyi bir seçim olur. Ayrıca kasanda 12cm takılabilecek yer olmasına dikkat et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 17 Temmuz 2008; 9:40:55 >
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..
Bence akasa amber serisi renkli çift bilyalı 80.000 saat ömrü olan 12 yada 9.2 cm lik kasa durumuna göre tercih edebilirsin bu fanlardan daha kaliteli ve sessizdir.
intel Q 6600 -gigabyte ep35 ds4 rev.2.1-CRUCIAL BALLISTIX - 2x2 GB DUAL DDR2 800 TRACER LED 2*2+2*2=8gb ram 5.5.5.15 ddr2 1000 ati 4850 samsung 250+250 raid0 gb hdd - corsair 650 W 80+ psu-aopen h600b seri kasa-19''samsung lcd xp+vista x64 bit ultimate işletim sistemi-microsoft kablosus maus+klavye
NOISEBLOCKER ın iki fanı var ikisini de uzun uzun incelemiştim. 18dblik olan daha çok hoşuma gitmişti. Ayrıca Akasanın fanları da çok iyi. 12CM SILENT COLOURS da çok beğendiğim fanlardan. Zalmanın fanlarının fanmatesiz çok gürültülü olduğunu okumuştum.
Başlık uzun olmasın diye kesik attım. Sıcaklığı ne kadar düşürebiilir kimse yazmamış.
amber yok inventusta
Emin misin arkadaş? ben kasayı exadan toplattım öyle gelmiş.Herhalde yanlış bağlamış olamazlar. dediğin gibiyse içeri hava çekecek fan tok bende ama dışarı atan fan çok(arka kasa fanı,psu fanı) kasanın açılan yan konsolunda işlemci karşısına gelen kısımda delikler var ama içeri ne kadar hava girer bilmiyorum.8cmlik fanı oraya bağlasam dah çok gürültü çıkarır gibi 12liği de alınca
quote:
Arkadaki kasa fanı, kasa içinde ısınan havayı dışarı atacak ona göre ayarlaman lazım.
Aynı şeyi demişiz zaten. Arka için fan bakıyorsun diye anladım. Arkadaki fan dışarı atıyorsa havayı normal, zaten ısınan havayı biran önce dışarı atmak daha önemli bence. Öne de bir fan takıp, onu içeri alacak şekilde takarsa iyi olur.
quote:
Orjinalden alıntı: mavizaman
Başlık uzun olmasın diye kesik attım. Sıcaklığı ne kadar düşürebiilir kimse yazmamış.
amber yok inventusta
Emin misin arkadaş? ben kasayı exadan toplattım öyle gelmiş.Herhalde yanlış bağlamış olamazlar. dediğin gibiyse içeri hava çekecek fan tok bende ama dışarı atan fan çok(arka kasa fanı,psu fanı) kasanın açılan yan konsolunda işlemci karşısına gelen kısımda delikler var ama içeri ne kadar hava girer bilmiyorum.8cmlik fanı oraya bağlasam dah çok gürültü çıkarır gibi 12liği de alınca
quote:
Arkadaki kasa fanı, kasa içinde ısınan havayı dışarı atacak ona göre ayarlaman lazım.
Arkadakine 9luk uyar. Önde bence fan takma yeri vardır ve büyük ihtimalle o da ya maksimum 9luk destekliyordur. Kasanı açıp ön tarafa bak bence. Orda büyük ihtimalle fan takmak için yer vardır ama boş olabilir. Ayrıca arkaya 9luk taksan bile 8cm lik fandan iyi olur. yüksek cfm li ama çok yüksek ses düzeyinde olmayan birşey bak. Çıkan 8 lik fanı önde boş yuva varsa oraya da takabilirsin. Hatta önceliğin ön ve arka olsun, en son yan kapağı düşün. Zaten yanlarda da hava almasını sağlayan delikler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 17 Temmuz 2008; 19:38:39 >
hmm o zman iş değişir.. ben 92mmlik olanlardan alayım alayım almasına da bana ne kadar katkısı olur? sıcaklık ne kadar düşer? Eğer hatrı sayılır bir düşme yaratcaksa articcolling pwm özellikli af9225 ini alayım Zalman zm-F2 16ytl Sessiz modda ; Hava akışı: 38 CFM Dönüş hızı: 1600 (devir/dakika) Ses miktarı : 20.0 dBA Normal modda ; Hava akışı: 53CFM Dönüş hızı: 2800 (devir/dakika) Ses miktarı: 36.1dBA
Glacialtech SilentBlade GT9225 8ytl Gürültü : 19 dBA (Max. RPM) Hız : 1600 RPM ±10% Hava Akımı : 34.28 CFM (Max. RPM) Statik Basınç Inch-H²o : 1.12 mmH²o Ortalama Ömür : 30.000 Saat Voltaj : 12V DC Akım : 0.12 AMP
ARCTICCOOLING AF9225 PWM 17ytl pwm özelliği Ortalama Fan Hızı:600 - 2000 RPM Hava Akımı:34 CFM / 57.7 m3/h Ses Seviyesi:10 dB(A) - 24.5 dB(A), 0.08 Sone - 0.6 Sone Güç Tüketimi:12 V, 0.13 Amp Motor Tipi:Sıvı Dinamik Bilyeli Güç : 1.44W
XILENCE X26 Red Wing 17ytl FAN HIZI: 1500 RPM SES: 19 dB(A) HAVA ÜFLEME: 36CFM Bilye : Hydro bearing
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 17 Temmuz 2008; 20:28:46 >