Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
50 YKR 'YE Kasa Işıklandırma ! (Fiyata göre süper performans ! )

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Sergi >> 50 YKR 'YE Kasa Işıklandırma ! (Fiyata göre süper performans ! ) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
muratkaan123

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 22:13:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.Ne zamandan beri yapmayı planladığım bir olaydı ve sonunda bitirdim.

Malzemeler köşedeki elektrikçiden alacağınız 2-3 adet led ve led kadar 820 ohm direnç.
Bir kablo bulun.Üzerinde belirli yerlere kesikler atın.Led in uzun ucunu 820 ohm dirençle bu kesiklere lehimleyin.Sonra bu kabloyu +12v ye (Psu daki sarı kablo)bağlayın.Kısa ucunu kasanın herhangi bir metal kısmına lehimleyin.Bu arada kısa devre olmaması için uzun bacağı silikonla kaplayın.Sonra led i lehimlediğiniz yerede biraz silikon sıkın ve pc yi açın.Sonra tam olarak nereyi aydınlatmak istiyorsan oraya doğru ayarlayın.

Bu işlem için bir slikon ve bir adet havyaya da ihtiyaç duyacaksınız tabiki
Malzemeler

Ve Fotoğraflar
İlk Hali

Led

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaan123 -- 17 Temmuz 2008; 14:31:50 >

E2160 @ 3GHZ Stok Cooling - GA-P35-DS3L - Kinston 2*1 GB DDR2 800 CL5 - Sapphire x1550(Alıcı arıyor) - AOpen 300W

NEXT CIS Super Plus (TSat+Hbirt+Digiturk)

Technologic
Uzaklaştırılmış
29.9983373495343 gün cezanın 13 günü kaldı.

16 Temmuz 2008; 22:54:33 

Bıse sorcam o ledlerı nereye bagladın elektrık kaynagı neresı yanı?
Barısİnce

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 2:50:26 

quote:

Orjinalden alıntı: Technologic

Bıse sorcam o ledlerı nereye bagladın elektrık kaynagı neresı yanı?

Psu*Ya

CapTaiN...!! ,)

Amd AthLon 3000+ s754 2.01@2.45 [GünLük] // Asus K8N4-E SE // 1Gb DDR 400 Kingston Pc 3200 // Palit GeForce 8500 GT 256 MB. 128 Bit // Western Digital 8Mb 160 Gb İde Hard Disk // Lg SecurDisc Dvd-Rw // Everest Modding Case // FeeL 460W Psu // Microsoft Ps2 Klavye&Mause // Creative Usb Sound Blaster 24-Bit //Logitech x230 (2+1) // Microlab MC-4600 (5+1) // 30 Cm UnıversaL 170W Rms Bass // Benq V772 17'' Crt
sozelsters

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 7:44:45 

tebrikler,bu aradailk halinden sonra tozları da temizlemişsindir umarım

FENERBAHÇE SOZELSTERS
muratkaan123

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 11:06:40 

quote:

Orjinalden alıntı: sozelsters

tebrikler,bu aradailk halinden sonra tozları da temizlemişsindir umarım

Tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaan123 -- 17 Temmuz 2008; 11:05:58 >

E2160 @ 3GHZ Stok Cooling - GA-P35-DS3L - Kinston 2*1 GB DDR2 800 CL5 - Sapphire x1550(Alıcı arıyor) - AOpen 300W

shanke

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 11:46:18 

hocam kullandığın malzemeyide çeksen - nasıl yaptığını anlatan fotolar koysan daha iyi olur!

davutsad

17 Temmuz 2008; 12:31:48 

Güzel olmuş gerçektende güle güle kullan...

Intel Core 2 Quad 2.4 @3.0 ghz I ASUS P5N-E SLI I Kingston 4 GB DDR 800 RAM I Palit 8600 GT Sonic I Modifiyeli FEEL Hurricane 550W
adnn

17 Temmuz 2008; 12:34:43 

quote:

Orjinalden alıntı: shanke

hocam kullandığın malzemeyide çeksen - nasıl yaptığını anlatan fotolar koysan daha iyi olur!

katılıyorum bende ledle ışıklandırmak istiyorum ama ben 4 ledi seri bağlayıp 12 volta bağlamayı düşünüyorum öylede olur değilmi?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
muratkaan123

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 14:19:52 

quote:

Orjinalden alıntı: adnn

quote:

katılıyorum bende ledle ışıklandırmak istiyorum ama ben 4 ledi seri bağlayıp 12 volta bağlamayı düşünüyorum öylede olur değilmi?

Seri bağlamak yerine paralel bağlamanı öneririm.
Bir kablo bul.Üzerinde belirli yerlere kesikler at.Led in uzun ucunu 820 ohm dirençle bu kesiklere lehimle.Sonra bu kabloyu +12v ye bağla.Kısa ucunu kasanın herhangi bir metal kısmına lehimle.Bu arada kısa devre olmaması için uzun bacağı silikonla kapla.Sonra led i lehimlediğin yerede biraz silikon sık ve pc yi aç.Sonra tam olarak nereyi aydınlatmak istiyorsan oraya doğru ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaan123 -- 17 Temmuz 2008; 14:20:56 >

SAMASRA

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 14:26:03 

Bakkaldan sakız alacama bunu alırım Süper

HIs Radeon ATI HD 4850 Kapsamlı Kullanıcı İncelemesi
adnn

17 Temmuz 2008; 14:49:43 

quote:

Orjinalden alıntı: muratkaan123

quote:

quote:

Bir kablo bul.Üzerinde belirli yerlere kesikler at.Led in uzun ucunu 820 ohm dirençle bu kesiklere lehimle.Sonra bu kabloyu +12v ye bağla.Kısa ucunu kasanın herhangi bir metal kısmına lehimle.Bu arada kısa devre olmaması için uzun bacağı silikonla kapla.Sonra led i lehimlediğin yerede biraz silikon sık ve pc yi aç.Sonra tam olarak nereyi aydınlatmak istiyorsan oraya doğru ayarla.

murat abi neden paralel bağlamamı öneriyorsun hiç dirençle uğraşmadan 4ünü seri bağlasam dahamı kötü olur ? daha kötü olursa neden?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
WeNoM

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

17 Temmuz 2008; 15:18:38 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: muratkaan123

quote:

quote:

murat abi neden paralel bağlamamı öneriyorsun hiç dirençle uğraşmadan 4ünü seri bağlasam dahamı kötü olur ? daha kötü olursa neden?

dirençlerden biri arıza yaparsa hiç biri çalışmaz.

HeRKeS OyuNcu OLaBiLiR
Ama YöNeTMeN BeNiM.
İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

muratkaan123

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 15:28:23 

Direçnç olmadan bağlantı yaparsan led ler 2 sn de patlar.Direnç kesinlikle takacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaan123 -- 17 Temmuz 2008; 15:28:39 >

Technologic
Uzaklaştırılmış
29.9983373495343 gün cezanın 13 günü kaldı.

17 Temmuz 2008; 15:34:27 

Hmm dırek ıslemcı fanının ustunde duruo gıbı gordum ıslemcı fanının kablolarına bagladın sanıyodum bende.. bı kac dırenc yetıyomu ledın patlamaması ıcın ben 1.5vye bagladım led elımde kaldıda