Merhaba arkadaşlar.Ne zamandan beri yapmayı planladığım bir olaydı ve sonunda bitirdim.
Malzemeler köşedeki elektrikçiden alacağınız 2-3 adet led ve led kadar 820 ohm direnç. Bir kablo bulun.Üzerinde belirli yerlere kesikler atın.Led in uzun ucunu 820 ohm dirençle bu kesiklere lehimleyin.Sonra bu kabloyu +12v ye (Psu daki sarı kablo)bağlayın.Kısa ucunu kasanın herhangi bir metal kısmına lehimleyin.Bu arada kısa devre olmaması için uzun bacağı silikonla kaplayın.Sonra led i lehimlediğiniz yerede biraz silikon sıkın ve pc yi açın.Sonra tam olarak nereyi aydınlatmak istiyorsan oraya doğru ayarlayın.
Bu işlem için bir slikon ve bir adet havyaya da ihtiyaç duyacaksınız tabiki Malzemeler
Ve Fotoğraflar İlk Hali Led
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaan123 -- 17 Temmuz 2008; 14:31:50 >
hocam kullandığın malzemeyide çeksen - nasıl yaptığını anlatan fotolar koysan daha iyi olur!
katılıyorum bende ledle ışıklandırmak istiyorum ama ben 4 ledi seri bağlayıp 12 volta bağlamayı düşünüyorum öylede olur değilmi?
Seri bağlamak yerine paralel bağlamanı öneririm. Bir kablo bul.Üzerinde belirli yerlere kesikler at.Led in uzun ucunu 820 ohm dirençle bu kesiklere lehimle.Sonra bu kabloyu +12v ye bağla.Kısa ucunu kasanın herhangi bir metal kısmına lehimle.Bu arada kısa devre olmaması için uzun bacağı silikonla kapla.Sonra led i lehimlediğin yerede biraz silikon sık ve pc yi aç.Sonra tam olarak nereyi aydınlatmak istiyorsan oraya doğru ayarla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaan123 -- 17 Temmuz 2008; 14:20:56 >
hocam kullandığın malzemeyide çeksen - nasıl yaptığını anlatan fotolar koysan daha iyi olur!
katılıyorum bende ledle ışıklandırmak istiyorum ama ben 4 ledi seri bağlayıp 12 volta bağlamayı düşünüyorum öylede olur değilmi?
Seri bağlamak yerine paralel bağlamanı öneririm. Bir kablo bul.Üzerinde belirli yerlere kesikler at.Led in uzun ucunu 820 ohm dirençle bu kesiklere lehimle.Sonra bu kabloyu +12v ye bağla.Kısa ucunu kasanın herhangi bir metal kısmına lehimle.Bu arada kısa devre olmaması için uzun bacağı silikonla kapla.Sonra led i lehimlediğin yerede biraz silikon sık ve pc yi aç.Sonra tam olarak nereyi aydınlatmak istiyorsan oraya doğru ayarla.
murat abi neden paralel bağlamamı öneriyorsun hiç dirençle uğraşmadan 4ünü seri bağlasam dahamı kötü olur ? daha kötü olursa neden?
murat abi neden paralel bağlamamı öneriyorsun hiç dirençle uğraşmadan 4ünü seri bağlasam dahamı kötü olur ? daha kötü olursa neden?
dirençlerden biri arıza yaparsa hiç biri çalışmaz.