Arkadaşlar çok acil önerilerinizi almak istiyorum. Lütfen birşeyler yazın çünkü 2 saat içinde digiturku arayıp verdiğim siparişi iptal edecem yada etmeyecem..
Bugun digiturk standı gördüm 24 ay 9.90TL öde tüm standart kanalları radyoları izle üstünede receiver sizin olsun yazıyordu..
1-O receiver(vestel sanırım) almaya değermi?
2-Digiturkun yayın kalitesi diğer receiverlere göre yüksekmi?
3-evde 42"LCD monitorumden dandik apartman yayını alıyorum(klasik yuvarlak uçlu girişle karıncalı bir yayın) bu yayınlar 4:3 formatında bende 16:9 TV olduğundan ekranın sağını solunu kırpıp 4:3 formatında izliyorum fakat bu seferde 42" monitor değilde 30" gibi kullanmış oluyorum.. Digiturkte 16:9 yapınca TVdeki görüntülerde enine büyüyormu? sonra çıta kadar adamları ayı gibi görüyoruz:)
4-kampanyada kurulum+uydu+receiver bedava yazıyor ama bugun adam bana evinize geldiklerinde 30 lira vereceksiniz dedi.. Bu normalmi? yoksa bir çakallıkmı dönüyor?
1-aidatsız receiverlerı tercih etmelimiyim?(dreambox çok öneriliyor)
2-Yayın kalitesi açısından digiturke göre nasıldır? (200liralık bir receiverinkini soruyorum çünkü digiturk 2 senede 240liraya receiver dahil maloluyor.
3-Apartmanda çanak asmak yasak tepede digiturk merkezi çanağı var.. buraya receiver alıp takabiliyormuyuz? takarsak digiturk yetkilileri gördüğünde yayınımızı durdururmu?
-------------------------------------------------
Bunların dışında çok soru var aklımda ama zamanım çok kısıtlı. 200-300 lira çanak+kurulum dahil para harcasanız seçiminiz ne olurdu bunu yazsanız yukardaki maddelere cevap vermesenizde olur.. Bu arada benim için en önemli şey HDready lcdmin en güzel kalitede göstermesidir. Fakat 300 lira limitini asla aşmam mümkün değil.
Digitürk le ilgili sorunlarınızdan ziyade normal reaceverla ilgili sorularınıza cevap yazacağım 1.sorunuz için ;Evet dreambox alırsanız kesinlikle pişman olmazsınız.Biçok reaceverda olmayan kart paylaşımı,yabancı kanaldaki filmi Türkçe altyazı ile izleyebilme,kayıt vb biçok özellik oldukça cezbedici. 2.Sorunuza gelince digitürk ulusal kanalların büyük bölümünü Türksattan W3e aktardığı için görüntüde baya bi kayıp yaşıyor.O yüzden normal reaceverla daha kaliteli görüntü alırsınız.Tabi bu dediğim ulusal kanallar için geçerli.Lig tv,movemax gibi digitürk bünyesi kanallar için geçerli değil. 3.Sorunuza gelince Eutelsat W3 7 derece Türksat 42 derece doğuda olduğu için 2.bi lnb ile 2 uyduyuda izleme şansınız yok denecek kadar az.2. çanak ilavesi olayı ise tamamen apartman yönetimiyle ilgili bi durum.digitürkü bağlayacağını sanmam..
@bodrumlu2 Artık haber vermek için geç kaldım ama genede çok sağol yazı için. Bu gece gelecek yorumlara göre(yorum yazılırsa) bende ne yapacağıma karar vericem.
Açıkçası dreambox+çanak+kurulum kaç para tutuyor merak ettim.
Lütfen bişeyler yazın arkadaşlarda kıyaslamada sorun yaşamayayım hatalı birşey almak istemiyorum.
Sorularım dışında öneri vs varsada dikkate alıcam.