arkadaşlar benim usb harddiskim var ysb ye takıyorum görmüyor bilgisayarımda.. başka bilgissayarlarda çalışıyor ve usblerde sağlam...??virüs falanmı var acaba? harrddiskin ışığı yanıyor
-Bilgisayarıma komple format attım; Nafile -SP3 yükledim; Nafile -Başka bilgisayarda hdd ye format attım; Nafile -Tüm driverlerı update ettim bu update detaylarının içinde usb belleklerde var ama Nafile -Yeterli güç alamıyor diye düşünüp 2. dahili harddiskimi iptal ettim hatta tv kartımı da iptal ettim 1 hafta kadar çalıştı ama sadece 1 tane usb den 1 hafta sonra gene Nafile
Bir de sen sorununu detaylı yaz ışık yanıyor mu ?beep sesi geliyor mu? usb ye taktığında ses geliyor mu? bilgisayarında toplam kaç tane usb çıkışı var? Evinde elektrik voltajında düşmeler oluyor mu? UPS kullanıyor musun?
SEAGATE FreeAgent Desktop 500GB HDD var. Benim arkadaşın masaüstü bilgisayarında 4 USB var (iki de yanda var ama onlar çalışmıyor). USB mouse ve USB klavye takılı ikisine. HDDyi bilgisayara taktığımızda bağlanma sesi geliyor, HDD ışığı yanıyor, donanım ekleme sihirbazı sürücü arıyor..ama sürücü bulamıyor ve "yüklenemedi" uyarısı verip sonlanıyor. Bilgisayarım altında HDD görünmüyor, sadece aygıt yöneticisinde sürücüsü yüklenmemiş USB aygıtı olarak görünüyor.
Şunu da belirteyim aynı HDD den ben de kullanıyorum. Benimki de, bu arkadaşta çalışmayan da benim notebookta sorunsuz çalışıyor.
Nedendir dersiniz? Bu sorun da elektrikle mi alakalıdır yoksa virüs falan bu şekilde etki eder mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 19 Temmuz 2008; 3:31:37 >
Tam olarak güç almıyor olabilir.Kasanızın arkasındaki girişlere bağlayın kabloları bir de.(eğer oradan takıyorsanız hdd'nin usbsi ile sizin usb modelleriniz uyuşmuyor olabilir). Ancak uyuşmasa uyarı verirdi
Arkadaşlar sorunu çözdüm herhalde Everet programına baktım usb lerim 1.1 gözüküyor. Sizlede Everest programını indirip kontrol edin eğer sizinki de 1.1 ise update edip 2.0 yapmak lazım. 2 gündür driver arıyorum ama bulamıyorum. Bi bakın yazın buraya anlaşılan kendi aramızda çözmeye çalışacaz bilen biri yok.
Benim anakart Asus P5PL2 bilen varsa bana yardımcı olsun benim 2 haftalık araştırmam yap-bozumun neticelerini yazdım zaten...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divanidestan -- 19 Temmuz 2008; 23:33:03 >
Arkadaşlar sorunu çözdüm herhalde Everet programına baktım usb lerim 1.1 gözüküyor. Sizlede Everest programını indirip kontrol edin eğer sizinki de 1.1 ise update edip 2.0 yapmak lazım. 2 gündür driver arıyorum ama bulamıyorum. Bi bakın yazın buraya anlaşılan kendi aramızda çözmeye çalışacaz bilen biri yok.
Benim anakart Asus P5PL2 bilen varsa bana yardımcı olsun benim 2 haftalık araştırmam yap-bozumun neticelerini yazdım zaten...
USB2.0 sürücüsü diye birşey yok.. Bunun için işletim sisteminiz XP ise mutlaka ama mutlaka servis pack2 yüklü olmalı. USB2.0 sürücüleri ancak servis pack2 ile geliyor. Servispack2 yüklemelisiniz.
USB2.0 sürücüsü diye birşey yok.. Bunun için işletim sisteminiz XP ise mutlaka ama mutlaka servis pack2 yüklü olmalı. USB2.0 sürücüleri ancak servis pack2 ile geliyor. Servispack2 yüklemelisiniz.
Efet dediğinin farkındayım ama işin ilginç yanı ben geçenlerde sp3 yükledim. Bugün everest yükledim raporu aşağıda veriyorum:
Sürüm EVEREST v4.50.1330/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 2.3.224.0 Anasayfa http://www.lavalys.com/ Rapor Türü Hızlı Rapor [ TRIAL VERSION ] Bilgisayar KANTARCI Oluşturan FERİT İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Tarih 2008-07-19 Saat 23:44
--------[ USB Aygıtları ]-----------------------------------------------------------------------------------------------
[ USB İnsan Arayüz Aygıtları (Wireless Battery Free Optical Mouse) ]
Aygıt Özellikleri: Aygıt Tanımı USB İnsan Arayüz Aygıtları Aygıt Kimliği 09DA-022B Aygıt Sınıfı 03 / 01 (Human Interface Device) Device Protocol 02 Üretici A4Tech Ürün Wireless Battery Free Optical Mouse Supported USB Version 2.00 Current Speed Low (USB 1.1)
Efet dediğinin farkındayım ama işin ilginç yanı ben geçenlerde sp3 yükledim. Bugün everest yükledim raporu aşağıda veriyorum:
Sürüm EVEREST v4.50.1330/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 2.3.224.0 Anasayfa http://www.lavalys.com/ Rapor Türü Hızlı Rapor [ TRIAL VERSION ] Bilgisayar KANTARCI Oluşturan FERİT İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Tarih 2008-07-19 Saat 23:44
--------[ USB Aygıtları ]-----------------------------------------------------------------------------------------------
[ USB İnsan Arayüz Aygıtları (Wireless Battery Free Optical Mouse) ]
Aygıt Özellikleri: Aygıt Tanımı USB İnsan Arayüz Aygıtları Aygıt Kimliği 09DA-022B Aygıt Sınıfı 03 / 01 (Human Interface Device) Device Protocol 02 Üretici A4Tech Ürün Wireless Battery Free Optical Mouse Supported USB Version 2.00 Current Speed Low (USB 1.1)
Birincisi servis pac3 maalesef servispack2 yi kapsamıyor. Yani servispack2 ayrı servispack3 ayrı. İkincisi USB Versionunuz 2.00 olarak görünüyor. Yani anakartınızın usb kökleri 2.0
Şöyle yapın. Aygıt yöneticinizdeki evrensel seri yol deneteyicilerine gelin ve altındaki anadenetleyicilere(herbirine) sağ tıklayarak sürücüyü güncelleştir diyiniz. Otomatik olrak güncelleştirsin. Bundan da sonuç almazsanız elle güncelleştirmeyi önerecem..