Merhaba arkadaşlar.... Şu anda kardeşimin üyeliğinden yazıyorum. Birtakım sorularım var, yanıtlarsanız sevinirim.
1) Öncelikle Sennheiser kulaklık modellerindeki harfler ne anlama geliyor? HD, PX, MX, CX, PMX gibi birçok harfli modeller var. Bu harfler ne ifade ediyor? Hangi amaca yönelik olduğunu nasıl bileceğim?
Bunun gibi birçok seçenek var. Hangisi dinlediğim müzik türüne uygun olur acaba? Dolgun güçlü basslar, aynı oranda tizler, net ve temiz bir ses vermeli... Bassı kuvvetli ve güçlü olmalı ama aynı zamanda boğmamalı, boğuk ses vermemeli... Kulaklık surround hazzı vermeli, hareketli parçalarda yankılanan sesle uçmalıyım içinde... Yakında X-Fi Extreme Gamer ses kartı almayı düşünüyorum. İkisini beraber düşünebilirsiniz... Burada bahsettiğim, sizin önereceğiniz ürünü bilgisayarımda kullanacağım.
3) Bir de, Sony MP3 CD çalarımda dışarıda, otobüste, gezerken kullanmak üzere bir kulaklık tavsiyesi istiyorum.. Artık bunlara kulak içi mi diyorlar tam bilmiyorum. Seneler önce Sony bayisinden Bass Bosst özelliği olan şimdi kullandığım kulaklığı aldım ama ucunda çıkıntılar var, uzun dinlemeden sonra kulağımı rahatsız ediyor ve kulağım ağrıma yapıyor. Hem ben daha profesyonel bir şey istiyorum. Tavsiye edeceğiniz Sennheiser kulaklık, güçlü dolgun basslar vermeli, aynı oranda tiz ve ahenkle dans etmeliyim dinlerken... Sony MP3 CD çalarımda dinlediğim müzik türü Dance/ Techno/ Trance türü bol basslı ve hareketli parçalar... Adını sıkça duyduğum, CX 300 var, CX 500 var, IE 4 Black var, MX serisi var, var oğlu var... Burada ben dinlediğim müzik türüme göre hangi kulaklığı seçmeliyim? Tavsiye edeceğiniz Sennheiser kulaklığı sadece Sony MP3 CD çalarımda kullanacağım...
4) Elmasepeti.com sitesinden hiç kulaklık aldınız mı arkadaşlar? Hepsiburada gibi sizi beklettiği, mağdur ettiği oldu mu? Telefon ettim merkezleri Ankara ama kapıda ödeme seçeneği yok. Birkaç model söyledim elimizde var dedi.. 12 taksit seçeneğinde fiyatın değişmediğini gördüm, aslında 12 taksit kredi kartıyla alınabilir ama önce güvenebilmem lazım, ürün sağlam geliyor mu, 2-3 gün içinde mi yoksa 1 ay içerinde mi geliyor diye... Aslında yakında Sakaryadan İstanbula ziyarete gelebilirim. Nakite daha uygun alabileceğim yerler varsa söylerseniz sevinirim ama gerçek Sennheiser ürünleri satmalı.. Yoksa Metan'ın mekanı İstanbulda ise direk hemen Metanın dükkanına mı gitmeliyim? Uygun olur mu? Nerdedir burası? Siz nerelerden alıyorsunuz? Özellikle İstanbullu arkadaşlardan yönlendirici bilgiler rica ediyorum bu hususta...
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bu kadar yazdım inşallah beni doğru bir şekilde yönlendirirsiniz. Sizlere güveniyorum. Yanlış hareket etmek istemiyorum, inşallah burada yazacak arkadaşlar ortak bir paydada birleşebilir.. Ve ben de gönül rahatlığı ile doğru bir tercih yapmış olurum.. İnşallah aynı müzik türünü dinleyen, beni anlayan müzikdaşlarım vardır... Özellikle ürünleri kullanan arkadaşların yönlendirici bilgi ve yorumları için çok teşekkür ederim.. Kolay gelsin...
usttekı kulaklıklardan sadece bırını dınledım ve bırını kullanıyorum hd202 fılm ızlemek ıcın almıstım ve halen oyle yapıyorum muzıgımı kulaklıkla dınlemıyorum ama soyle soylemek gerekırse ıyı bı ses kartın varsa kalıtelı ses efektlerı ıle donatılmıs fılmler ızleyeceksen tavsıye edebılırım ama benım yorumum pek ısıne yaramaz usttekı kulaklıklardan en az ıkı tanesını denemıs karsılastırmıs bırının yorumu benım fıkrımce daha yaralı olacaktır
tercihin kapalı kulaklıkmı yoksa açık kulaklıktan yanamı olacak. öncelikle buna karar vermelisin. çünkü bu kulaklıkların bazısı açık bazısı kapalı. kapalı kulaklık dışarıdan ses almaz ama ses kalitesi açık kulaklıklarla yarışamaz.
ben bu kulaklıklardan sadece hd202 denedim. kulaklık biraz rahatsız. basları çok güçlü ama biraz boğuyor. basslar çok güçlü olduğu için bu midleride etkiliyor ve ses çok net gelmiyor. tabi şöylede birşey var ben hd595 kullanıcısıyım. 202 yi beğenmeyip arkadaşın 17 yaşındaki oğluna hediye ettim, çok beğendi ve kulağından çıkartmıyor :) yani daha önce bir sennheiser dinlemediysen en düşük modelini bile beğenirsin.
hd465 ile ilgili okuduğum yorumlarda iyiydi. ama http://itc.ua/img/dpk/2006/08/016999.jpg buradan bir resmine bak. kulağın üzerine oturuyor ve düz. bu kulaklıkla rahat edilebilirmi bilmiyorum.
benim tavsiye edeceğim kulaklıklar biraz daha pahalı. hd515, hd485 ve hd555
birde elmasepeti artık grado da getiriyor. hiç dinlemedim ama sennheiser'ın sesi biraz softtur. buda herkese hitab etmez. bildiğim kadarıyla grado biraz daha serttir. bu yüzden gradoyada bakabilirsin, oda hi-end bir markadır. oma onunla ilgili yorum yapamam. birde ingilizcen varsa www.head-fi.org forumlarında profesyonel kullanıcıların detaylı inceleme ve yorumlarını bulabilirsin.
eğer istediğin kaliteli basslar ise, sınıfının en iyisi olan koss portapro ya bir bak derim...
beni geniş tarz yelpazeme rağmen çok memnun etti...
otobüste, yolda da creative zen aurvana dinliyorum. cnet te shure e2c ile birbirine denk göstermişlerdi dinlediğimde de pek fark olmadığını gördüm ama bütçe sorun olacaksa cx300 de işinizi görür...
elmasepetinden epey alışveriş yaptım ve sizi temin ederim ki Türkiye deki en güvenilir alışveriş sitesidir...
şimdiye kadar hiç hata ile karşılaşmadım o sitede...
umarım yardımcı olmuşumdur...
As if ignorance was my secretdesire..Mephisto!-I am an angel who dresses in red,Riding above you, etching fire rings.I have learned to fly don't you remember?.While you still have not come down.From your long-dead tree.I can teach you wonders if you give me your soul.-.Marvels and wild dreams can be yours.I can teach you how iron turns to gold.And how life can grow so old.But I am a demon who dresses in red.And I do not hope you will understand...Mephisto
Yanıt veren arkadaşların bu ve farklı forumlarındaki mesajlarını okudum, diğer arkadaşların mesajlarını okudum. Yabancı sitelerdeki yorumlara falan bakınca iyice kafam karıştı, karar vermekte zorlandım.. http://www.hifiheadphones.co.uk/best-headphones-top-10.html Kullanıcıların yorumları ve buradaki siteyi kendime referans olarak da seçtiğimi varsayıyorum.. Sennheiser CX300, Sennheiser PX 100, Sennhesier PX 200, Grado SR80, Koss PortaPro, Grado iGrado modellerine odaklandım ve seçim yapmakta zorlandım. Ama bir yerlerden başlamam lazım.Kullandıkça kullanmadığım bu saydığım kulaklık arasından ve Senn HD serisinden alacağım ilerleyen zamanlarda...
Şimdilik kulak içi olarak CX 300 alayım diyorum. Bu kulaklık güçlü basslarla ön planda... Hem evde bilgisayar başında, hem de dışarıda, otobüste v.s için Koss PortaPro alayım diyorum... Yalnız Koss PortaPro'nun ilginç bir dizaynı var. Kulaklığın yanlarında iki çıkıntı, iki düzenek var.. Sanki bunlar dikkat çekmeyecek basit bir şekilde tasarlansaydı ne güzel olurdu diyorum.. Sokakta taksak millet uzaylı gibi mal mal bakarmı bilemiyorum. İnşallah rahatsız olmam.. 60 Ohm empedans var, ses az çıkabilir deniyor. Ben bu anlamda kulladığım cihazın çıkışını ve yetip yetmeyeceğini bilmiyorum. Aşağıya kullandığım Sony D NE1 mp3 CD çaların fotosunu ekliyorum, siz karar verin.
Altını çizerek soruyorum; Sizce ilk etapta Senn HD serisinden bir kulaklık almayıp Portopro almam, hem evde bilgisayar başında kullanım için, hem dışarıda kullanım için iyi bir tercih olur mu? Hem evde bilgisayar başında, hem de dışarıda, otobüste Portopro almam bir taşla iki kuş vurmak misali mi olur? Tüm sorularıma yaptığınız yorumlar için teşekkürler...
arkadasim slm...oncelikle tavsiyem yolda dinlemek icin ayri kulaklik evde dinlemen icin ayri kulaklik tercih etmen...ve fazla arastirmaya girip kafani karistirma derim....seri isimleri fln farketmez...bu piyasada nekadar para okadar iyi performans ne yazikki...madem aynı tarzlari dinliyoruz sana tavsiyem sungerleri genis olan kulakliklari tercih etmen...teknik ozelliklerinede mutlaka bak almadan once...kablosuz kulakliklardan uzak dur bu arada....tekrar yazacagim buraya suan vaktim kısıtlı grsmek uzere...
Yanıt veren arkadaşların bu ve farklı forumlarındaki mesajlarını okudum, diğer arkadaşların mesajlarını okudum. Yabancı sitelerdeki yorumlara falan bakınca iyice kafam karıştı, karar vermekte zorlandım.. http://www.hifiheadphones.co.uk/best-headphones-top-10.html Kullanıcıların yorumları ve buradaki siteyi kendime referans olarak da seçtiğimi varsayıyorum.. Sennheiser CX300, Sennheiser PX 100, Sennhesier PX 200, Grado SR80, Koss PortaPro, Grado iGrado modellerine odaklandım ve seçim yapmakta zorlandım. Ama bir yerlerden başlamam lazım.Kullandıkça kullanmadığım bu saydığım kulaklık arasından ve Senn HD serisinden alacağım ilerleyen zamanlarda...
Şimdilik kulak içi olarak CX 300 alayım diyorum. Bu kulaklık güçlü basslarla ön planda... Hem evde bilgisayar başında, hem de dışarıda, otobüste v.s için Koss PortaPro alayım diyorum... Yalnız Koss PortaPro'nun ilginç bir dizaynı var. Kulaklığın yanlarında iki çıkıntı, iki düzenek var.. Sanki bunlar dikkat çekmeyecek basit bir şekilde tasarlansaydı ne güzel olurdu diyorum.. Sokakta taksak millet uzaylı gibi mal mal bakarmı bilemiyorum. İnşallah rahatsız olmam.. 60 Ohm empedans var, ses az çıkabilir deniyor. Ben bu anlamda kulladığım cihazın çıkışını ve yetip yetmeyeceğini bilmiyorum. Aşağıya kullandığım Sony D NE1 mp3 CD çaların fotosunu ekliyorum, siz karar verin.
Altını çizerek soruyorum; Sizce ilk etapta Senn HD serisinden bir kulaklık almayıp Portopro almam, hem evde bilgisayar başında kullanım için, hem dışarıda kullanım için iyi bir tercih olur mu? Hem evde bilgisayar başında, hem de dışarıda, otobüste Portopro almam bir taşla iki kuş vurmak misali mi olur? Tüm sorularıma yaptığınız yorumlar için teşekkürler...
+1
ben de aynını düşünerek portapro aldım ve fazlasıyla tatminkar kaldım... oyun, film ve müzik için ideal lakin yolda biraz kullanışsız. ben yine de bazen dışarda da dinliyorum elimde zen aurvana olmasına rağmen, zira esir etti beni kendine ses rengi ve frekans tepkisi...
As if ignorance was my secretdesire..Mephisto!-I am an angel who dresses in red,Riding above you, etching fire rings.I have learned to fly don't you remember?.While you still have not come down.From your long-dead tree.I can teach you wonders if you give me your soul.-.Marvels and wild dreams can be yours.I can teach you how iron turns to gold.And how life can grow so old.But I am a demon who dresses in red.And I do not hope you will understand...Mephisto
evet yüksek omaj ses çıkışını azaltır lakin 60 ohm "düşük" bir ohm değeridir.
eğer dj kulaklık ya da benzeri birşey almayacaksan, üzerinde portable yazan tüm kulaklıkları, bütün taşınabilir medya oynatıcılar ile iyi verimde kullanabilirsin...
kendi tecrübemden:
60 ohm portapro nun, 32 ohm pmx100 den daha fazla ses verdiğini gözümle defalarca gördüm.
4) Elmasepeti.com sitesinden hiç kulaklık aldınız mı arkadaşlar? Hepsiburada gibi sizi beklettiği, mağdur ettiği oldu mu? Telefon ettim merkezleri Ankara ama kapıda ödeme seçeneği yok. .
Merhaba,
Yaz itibari ile elmasepeti.com merkezden satışlarına başlamıştır. Bundan sonra Ankara'da oturan arkadaşlar direk ofimize gelerek de alışveriş yapabileceklerdir.
eğer dj kulaklık ya da benzeri birşey almayacaksan, üzerinde portable yazan tüm kulaklıkları, bütün taşınabilir medya oynatıcılar ile iyi verimde kullanabilirsin...
kendi tecrübemden:
60 ohm portapro nun, 32 ohm pmx100 den daha fazla ses verdiğini gözümle defalarca gördüm.
porta pronun daha çok ses verdiğini gözünüzle nasıl duydunuz ay pardon gördünüz
kendi tecrübemden:
porta pronun daha çok ses verdiğini gözünüzle nasıl duydunuz ay pardon gördünüz
görmüş işte allah allah heyecan yapmış heyacan gitme üstüne
intel Q6600 2400@3400 coolermaster tx gigabayt p35ds3r ocz 800mhz 5-5-5-16@ 890 4-4-4-12 zotac 9600gt @ 780/2150/1900 (bazen resetliyor) 2*160gb seagate hd highpower 560w plus 2 adet dual 6w hoparlör 1 adet kenwood s3000 s. woofer sony 260g 1ohm amfi