Merhaba. Ben yakın zamanda USB bellek almak istiyorum. Ancak mümkün olduğunca hızlı ve kullanışlı bişey arıyorum. Geçen aşağıdaki belleği gördüm ancak kendi sitesi dahil hiçbir yerde yazma hızıyla ilgili bilgi bulamadım. Dağıtımcısına mail attım cevap gelmedi. Bilen yada kullanan varsa yazabilir mi?
OCZ Spyder 4GB Ultra Hızlı USB Bellek
OCZ USB 4GB Spyder Ufak Boyutlarda ve Performanslı Flash Bellek
Yeni Spyder serisi flash bellekler sürgülü yapıya sahip ve yüksek performanslıdır !
Çok Ufak Boyut ve Sürgülü Yapıya Sahip OCZ Spyder Flash Bellek
OCZ'nin yeni seri flash belleklerinden olan Spyder serisi, çok ufak boyutları ve sürgülü yapısıyla çok şık bir ürün. Boyutları ve tasarımının yanı sıra performansı da oldukça başarılı bir ürün OCZ Spyder. Spyder flash bellekler OCZ'nin en şık ve performanslı ürünleri olup yüksek performans ve ufak boyut arayan kullanıcılar için uygundur. Ufak Boyutlarla Birlikte Yüksek Performans
OCZ Spyder serisi flash bellekler, çok ufak boyutlarıyla birlikte yüksek performansa sahiptir. Genellikle performans serisi olarak kendinden söz ettiren OCZ Rally2 serisi flash bellekleri kadar performanslı olan Spyder modeli yüksek performans tutkunu kullanıcılar için birebirdir. Sürgülü yapısı ile gerektiğinde kullanıma hazır hale gelen OCZ Spyder'ı kullanmadığınız zaman kapatarak cebinizde kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda kapaksız yapısı sayesinde kapak kaybetme derdiniz olmaz, rahatlıkla taşıyabilirsiniz.
USB2.0 Modu ile Yüksek Uyumluluk
OCZ Spyder flash bellek USB2.0 standartlarıyla uyumlu olup her türlü işletim sistemiyle sorunsuz olarak çalışabilmektedir. Windows XP, Windows Vista ve Linux işletim sistemlerinin yanı sıra OCZ Spyder flash bellekler, Apple'ın MAC OS X işletim sistemleriyle de uyumludur.
Tak ve Çalıştır Özelliğine Sahip
OCZ Spyder flash bellekler tüm işletim sistemlerinde tak ve çalıştır özelliğiyle kullanılabilir. Tek yapmanız gereken flash belleğinizi sisteminize takmak ve siteminizi reboot etmeden (yeniden başlatmadan) flash belleğinizi kullanabilirsiniz.
Ömür Boyu Garanti
OCZ'nin kullanıcılara verdiği değer ve ürünlerine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak OCZ Spyder model USB bellekler ömür boyu garanti ile sunulmaktadır.
Teknik Özellikler:
# 4 GB Kapasite # Ultra Hızlı : 21-35MB/s Okuma Hızı # USB2.0 uyumlu # Anahtarlıklı Taşıma İpi # Gerçek Plug & Play (MacOSX uyumlu) # Ömür Boyu Garanti OCZ Hakkında
OCZ, Amerika merkezli dünyanın en prestijli performans bellekleri üreticisidir. OCZ, açılımı olan "OverClockerZ"a uygun şekilde EVP voltaj garantisi gibi overclockçulara yönelik garantiler ve özel petek yapılı XTC, ısı-borulu HPC, sıvı soğutma kanallı XLC gibi özel teknolojilerle performans belleklerinde liderliğini sürdürmektedir. 2007 yılında PC Power&Cooling ve Hypersonic firmalarını bünyesine katan OCZ, güç kaynakları, soğutucular ve flash bellek tabanlı ürünler ile de pazar payını genişletmektedir.
Bilen duyan yok mu arkadaşlar? Fiyatı 33 YTL ve okuma hızı çok iyi. Boyutları da ideal ancak yazma hızı kaç belli değil. Inca gibi çok düşük olmadından korkuyorum.
High Speed USB 2.0 Certified Ultra fast 21-35MB/s Read Speed True Plug and Play (Compatible with MAC OS X) Available in 2GB, 4GB, and 8GB capacities Small Lanyard Keyring 2 Year Warranty
kendi sitesinde bilgiler mevcut.araştırıp alabilirsin.
Kendi sitesine de baktım. Türkiye'ye getiren firmalara mailde attım cevap vermiyorlar. Orada dikkatli okursan sadece okuma hızının olduğunu görürsün. Okuma hızı iyi olduğundan ilgileniyorum. Ancak bende Inca wendy mi ne öyle bişey vardı. 1 ayda bozuldu gerçide. Onun okuma hızı da 30 civarıydı ama yazma hızı 3 idi. Buda öyleyse hiç gerek yok. O yüzden soruyorum. Yani bana read speed değil, write speed lazım
evet ocz spyder im geleli 5 gun oldu ama ben test etme fırsatı bulamamıştım. cihazı test ettim ve 8 mb/sn lik bir sonuç aldım. ayrıca 700 mblık bir film atıp saniye tuttum. 40 saniyede attı filmi içine. benim için ideal sonuçlar bunlar. ama sen nasıl düşünürsün orasını bilemem. ayrıca cihaz çok şık ufacık tefecik bişey. 1,5 cm boyu var yaklaşık oyuncak gibi bişey ben çok memnunum şimdilik.
700mb tek parça dosyayı 40 saniyede attıysa 17MB/s gibi bir hıza denk geliyorki bu benim için çok iyi bir hız. 8MB/s parçalı dosya ile mi ölçtünüz yoksa test programıyla mı?
test programıyla ölçtüm. Testi 128 kb lık bloklar halindeki parçalarla yaptı sanırım (programa yabancı olduğum için çat pat ingilizcemle anladım umarım yanlış anlamamışımdır). birde 1 kblık bloklar halinde bir teste koşturdum o zamanda 1 mb/sn lik bir hızı vardı.
Anladım. Genelde o kadar küçük parçalar olmuyor. 1mb civarıçok oluyor. Örneğin resim arşivleri. 8mb'ın altına düşmez, helede büyük dosyalarda 17mb'lara ulaşırsa düşünebilirim. Daha hızlı ve pratiğini bulamazsam bunu alabilirim o zaman.
Bayadır bekliyorum aslında ama yakında çıkacaksa beklerim. Bi tane aldım 1 ay geçemeden bozuldu. garantiye yollasam kargo parasınıda göz önüne alınca değmiyor. zaten yazma hızda çok kötüydü. Bu sefer adam gibi bişey almak istiyorum. hem hızlı, hemde dayanıklı olsun. Ama genelde yaza hızarı çok kötü belleklerin.