Monitor switchi var mıdır? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör

evrentek -> Monitor switchi var mıdır? (16 Temmuz 2008; 11:55:54)

Arkadaşlar monitor çoklayıcıların olduğunu biliyorum ama monitor switchi var mıdır?
Olay şundan ibaret.
Elimde iki kasa, bir monitor var. Yapmak istediğim iki bilgisayarın aynı anda çalışması, istediğim zaman bir tanesinin görüntüsünü monitore yansıtmak, gerektiği zaman da diğerin görüntüsünü aktarmak.
Bu mantıken switch aracılığı ile olur herhalde.
Monitorler için böyle switch var mıdır?

retri -> Cevap: Monitor switchi var mıdır? (16 Temmuz 2008; 15:46:16)

2 baglantı türüne sahip monitorlerde source u degiserek kullanabilirsin.
örnek olarak mesela hem dvi hem de analog baglantı girisi var monitorun. bilgisayarlardan birini dvi'dan digerini de analog'dan bağlarsın. monitor üzerinde genelde bu kaynak secimi için bir dugme oluyor öyle geciş yapabilirsin. (diye düşünüyorum)

öte yandan istedigin şekilde switchler var. ama türkiyede var mı bilmiyorum. cok önceden yurtdisindaki sitelerden bakmıştım, böyle 8 kasaya kadar baglantı yapabilen ürünler vardı ama fiyatları cok da ucuz degildi.

atlanta -> Cevap: Monitor switchi var mıdır? (17 Temmuz 2008; 23:38:37)

evet var istediğin üründen aşağıdaki link den bakabilirsin

http://www.atlantabilgisayar.com/index.php?sp=662

MasterWindu -> Cevap: Monitor switchi var mıdır? (18 Temmuz 2008; 17:10:16)

kvm switch olarak da geçer onlar. sadece monitör çoklamakla kalmaz, klavye ve mouse'u da çoklayabilirsin. keyboard-video-mouse anlamına gelmektedir kvm. hepsini çoklar

bana da lazım, nette baktığımda 2liler 20ytl civarındaydı. dvi arabirimini kullananlardan yabancı sitelerde 60$-180$ arası değişen (port sayısına bağlı olarak) aralıklarda gördüm.

çok portlu ürünler de ülkemizde mevcut. işyerimde 24 portlu bir tane kullanıyorum, bildiğim kadarıyla yurtdışından alınmış bir ürün değil.

alighieri -> Cevap: Monitor switchi var mıdır? (20 Temmuz 2008; 2:32:53)

quote:

Orjinalden alıntı: retri

2 baglantı türüne sahip monitorlerde source u degiserek kullanabilirsin.
örnek olarak mesela hem dvi hem de analog baglantı girisi var monitorun. bilgisayarlardan birini dvi'dan digerini de analog'dan bağlarsın. monitor üzerinde genelde bu kaynak secimi için bir dugme oluyor öyle geciş yapabilirsin. (diye düşünüyorum)

öte yandan istedigin şekilde switchler var. ama türkiyede var mı bilmiyorum. cok önceden yurtdisindaki sitelerden bakmıştım, böyle 8 kasaya kadar baglantı yapabilen ürünler vardı ama fiyatları cok da ucuz degildi.

switch e gerek yok, arkadaşın söylediği şekilde birini dvi birini analog bağla source tuşuyla geçiş yap

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.140625