Merhaba arkadaşlar benim sorunum yeni aldığın asus 780i strıker 2 formula ana kartla %10'dan fazla overclock yapamıyorum. Bios ayarlarına gidiğimde otomatik overclock yapma seçeneğinden % 10'dan fazla overclock yaptığımda bilgisayar açılmıyor . Sislem özellikler Ana kart Asus 780i strıker 2 formula İşlemci Intel q6600 quad core 2.4ghz Rem Kıngston 3 gb ddr2 800 6400 cl5 ram ekran kartı Zotac 8800 gt amp edition slı Güç kaynağı Tagan 600 w Fan Zerotherm nv120 12cm fanlı amd-ıntel cpu soğutucu Bios Sürümü 1303 Anladığım kadarıyla ana kartın bios ayarlarında otomatik overclock yaptığımda remlerede overclock yapıyor .Rem’lerin fazla overclock kapasitesi olmadığından %10'dan fazla overclock yapmıyor. Ben remlere overclock yapmadan sadece işlemciye overclock yapmak istiyorum. İşlemci hızını 3.4 Ghz'e çıkarmak istiyorum.Bios üzerinde yapmam gerekenleri yazarsanız sevinirim .
Not: Ayrıca bios'u güncellemeyi beceremedim. Gereklimi bilmiyorum gerekli ise nasıl yaparım 1401 indirdim ana yükleyemedim yardımınızı bekliyorum. Şuandaki bios surumu 1303
Asus CD'sinden AİBOASTER yükledim sonuç değişmedi.program işlemci ve rem'lere aynı anda overclock yapıyor.%10'un üzerine çıkamıyorum işlemci hızı 2.64 Ghz bellek hızı 880 Mhz oluyor. Ama daha fazla overclock yapmak istediğimde bilgisayar açılmıyor.Ben sadece işlemciye overclock yapmak istiyorum bellek'lerin hızları artmasın yardımcı olursanız sevinirim.
tam anakartla dalga geçicektim ki ramlerini gördüm o rezil ramlerle hiç bişi yapamazsın.. hele 3*1 never! 2*1 ocz koy adata koy ne biliyim corsair koy ne koyarsan koy kingston olmaz
henüz yeryüzünde bundan daha iyi bi anakart yok intel için.. 724 fsb gösterebiliyosa bu alet önünde saygıyla eğilmek lazım. ki 170 usd amerika satış fiyatıdır newegg de
öncelikle anakart gerçekten çok güzel ben geçtiğimiz günlerde 2 tane 780i (EVGA) yaktım, yakana kadar suyunu çıkardım ikisininde.. öncelikle yeni bios update'lerini yap.. programlara falan hiç bulaşma derim oc dediğin şey biostan yapılır, ancak bu şekilde profosyonel olabilirsin, tabi istiyorsan.. nvidia chipsetlerinde ramler ile FBS'yi ayrı tutabilirsin bunu nasıl yapıcam diosan, FSB-memory config sayfasına girip FSB-Memory Clock mode seçeniğini UNLINKED yap. bundan sonra cpu'nu ve ram'leri ayrı ayrı overclock yapabillirsin.. FSB arttırdığın zaman ram'ler bundan etkilenmez.. ramlerini 800Mhz'ye getir ondan sonra FSB arttırmaya başla.. ramler en fazla 10Mhz artıp azalacaktır kafana göre değiştirebilirsin frekansları... hadi bakalaım bekliorum çalışmalarını
BU arada ramler neden 3Gb? 3*1024 olarakmı kullanıosun? eğer böle bi durum varsa tek ram'i çıkarman gerekmektedir.. hatta şiddetle çıkarmanı öneriorum 2 Gb olmazsa hiçbi şekilde oc yapamazsın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 17 Temmuz 2008; 23:56:14 >
bios'un son sürümünü yüklemeyi başardım şu anki sürümü 1401 coldf1re şu anda biraz ekonomik problemim var ekran kartlarından birini,anakartı ve güç kaynağını yeni aldım bu senenin sonuna doğru ocz'nin 1066 mhz'de çalışan 4 gb'lık su soğutmalı kitini alıcam ozamana kadar bu remlerle idare etmek zorundayım.yardımın için çok teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAHITYILMAZ -- 18 Temmuz 2008; 16:29:22 >