Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Overclock yapamıyorum

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> Overclock yapamıyorum Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
CAHITYILMAZ

16 Temmuz 2008; 11:25:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar benim sorunum yeni aldığın asus 780i strıker 2 formula ana kartla %10'dan fazla overclock yapamıyorum. Bios ayarlarına gidiğimde otomatik overclock yapma seçeneğinden % 10'dan fazla overclock yaptığımda bilgisayar açılmıyor .
Sislem özellikler
Ana kart Asus 780i strıker 2 formula
İşlemci Intel q6600 quad core 2.4ghz
Rem Kıngston 3 gb ddr2 800 6400 cl5 ram
ekran kartı Zotac 8800 gt amp edition slı
Güç kaynağı Tagan 600 w
Fan Zerotherm nv120 12cm fanlı amd-ıntel cpu soğutucu
Bios Sürümü 1303
Anladığım kadarıyla ana kartın bios ayarlarında otomatik overclock yaptığımda remlerede overclock yapıyor .Rem’lerin fazla overclock kapasitesi olmadığından %10'dan fazla overclock yapmıyor. Ben remlere overclock yapmadan sadece işlemciye overclock yapmak istiyorum. İşlemci hızını 3.4 Ghz'e çıkarmak istiyorum.Bios üzerinde yapmam gerekenleri yazarsanız sevinirim .

Not: Ayrıca bios'u güncellemeyi beceremedim. Gereklimi bilmiyorum gerekli ise nasıl yaparım 1401 indirdim ana yükleyemedim yardımınızı bekliyorum. Şuandaki bios surumu 1303
Hecir

16 Temmuz 2008; 14:21:25 

asus CD sinde overclock yazılımı olması lazım AİBOASTER onunla başlaya bilirsin ben onu kullanıyorum daha kolay oluyor

CAHITYILMAZ

16 Temmuz 2008; 14:40:25 

Asus CD'sinden AİBOASTER yükledim sonuç değişmedi.program işlemci ve rem'lere aynı anda overclock yapıyor.%10'un üzerine çıkamıyorum işlemci hızı 2.64 Ghz bellek hızı 880 Mhz oluyor. Ama daha fazla overclock yapmak istediğimde bilgisayar açılmıyor.Ben sadece işlemciye overclock yapmak istiyorum bellek'lerin hızları artmasın yardımcı olursanız sevinirim.

apocan866

16 Temmuz 2008; 16:00:45 

arkadasım ben sana yardımcı olamaya calısım...

ilk once bıosu guncelleyelım benı dınlersen sevınırım

asusun asusupdate programı var onu acıcaksın.. tabı bundan once ıstersen bıos surumunu masa üstüne kaydet

sana yardımcı olmak adına foto cekıyorum

burdan yaparsın

Ekteki dosya (1)

apocan866

16 Temmuz 2008; 16:02:53 

oc konusuna gelırsek kardes. manuel olarak yap bu işi.....

formlarda nasıl yapıldıgı anlatan konular var bı bak ama fazla kasmadan yavasca olsa daha ıyı...sonra ucmayasın kardes

he bu arada fazla voltaş arttırmaya gırme bence....

CAHITYILMAZ

16 Temmuz 2008; 16:44:20 

Bu konu ile ilgili formu bulamıyorum internet adresini verebirilmisin yada bios açtıktan sonra nereye hangi değerlerin geleceğini yazarsan sevinirim

Arkadaşlar bu ana kartın bios ayarlarını bilen biri varsa lütfen yardım etsin dünyanın parasını verdim bir türlü overclock yapamıyorum çıldırıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAHITYILMAZ -- 16 Temmuz 2008; 17:23:48 >

CAHITYILMAZ

16 Temmuz 2008; 21:29:58 

Çok teşekkür ederim sonunda bios'u güncellemeyi başardım.Şimdi sıra overclock yapmaya geldi bu konudada yardımlarını bekliyorum.

Arkadaşla benim kullandığım Asus 780İ Striker 2 Formula anakartı kullanan yokmu lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAHITYILMAZ -- 17 Temmuz 2008; 8:44:32 >

apocan866

17 Temmuz 2008; 12:20:18 

kardesm sımdık o zaman oc yapalım bıraz. sekmeleri falan ıyı anla yakmayalım ortalıgı

scheitann

17 Temmuz 2008; 16:37:41 

tam anakartla dalga geçicektim ki ramlerini gördüm o rezil ramlerle hiç bişi yapamazsın.. hele 3*1 never! 2*1 ocz koy adata koy ne biliyim corsair koy ne koyarsan koy kingston olmaz

biostar ta 690g - amd x2 4000 @2.83 ghz - a-data2*1gb ddr2 800@945 mhz - wd 320gb x 2 raid 0 128kb stripe - tagan600 - coolermaster hyper uc - feel hurricane I
CAHITYILMAZ

17 Temmuz 2008; 19:32:35 

remler konusunda haklisin ama anakartımın çok iyi bir ana kart olduğunu biliyorum.

scheitann

17 Temmuz 2008; 20:10:39 

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-power/content.php?S_ID=365

henüz yeryüzünde bundan daha iyi bi anakart yok intel için.. 724 fsb gösterebiliyosa bu alet önünde saygıyla eğilmek lazım. ki 170 usd amerika satış fiyatıdır newegg de

biostar ta 690g - amd x2 4000 @2.83 ghz - a-data2*1gb ddr2 800@945 mhz - wd 320gb x 2 raid 0 128kb stripe - tagan600 - coolermaster hyper uc - feel hurricane I
coldf1re

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2008; 23:53:25 

öncelikle anakart gerçekten çok güzel ben geçtiğimiz günlerde 2 tane 780i (EVGA) yaktım, yakana kadar suyunu çıkardım ikisininde.. öncelikle yeni bios update'lerini yap.. programlara falan hiç bulaşma derim oc dediğin şey biostan yapılır, ancak bu şekilde profosyonel olabilirsin, tabi istiyorsan.. nvidia chipsetlerinde ramler ile FBS'yi ayrı tutabilirsin bunu nasıl yapıcam diosan, FSB-memory config sayfasına girip FSB-Memory Clock mode seçeniğini UNLINKED yap. bundan sonra cpu'nu ve ram'leri ayrı ayrı overclock yapabillirsin.. FSB arttırdığın zaman ram'ler bundan etkilenmez.. ramlerini 800Mhz'ye getir ondan sonra FSB arttırmaya başla.. ramler en fazla 10Mhz artıp azalacaktır kafana göre değiştirebilirsin frekansları... hadi bakalaım bekliorum çalışmalarını

BU arada ramler neden 3Gb? 3*1024 olarakmı kullanıosun? eğer böle bi durum varsa tek ram'i çıkarman gerekmektedir.. hatta şiddetle çıkarmanı öneriorum 2 Gb olmazsa hiçbi şekilde oc yapamazsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 17 Temmuz 2008; 23:56:14 >

CAHITYILMAZ

18 Temmuz 2008; 11:02:38 

bios'un son sürümünü yüklemeyi başardım şu anki sürümü 1401 coldf1re şu anda biraz ekonomik problemim var ekran kartlarından birini,anakartı ve güç kaynağını yeni aldım bu senenin sonuna doğru ocz'nin 1066 mhz'de çalışan 4 gb'lık su soğutmalı kitini alıcam ozamana kadar bu remlerle idare etmek zorundayım.yardımın için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAHITYILMAZ -- 18 Temmuz 2008; 16:29:22 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> Overclock yapamıyorum Sayfa: [1]
Buraya git: