merhaba arkadaşlar benim sorunum şu önceden internete bağlanırken modemin gerekli bütün ışıkları yandığında "yerel ağ bağlantısıyla" internete bağlanıyordum ve ağ bağlantılarımda yalnızca "yerel ağ bağlantısı" vardı, ama geçen gün modemi değiştirip önceki modemimi taktık, gelip kurulumunu yaptılar-bildiğimiz kablolu modem ama şimdiye kadar hiç olmayan bişey oldu, ağ bağlantılarımda yerel ağ bağlantısının dışında bir de internet bağlantısı var ayrı, ve modem in bütün ışıkları yanıp da yerel ağ bağlantısı bağlansa bile, o "internet bağlantısı" bağlanmadıkça internete giremiyorum, internet bağlantısı intenet ağ geçidi kategorisinde sorun neyden kaynaklanıyor, ben sadece "yerel ağ bağlantısıyla" internete girebilmek istiyorum önceden olduğu gibi, çünkü internet bağlantısının gelmesi 5 dk yı buluyor bazen kurulumda yanlışlık yapılmış olabilir mi?
terel ağda internete girebilen başka bir bilgisayar yoksa internete giremesin eski modemin adsl hızlı bağllandığı için sana yerel ağdan internete giriyormuş hissi yapmış suanki modemin yerel ağla internet bağlantısını ayrı gösteriyor sonuçta adsl internete bağlanmadan internete giremesin konuyu yanlış anladıysam net bir şekilde açıklar mısın evde kaç bilgisayar var bunların kaçı internet bağlantısı vs aayrıntıya ihtiyacıım var
evde tek bir bilgisayarım vardı kullandığım modemi eskiden kullandığımla değiştirdikten sonra böyle oldu yani iki ayrı bağlantı gösteriyor biri yerel ağ bağlantısı diğeri internet ağ geçidi diye ve yerel ağ bağlantısı bağlı görünse bile internet ağ geçidi bağlanmadan internete giremiyorum
ilk bağlatı bilgisayarla modem arasında bağlantını kurulduğunu gösterir ikinici bağlatı modemin inernete girdiği gösterir modem internete girmeden internete bağlanma gibi bir şansınız yok bağzı moddemler ikiçi hatı wan ve birinci hat lan ayrı ayrı gösterebili windowsun kendi yaptığı yüklemelerdende kayaklanıyor olabilir ama
adsl bağlantı süresi 2 dakkayı aşıyorsa ayarları daha stabil hale getirsenizde olur bağlana kadar bie kahve alsanızda işin şakası süre çekilmeyecek kadar uzunsa bir teknik destek alın ama bağzı modemler yapabiliyor.
bu modemi daha önce kullanıyordum ama hiç böyle bir şey çıkmamıştı karşıma sadece lan ayarı olarak yerel ağ bağlantısı olarak tek bağlantı üzerinden internete giriyordum, ve modem ışıkları tamamen yanınca bağlantı tama oluyordu, başka br bağlantıyı beklememe gerek kalmıyordu