Şimdi Ara

## Intel İşlemcilerindeki Hata Hackerlara Sistem Kontrolü Sağlayabilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milyonlarca transistörden oluşan işlemcilerde errata olarak bilinen çok sayıda tasarım hatası bulunuyor. Bu durum hem AMD hemde Intel için geçerli. Zira bu hataların bir kısmı işlemci çalışma kooşullarına ciddi bir etki yapmaz iken yapma potansiyeli bulunanlar için üretici firmalar revizyon güncellemesine giderek ilgili sorun veya sorunları aşıyorlar. Bilindiği üzere AMD'nin geçtiğimiz sene kullanıma sunduğu B2 revizyonlu Phenom işlemcilerinin L3 bellek birimlerinde yaşanan TLB hatası nedeniyle firmanın başı ağrımış ve geçtiğimiz sene Kasım ayında yapılan ilk Phenom lansmanından yaklaşık 5 ay sonra (geride bıraktığımız Nisan ayında) sorunun aşıldığı B3 revizyonlu yeni Phenom modelleri kullanıma sunulmuştu.

    Intel cephesinde de erratalar ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. Güvenlik uzmanı olan ve uzmanı olduğu konulara yönelik çok sayıda kitap ve yayına imza atan Kris Kaspersky, önümüzdeki aylarda yapılacak bir güvenlik etkinliğinde Intel işlemcilerde var olan hataları kullanarak JavaScript - TCP/IP paketleri üzerinden işletim sistemi bağımsız olarak uzaktan sistem saldırısının gerçekleştirilebileceğini göstermeyi planlıyor. Kris Kaspersky önümüzdeki Ekim ayında Kuala Lumpur, Malezya'da gerçekleştirilecek olan Hack In The Box (HITB) güvenlik konferasında işlemci hatalarını kullanarak yapılabilecek saldırıları anlatacak.

    İşlemci hatalarının yani errataların sıralı komut dizeleri kullanılarak sömürülebileceğini ve Java çalışma mantığını bilen saldırganların derleyiciyi kontrol edebileceğini belirten Kris Kaspersky çalışan bir kodu da göstereceğini belirtirken işlemci hatalarının büyüyen bir tehlike unsuru oluşturduğunu ve geliştirilmekte olan kötü yazılımların bu hatalardan faydalanabilecek şekilde hazırlandığını ifade ediyor. Farklı hataların saldırganlara atak yapılacak sistem için farklı olanaklar sağladığını belirten Kris Kaspersky, bazı hataların sistem çakılmasına neden olduğunu, bazılarının ise hackerlara çekirdek seviyesinde sistem kontrolü sağladığını, diğer bir kısmının ise güvenlik önlemlerini devre dışı bırakarak Vista'ya saldırı konusunda yardımcı olabildiğini belirtti.

    Sunulacak atağın güncellemeleri yapılmış Windows XP, Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Linux ve BSD işletim sistemlerinde yapılabileceği belirtilirken Mac sistemlerde de bu saldırının mümkün olabileceği Kris Kaspersky tarafından belirtiliyor İşlemci hatalarıyla ilgili mevcut tabloyu açıklayabilmek adına Intel'in şu günlerde son derece popüler olan ve ultra-kompakt dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Atom serisi 45nm işlemcileri için Haziran ayında yayınladığı spesikasyon güncellemesinde 35 adet errata'dan bahsediliyor.

    Atom işlemcileriyle ilgili spesifasyon güncellemesi için;
    http://download.intel.com/design/chipsets/embedded/specupdt/319536.pdf
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bir elekronik cihaz hatalı olabilir, daha sonra ekstra bir yama (program) veya ilave halinde bulabileceğimiz düzeltmeler içeren çözümler sunulsada sonuçta verilen kodlarda bulunan hatalar, güncellemeler bir sonrakinde tekrar oluyor. Gerçekleşemeyen bir özellik için saatlerinizi (belki de gunlerinizi) harcarsınız ve neden sonra errata'ya bakmak aklınıza gelir de bunun bir donanım hatasından kaynaklandığını öğrenirsiniz! ihmal etmemek lazım.
  • Umarım hatayı düzeLtir.
  • Durum oldukça ciddi görünüyor.. Hackerlara yeni kapı açıldı o zaman.. Aslında bu durumu ortalığı bulandırmadan büyük firmalarıla gizli olarak yapsalar daha güvwnli olur. Bu durumdanda çoğu kimsenin haberi olmazdı.. hackerlar şimdi bu konu üzerine yoğunlaşacaklar..
  • Olur mu hiç öyle şey FX, Inten en hızlısı, en iyisi, en güveniliri, en az kazık sokanı... Piyasanın lideri o... (Tabii hepsi yanlış, kullanıcı yorumları bunlar.)
  • tak tik felsefesi bazen bunlara neden olabiliyor

    haber için tşkler
  • Olur böyle şeyler
  • Her ne kadar sorun olsa da İntel AMD 'nin tahtına sürekli çifiler çakıyor.

    En son puma platformuna bakalım. AMD 'nin beceripte ürünlerini çıkartamadığı platform gelmeden İntel gerekli hamleyi yaptı.

    PENRYN INTEL CORE 2 DUO T8100 CPU + nVidia 8600 veya bazılarında 9300 kullanmaya başladı.

    Şimdi bu ürünün fiyatı daha geçtiğimiz günlere kadar 1300 $ hatta 1500$ civarında idi. Bu gün vatan bilgisayara baktım.

    850$ / 940$ arasına fiyatlar gerilemiş.


    Şimdi AMD zaten bu segmenti domine edecekti ama İntel fırsat vermedi.

    AMD şimdi otursun da düşünsün nerede yanlış yaptığını.
  • ya başlarım teknolojissine o/C yapınca ne kadar teknolojisi varsa eksta kapatıyom hepsini
  • Arkadaşın birinin dediği gibi iyi halt etmiş. Çaktırmadan çözseler sorunu olmaz. Sorunu aştıktan sonra verseler ya bilgiyi. İlla sistemleri tehlikeye atacaklar.


    Ondan sonra kaspersky de diyecek ki iki gün içinde ama biz bunun çözümünü bulduk, buyrun ürünümüzü alın kurtulun.


    Ben böyle pazarlama yapan kaspersky ını da, hatayı düzeltmez ise intel ini de...... Töbe töbe neyse siz anladınız.


    İntel açık kapı bırakmış sağolsun kaspersky da açık kapı var düdükleyin diyor.



    Bunun dışında ev kullanıcılarını pek ilgilendirmese de ( yani size gıcık bir hacker var ise bilemem. ) server sistemler için ciddi bir sorun teşkil edebilir.


    + Acaba hangi revizyonlarda sorun var. Bu konu hakkında bilgi var mı? Bilindiği gibi revizyonlarda çoğu zaman hataların bir kısmı giderilse de giderilen hatalar yeni hatalara da yol açabiliyordu. Yani baksanıza 45nm liklerde göstereceklermiş. Acaba G0 ile falan mı geldi. Yoksa ilk Core2Duo dan beri varmıydı?


    İlk işlemciden beri var ise harbi bu antivirüs firmasına da sahibine de yazıklar olsun. + İntele de.

    quote:

    Orjinalden alıntı: scaniaperest

    Olur mu hiç öyle şey FX, Inten en hızlısı, en iyisi, en güveniliri, en az kazık sokanı... Piyasanın lideri o... (Tabii hepsi yanlış, kullanıcı yorumları bunlar.)



    Evet intel şu an için üst kategori bazında en iyisi ve en hızlısı. Bunun aksini söylemek asıl yanlıştır.

    Evet gene intel piyasa lideri zira satışlar da bunu kanıtlıyor. Ki lider olmak için iyi ürün yapmak ta gerekmiyor. AMD nin intel işlemcileri ezim ezim ezdiği 5 yıl boyunca da intel liderdi. Pentium ismi ile iyi iş yaptı. Millet AMD den haberdar değildi. ( Çok bilmiş bilgisayarcılarımız sağolsun. Sempron almaya gidiyoruz yok abi intel daha iyi diyor. Aynı bilgisayarcılar şimdi de E2180 için en fazla 200MHz OC olur diyor. )

    Fiyat konusunda kazığını göremedik. AMD OC söz konusu olmadığında 4200+ dan 5000+ a kadar işlemciler ile iyi iş çıkarıyor. + Ucuz yollu anakartları ekonomik sistem kurmada ideal. İleride ucuzlarsa diye de Phenom desteği ideal.

    Ancak iş OC ye gelince E7200 ya da Q6600 gibi işlemcilerden bahsedince AMD baltayı taşa vuruyor. Q6600 standart hızı ile P9850 yi geçiyor. Üstüne üslük Q6600 25-30YTL daha ucuz ve + P9850 ye bir de fan gerek. Üstüne 30W lık ek enerji tüketimini de koyarsak iyice iş karışıyor.


    Yani sizin dediğiniz gibi kötü marka yok. Kötü ürün vardır. O marka kötü diyenler zaten fanatiğin önd gidenidir. AMD sinden intel ine, Gigabyte sinden Asus una MSI ına her markanın kullanıcının canını yaktığı ürünleri olmuştur.


    Hata konusunda sanırım böyle saldırgan davranmıştınız. Ona bakarsanız AMD de de bu hatalar var. Ve B2 de büyük bir hata vardı. Üstüne AMD özür düleyeceğine bir de haberimiz var diyip satışına devam etti. E bu da hiç hoş bir şey değil.




  • iyi ya herkes kendini önemli zanneder
  • Arkadaşlar lütfen konu Intel-AMD tartışmasına girmesin.
  • Bu hata hangi işlemci ailelerinde bulunuyor? Xeon gibi serverlarda kullanılan işlemcilerde bulunuyor ise ciddi olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Arkadaşlar lütfen konu Intel-AMD tartışmasına girmesin.


    tam zamaninda, tesekkur ediyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Assasin_creed

    ya başlarım teknolojissine o/C yapınca ne kadar teknolojisi varsa eksta kapatıyom hepsini



    AYNEN OK güvenlik kimin umrunda bankacı deyiliz paramızıda pc ye gömüyoz pcde bulacağı sadece cracklı oyunlar programlar hackerler bizi korkutamaz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: özgür_prens


    quote:

    Orjinalden alıntı: Assasin_creed

    ya başlarım teknolojissine o/C yapınca ne kadar teknolojisi varsa eksta kapatıyom hepsini



    AYNEN OK güvenlik kimin umrunda bankacı deyiliz paramızıda pc ye gömüyoz pcde bulacağı sadece cracklı oyunlar programlar hackerler bizi korkutamaz

    PC: EE sıkıldım artık hep sen mi beni kullanacan, biraz da ben kendi kendimi idare edeyim, özgürlüğümü yaşamak istiyorum ben!.
    USER: Anaa noluyo ya PC konuşuyor, Allah'ım beni sınıyormusun yoksa... Allah'ım söz bir daha kimsenin msn ini çalmicam bu bir rüya olsun Allah'ım..
    PC: Hehehe korktun dimi sen daha dur ben şimdi sana neler neler yapıcam.
    USER: Tövbe tövbee bismillahirrahmanirrahim hocam noluyo sen kimsin ya?!..
    PC: Uzaktan bir dost diyelim...
    USER: Yaw inmisin cinmisin nesin ya.
    PC: Adım Garavel. ben bir hacker ım senin işlemcini kullanarak girdim bilgisayarına




  • intel sucuks
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darbelux


    quote:

    Orjinalden alıntı: özgür_prens


    quote:

    Orjinalden alıntı: Assasin_creed

    ya başlarım teknolojissine o/C yapınca ne kadar teknolojisi varsa eksta kapatıyom hepsini




    AYNEN OK güvenlik kimin umrunda bankacı deyiliz paramızıda pc ye gömüyoz pcde bulacağı sadece cracklı oyunlar programlar hackerler bizi korkutamaz



    PC: EE sıkıldım artık hep sen mi beni kullanacan, biraz da ben kendi kendimi idare edeyim, özgürlüğümü yaşamak istiyorum ben!.
    USER: Anaa noluyo ya PC konuşuyor, Allah'ım beni sınıyormusun yoksa... Allah'ım söz bir daha kimsenin msn ini çalmicam bu bir rüya olsun Allah'ım..
    PC: Hehehe korktun dimi sen daha dur ben şimdi sana neler neler yapıcam.
    USER: Tövbe tövbee bismillahirrahmanirrahim hocam noluyo sen kimsin ya?!..
    PC: Uzaktan bir dost diyelim...
    USER: Yaw inmisin cinmisin nesin ya.
    PC: Adım Garavel. ben bir hacker ım senin işlemcini kullanarak girdim bilgisayarına



    Gıcık olduklarıma hep bunun olmasını hayal etmişimdir.




  • TLB'den daha beter. Tek diyeceğim bu bir TLB'li işlemci kullanıcısı olarak.

    @DigitalWorld

    Neden virüsçüye yazıklar olsun? Adam görevini yapıyor. Aslında şu soruyu sormak lazım intel bu kapıyı bile bile açık bırakmış olabilir mi? Eskiden MÖ ve MS vardı şimdi ise 11 Eylül öncesi ve sonrası var...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zargana_11

    TLB'den daha beter. Tek diyeceğim bu bir TLB'li işlemci kullanıcısı olarak.

    @DigitalWorld

    Neden virüsçüye yazıklar olsun? Adam görevini yapıyor. Aslında şu soruyu sormak lazım intel bu kapıyı bile bile açık bırakmış olabilir mi? Eskiden MÖ ve MS vardı şimdi ise 11 Eylül öncesi ve sonrası var...

    Kaspersky'e de yazıklar olsun çünkü tüm dünyaya bunun mümkün olduğunu gösterecek. Adam çıkıp bildiğiniz sisteme girecek sonuçta bu bi konferans ve görüntülerin kaydedileceği kesin. Elimde video olduktan sonra bu işten anlamatan biri olarak ben bile sisteme girebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.