Şimdi Ara

WEB Dersleri: RSS Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
17.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RSS'i bilmeyen duymayan kalmasın!

    RSS'i bilen ve kullanan bir çok internet kullanıcısı var ve bu kullanıcılar muazzam şekilde zamandan tasarruf ediyorlar. RSS'ten evvel biz takip ettiğimiz web sitelerine giderdik ama RSS ile bu değişti ve artık takip ettiğimiz web siteleri içeriklerini bize getiriyor.

    Takip ettiğiniz web sitelerinde RSS yayını var ise tek yapmanız gereken bir RSS okuyucu web ya da masaüstü uygulaması kullanmaya başlamak.

    Web sitelerinin RSS yayınlarına üye olduğunuz an, zamandan ne kadar tasarruf ettiğinizi görmeye başlıyacaksınız.

    Aşağıdaki videoda sizlere RSS teknolojisini tanıtıyorum ve günümüzün en popüler RSS okuyucusu olan Google Reader adlı web uygulamasını size kısaca tanıtıyorum.

    RSS hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz

    Tanışma!

    Donanimhaber.com WEB teknolojileri videolarına başlıyor. Bu videolarda Volkan Görgülü öncülüğünde WEB teknolojileri ve güncel uygulamalar hakkında bilgiler bulacaksınız.


    Sayfanın Linki : http://www.donanimhaber.com/videolar.asp








  • süppeerrrrr olmuş. tebrikler
  • Çok güzel olmuş.

    Teşekkürler.

    Devamını bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve uzmanı -- 16 Temmuz 2008; 1:33:06 >
  • RSS için teşekkür ederim.
  • Gerçekten açıklayıcı bir anlatım olmuş.Bir şey anlaşılmasa bile bu emeğiniz bile büyük bir taktire değer.

    "Faydalı oldu mu" diye soruyorsunuz.Bence sormanız bile hata.

    Sizin de belirttiğiniz gibi Türk internet kullanıcıları RSS teknolojisini pek kullanmıyorlar.Zamanla yaygınlaşacağını umuyorum.

    Kullanıcının yanı sıra site yönetimi için de büyük bir kolaylık.Örneğin ben ilk başlarda mail ile bilgilendirme yapıyordum.Hala bunu devam ettiriyorum.Yüzlerce mail abonesi var.Yazıyı ekledikten sonra anlatıcı bir posta oluşturmak.Bunu smtp relay ile yollamak, ki malum çoğu hostta günlük bir mail atma limiti vardır, 10-15 dakikamı alıyor.Oysa RSS de ekstra bir çaba yok.Besleme zaten PHP ve MySQL ile çalıştığından direkt olarak güncelleniyor.Bu da beni yormuyor.Gerçi RSS abone sayısı en fazla 7 kişi oldu o ayrı bir konu.

    Google reader'ın nasıl bir şey olduğunu videonuzda öğrendim.Güzel bir uygulama imiş.Masaüstü programı kullanmak isteyenler Thunderbird'ün RSS özelliğini kullanabilirler.

    RSS web siteleri için dezavantaj oluşturabilir gibi geliyor.Tüm yazıyı size gönderdiği için siteye girme ihtiyacını daha az duyuyorsunuz.Bu da sitenin reklam gelirlerini düşürebilir.Tabi sadece tahmin.

    Tekrar teşekkürler.




  • cok guzel olmus

    ama resmi ters tutmus o nokta sol alt noktaya gelmesi gerekiodu
  • web dünyası ile ilgili paylaşımı ve bilgileri arttırmak adına donanımhaber in yapmış olduğu bu girişimi öncelikle kutlamak istiyorum. eminimki donanimhaber açılan bu video bölümüyle bir çok kişinin bilgilemesine ve kişilerin web dünyasına olan ilgilerinin artmasına büyük katkıda bulunacaktır. tebrikler.

    buna ek olarak yeni editörün enerjisi, anlatımı, anlatımındaki akıcılık ve sürükleyiciliği, ve anlatılmak isteneni kafa karıştırmadan, hiç bilmeyen birinin bile kolayca uygulamaya dökebileceği şekilde anlatması çok güzel. bu konuda da editörü tebrik etmek lazım. çünkü bu herkesin sahip olmadığı bir yetenek. büyük ihtimalle rss hakkında en ufak bilgisi olmayan bir çok kişi bu kolay anlaşılır video sayesinde rss kullanımına başlayacaktır. fakat küçük bir de eleştiri, sanırım ilk videonun vermiş olduğu heyecandan ötürü bazı cümleler çok fazla tekrarlanmış. ama olsun. ileride bu ufak detayın ortadan kalkacağını düşünüyorum.

    bu gibi kaliteli paylaşımlarınızın ve videolarınızın artarak devam etmesi dileğiyle editöre ve donanımhaber e başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakolas -- 16 Temmuz 2008; 2:19:55 >




  • Paylaşım için teşekkür ederim. Böylece bilmeyen arkadaşlarımız da öğrenmiş oldu. Ben de bir şeyler eklemek isterim. Ben RSS'leri okumak için Firefox kullanıyorum. Bana daha pratik geliyor. Webde gezinirken anında ne gelmiş yeni gelişme olmuş mu onu da görmüş oluyorum.

    WEB Dersleri: RSS Nedir?


    Ama mail olarak almak isteyen arkadaşlar varsa onlar da thunderbird veya outlook'u kullanabilirler.
  • Teşekkür güzel olmuş
  • Bilmeyenler için çok yararlı olmuştur.Öğrneğin;ben.Özellikle anlatim şeklinizi falan çok beğendim hasta oldum resmen tanışma videosunu tekrar tekrar seyrediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 16 Temmuz 2008; 3:01:21 >
  • Rss hakkında 15 dakika oncesine kadar hiçbirşey bilmiyordum... 15 dakikada ögrendim ve sanırım kullanıcam... Editor gercekten büyük bir heycan ve enerji içerisinde çok güzel anlattı ve ögretti... Güzel paylaşım Teşekkürler ...
  • Çok açıkLayıcı oLmuş. GüzeL anLatım.. TeşekkürLer...
  • Opera kullanıcıları RSS'i ilk zmaanlarından beri kullanmakta.Çokta rahat.

    WEB Dersleri: RSS Nedir?
  • quote:

    Opera kullanıcıları RSS'i ilk zmaanlarından beri kullanmakta.Çokta rahat.


    +1
  • RSS nedir bilmeyenler bilgi sahibi oldu ama konuyu anlatan arkadaşı HİÇ BEĞENMEDİM. Sonuna kadar izleyebilmek için kendimi zor tuttum. Ders anlatım tarzını tekrar gözden geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum.
    Saygılar...
    Koray Üstüner
  • hayırlı olsun ve bunun devamını dilerim
  • Arkadaşlar, iyi dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    incinerator, Jackdaniels#8482 ve mustafax'ın belirttiği gibi bir çok internet tarayıcısının yeni sürümlerinde RSS yayınlarını okuma özelliği var, bende ilk başta Firefox'u kullanıyordum, ama takip ettiğim web sitesi ve blog sayısı artınca, yeni bir RSS okuyucusu arayışına girdim ve arayışım sonucunda Google Reader'ı buldum.

    Paylaşımımı devam ettirdiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.

    Bu videoyu izledikten sonra 1 kişi bile RSS'i kullanmaya ve daha hızlı bir şekilde bilgilere ulaşmaya başlarsa ne mutlu bana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: korayus

    RSS nedir bilmeyenler bilgi sahibi oldu ama konuyu anlatan arkadaşı HİÇ BEĞENMEDİM. Sonuna kadar izleyebilmek için kendimi zor tuttum. Ders anlatım tarzını tekrar gözden geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum.
    Saygılar...
    Koray Üstüner

    çok açık sözlüsün.
  • Direk bakmak adına firefox ,yapılan özelleştirmelerle ; diğer akışlarla birlikte toplu bakmak adına opera kullanıyordum.
    @Abus videoyu izlemedim. ama google reader ı da bir deneyeceğim.
  • ben internet explorer kullanıcısıyım. rss nin ne olduğunu biliyordum. fakat bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum. teşekkürler video paylaşımı için....

    ayrıca böyle öğretici videoların devamını bekleriz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.