arkadaşlar garip şekilde işlemcim hiç ama hiç stabil çalışmıyor.. clock hızı sürekli değişiyor.. bence bunun sonucu olarak da bütün oyunlarda takılma yaşıyorum.. normalde sistemim oyunlarda takılacak bir sistem değil..
bilgisayarımın donanımı imzamda yazıyor.. aşağıda da olay anlarının resimleri mevcut.. problemim nedir ne yapmam gerekir acil olarak bilenler yardımcı olursa çok sevinirim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 15 Temmuz 2008; 22:50:59 >
AMD Athlon X2 4400+, MSI K9AGM3-FIH anakart, 512 MB ATI x1650 PRO ekran kartı, 1 GB Twinmos DDR2 Ram, 250 GB Seagate 16MB cache SATA II NCQ
fan ayarından başka hiçbirşeyi değiştiremiyorum dual core centerda.. herşey değiştirmeye kapalı.. tıklanmıyor.. + aklıma kötü kötü şeyler geliyor.. =( nedir bunun problemi? biosumda da overclock bölümü yok..ayarları değiştirebileceğim bir bölüm yok.. bilgisayar resmen overclock yapmaya kapalı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 16 Temmuz 2008; 0:06:19 >
dostum inanmak deil sorun.. bilgisayarda hiçbir şekilde clock ayarlarını değişitiremiyorum.. inanmasam bile onlar değiştiği an oyunlarda takılıyor.. sorun bu..gerçek bu + bu değişimler ztn bikaç saniyelik oluyor 3-4 saniye fln sürüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 16 Temmuz 2008; 0:40:46 >
eger islemcinin revizyonu G1 veya G2 ise 2300mhz islemcin var.. buda carpanin 11,5 olmasi gerektigini gosterir.. eger islemcinin revizyonu F2 ise 2200mhz islemcin var... buda carpanin 11 olmasi gerektigini gosterir...
Dual Core Center'da yonetimi ele aldiktan sonra bu ayarlari uygun bicimde girersen iyi olur... anladigim kadari ile dual core center sapitmis.. Bios'dan mutlaka ayari vardir...biraz karistirirsan Frequency/Overclock diye bir kisim olabilir... ordan ayarlari verebilirsin..
yani.. oc kapasitesi yok anakartin madem adam niye dual core koymus?oradan nasil oluyor orasi baska yerin koyu mu ayni anakart iste.o program ariza cikariyor demisti buradan bir arkadas.ben k9n de kullanmamistim o program pek saglikli degil.
tamam arkadaşlar dualcore center var da kullanılmıyo ki..ayar değiştiremiyorum.sadece clock hızlarını gösteriyor o kadar. ayrıca girip çıkmadığım menü, basmadığım tuş kalmadı biosta.. clock ayarlarının değiştirildiği hiçbiryer yok.. advanced chipset features bölümünde de sadece dram timer ayarı var.. clockgen falan indirdm, onu da kullanamıyorum bu arada çarpanım 11,5 evet.. + bilgisayarın overclock unun kapalı olma ihtimali fln var mı? ne bilim anakart desteklememesi falan :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 16 Temmuz 2008; 1:03:31 >
tamam arkadaşlar dualcore center var da kullanılmıyo ki..ayar değiştiremiyorum.sadece clock hızlarını gösteriyor o kadar. ayrıca girip çıkmadığım menü, basmadığım tuş kalmadı biosta.. clock ayarlarının değiştirildiği hiçbiryer yok.. advanced chipset features bölümünde de sadece dram timer ayarı var.. clockgen falan indirdm, onu da kullanamıyorum bu arada çarpanım 11,5 evet.. + bilgisayarın overclock unun kapalı olma ihtimali fln var mı? ne bilim anakart desteklememesi falan :S
senin garip bir sekilde mhz'in degisiyor... anakartinin chipseti nedir...? ATI chipset 7 serisi oldugunu dusunerek mutlu olmaya calisiyorum...
cunku o asamada AMD overdrive programi ile ayar yapabilirsin..+ sendeki MSI programini da kaldirirsan kotu olmaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 16 Temmuz 2008; 1:12:28 >
senin garip bir sekilde mhz'in degisiyor... anakartinin chipseti nedir...? ATI chipset 7 serisi oldugunu dusunerek mutlu olmaya calisiyorum...
cunku o asamada AMD overdrive programi ile ayar yapabilirsin..+ sendeki MSI programini da kaldirirsan kotu olmaz..
Mhz Felan Değişmiyor Yazılımdan Kaynaklanan Bir Sorun Cpu-z Den Bakarsın Daha Sağlıklı Olacaktır.
anakartımın çipseti amd 690G bir de cpu-z den baktım değerler normal.. programı kaldırdım.. şimdi tek sorun kaldı.. BEN NEDEN OVERCLOCK YAPAMIYORUM? + biosumun resmi aşağıda..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 16 Temmuz 2008; 11:13:20 >