Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Mustek GP-135 (IGO ile)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları >> Mustek GP-135 (IGO ile) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
FIR_Lama

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 21:57:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar mustek GP135 modeli içinde en güncel igo ile denmekte... bi fikriniz var mı? fiyatı filan çok güzel göründü ama bu konuları da hiç anlamam...

buyrun ürün: http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=22.012.1475.0003

FReaK oN a LeaSH
happycar

17 Temmuz 2008; 15:08:18 

Urun guzel görünüyor.Zaten i-go ile olması en buyuk artısı

ufukisler

22 Temmuz 2008; 23:10:17 

fır_lama selam;
bende eski gp-200 vardı; onu verdim belli bir ücret karsılıgında yerine gp-135 verdiler;

diğerine göre artıları oldugu gibi eksileride var;

diğerini verme sebebim mustek turkiye tarafından haritanın güncellenmeyecek olması idi;şayet eski makinaya bu haritayı koysalardı degistirmezdim;
GP-200'ün ekranı 4.2 iken bu 3.5 inc; ayrıca eskisinde divx ve mp3 oynatma özelliği mevcut idi ( hoş kullanmıyorduk ama yinede artı sayılır )

gp-200'ün anteni kaba duruyordu; bunda anten dahili gps anteni;

haritayı henüz cözemedim; biraz karısık geldi diğerine göre; diğeri daha pratikti sanki :)

utunur

23 Temmuz 2008; 20:39:45 

Arkadaşlar ıyı çalışmalar, gp-135 hediye olarak geldi. Türkiye haritası yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü çalıştıramadım. Üzerinde destinator programı var Almanya haritası var sadece, Türkiye haritasını nasıl yükleyeceğimi bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

FIR_Lama

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 20:58:34 

Evet arkadaşlar resmiye en yakın mustek başlığı bu diye bunu üste taşıyıp yorumlarımı yaziym... 250YTL'ye aldığım Mustek GP135 bugün elime geçti... artılarını bilemicem, başka bir model kullanmadığım için ama eksisini söyleyebilirim hemen... harici anten girişi yok... ha ihtiyacı var mı? bilmiyorum...

bugün kozyatağı konutlarından ümraniye ikea'ya gidip geldim alete dayanarak... giderken hızlı yolu çizmesini söyledim ve benim normalde kullandığım yolu çizdi... yolda bir kere bayar caddesi üzerindeyken beni anlık olarak yan sokakta sandı, bir kere de şile yolu-ikea dönüşünden döner dönmez gps sinyalini kaybetti... sonuçta başarılı bir şekilde gittim...

dönüşte en kısa yoldan dedim, demez olaydım... bir sokaklara soktu ki... arabaya acıdım... haritadaki üçgenin pozisyonuna hala tam alışamadım... sanki biraz geriden geliyor gibi ki bu kadar gecikme normaldir elbet... tabi bu normalliği idrak edene kadar 3 kez dönüş kaçırdım ama yaklaşık 5 saniye kadar kısa sürede yeni rota çizdi igo... bu arada kaçırdığım dönüşlerin hepsinde alet bana dön dön dön diyodu, ben keasin bu bi sonraki sokaktır diye dönmedim :)

dönerken 2 kere sinyal kaybı oldu ve biri çok garip bir şekilde ap açık bir arazideydi... neden nasıl oldu anlamadım ama çok da dönüşlü bir yer olmadığı için yolu kaçırmadım... ama her sinyal kaybında acaba iade edip harici anten girişli bişi mi alsam desem de her rota hesaplayış hızını gördüğümde ne iyi etmişim de igo'lu bir alet almışım dedim...

aletin igoyu açtıktan sonra sarı derecede uydu bulması 40-50 saniye, yeşile dönmesi 65-75 saniye sürüyor... bu da iyi mi kötü mü bilemem ama evden yada ofisten kesinlikle çekmiyor :)) ayrıca gücü kesmeden kapatır(standby) açarsanız 5-10 saniyede buluyor geri uyduları...

fiziksel olarak şık bir alet... hoparlörü güçlü... tutacağını filan da sevdim... ne diyim parasına göre güzel...

harita olarak 2007.10 var... dağıtıcısı olan turuncu'ya bunun nedenini ve update olayını sorduğumda 2008 haritalarından birini koysaydık 2008 ağustosundaki update'i ücretsiz alamayacaktık, ve 2008 haritalarında kapı numaralarının henüz tamamlanmadığını biliyorduk, bu sebeple 2007 koyup, kapı numaralı 2008 haritasını ücretsiz sağlama anlaşması yaptık dedi...

sonuç: igo6 ve şimdilik 2007 yakında 2008.07(yada 08) haritası, 3.5'' ekranlı sade bir gps = kaybolarak benzin harcamaya, oraya buraya yol-yön sorup dört dönmeye son :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIR_Lama -- 31 Temmuz 2008; 21:25:51 >

FReaK oN a LeaSH
djdigy5

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 21:07:14 

2007.10 olum da nasıl en güncel diyorlar hayret.... bu arada igo 8 mi igo 2006 mı kullanıyor cihaz? bu da önemli.... Anten girişi olmaması bence dezavantaj çünkü anten baya bir etkiliyor olayı...ben antenle kullanıyorum daha 1 kez bile sinyal kaybetmedi...çok uzun oladıkça tünellerdede kaybetmiyor....

İGO 8 İNCE AYAR VE SIRLARI

www.i-go8.com
gps.navigation

31 Temmuz 2008; 21:21:25 

Antenin seramik'mi yoksa diğer malzememi olmasının etkeni,daha önce yazılarımda belirtmiştim.Normalde Citroen vb Fransız araçlarında sinyal sorunu yaşanır,çünki ön camlarında teflon katkı standart onlarda.Dolayısı ile GPS sinyali geçmez.

Cihaz igo6 ile gelirse gelir (ki hala resmi anlaşmaya denk gelmedim) iGO8 ile sadece Next firmasının ürünleri giriyor yakın zamanda,oldukça başarılı cihazlar.Burada bir yerde gördüm sanırım

FIR_Lama

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 21:30:33 

mesajımda yazdığım gibi igo6 yüklü... yakında gelecek model olan mustek gp430 igo8 ile gelecekmiş... aracım japon olduğu için bu sinyal sorunlarını yaşamıyor... haftasonu iyice kalabalık mekanlara gidip bakiym... kopmalar filan olursa harici anten girişi yok diye yollarım geri... internetten alışverişin bu yanını seviyorum... herhangi bir sorun durumunda 7 gün var iade için... bunu hiç bir zaman bir koz gibi görmemek lazım ama günümüzde anten girişsiz gps mi var ya...

FReaK oN a LeaSH
_Deathlesss__

31 Temmuz 2008; 22:33:38 

gp 135 kullanan lar rica etsem hafıza kartını upload yapabilirmisiniz

<---DoBLo TeAm--->

2009 DOBLO COMBI 1.3 MJET PREMIO
tnrskr

1 Ağustos 2008; 7:39:41 

pardon anteni nerden buluyosunuzben sivastayımda nasıl alabiliriz

djdigy5

Sisteme Gözat

1 Ağustos 2008; 7:59:19 

www.dealextreme.com dan aldım ben.

İGO 8 İNCE AYAR VE SIRLARI

www.i-go8.com
FIR_Lama

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 21:00:45 

inceleme bölüm iki:

POI'lerden takip edersiniz diye poi isimleriyle söylüyorum nereye gittiğimi... Kozyatağı Konutları POI'sinden Üsküdardaki Süer Eczanesi POI'sine... ordan IKEA POI'sine gidip geri döndüm bugün... sonuç felaket...

Gidiş:

öncelikle Kozyatağı konutları civarında 5 dakika boyunca çekmedi... yola çıktım, atatürk caddesine geldiğimde bağlandı, E5'e çıktığımda geri koptu... taa Eyüp aksoy caddesi gibi geri geldi... ve üsküdar merkezine yakın varış noktama vardım... sonra ikeaya gitmek için altunizade civarına kadar getirdi ve geri bağlantı gitti... ikeaya varırken bağlantı gelir gibi oldu ama kapalı otoparka girdim... sonuç: yolu bilmesem kaybolurdum...

dönüş:

Ikea otoparkından çıkınca bağlanana kadar bekledim... 1 dakika gibi bir sürede bağlandı... çevre yoluna çıkınca tekrar koptu gitti bağlantı... altunizadeyi çok iyi bilmediğim için varmadan önce emniyet şeridine çekip durdum bağlantı gelsin diye ama 3-4 dakika bekledim gelmedi... az bilgim+tabelalar sayesinde buldum tekrar üsküdar tarafını... 8.5km kadar olan yolun son 1km'sinde geri geldi bağlantı... alete güvenmeye kalksak akşama kadar çevreyolunda bağlantı beklerdik herhalde...
Üsküdar kozyatağı yolundaysa E5e çıkınca yine gitti bağlantı... göztepe kavşağı gibi geri geldi... zaten yolu bildiğim için çok umursamadım ama doğru tarif etti...

Sonuç:
Bağlantı nedense açık alanlarda kopuyor... ara sokaklarda vs ise geri geliyor... garip bir saçmalık... ama bugün tamamiyle yarı yolda bıraktı beni... yarın da denemelerim sürecek ama muhtemelen pazartesi turuncu elektroniği arayıp iade edeceğim ürünü... harici anten takılamıyor alete ve harici antensiz bir hiç...

FReaK oN a LeaSH
gps.navigation

2 Ağustos 2008; 22:46:16 

Merhaba,memnuniyetsizliğiniz sizi üzmüş...

Firmadan...

GPS chip üreticisi,Cold Start,Hot Start,Warm Start vb. gibi verilerin test raporlarını isteyin.Raporlardaki sonuçlara göre yorum yapabilirim ancak.Fakat bu cihazın testini daha önce yapmadığım için ters bir şey yazmam doğru olmaz.

Açık alanda kopma olması iyi değil,eğer warm start süresi 40sn üzerindeyse ve uydu sinyalini fix edemiyorsa o zaman bunlar normaldir.Ama dediğim gibi test önemli :) Bu arada size mail ile şu süre şu kadar vs. yazılıyorsa bunlar sonuç değildir,rapor farklıdır.Test laboratuarında yapılan veri analizi sonucu çıkan grafiksel ve verisel sonuçlardır bilginiz olsun.

Ama şunuda unutmayın,birçok firma bu bilgileri vermez :)

Kolay gelsin