ATi tabanlı ekran kartı hazırlayan üretici firmalardan Radeon HD 4800 serisine yönelik olarak detayları farklılaştırılan model haberleri gelmeye devam ediyor. Donanım dünyasının lider oyuncularındann biri olan Tayvan merkezli Asus, endüstrinin GDDR5 bellek kullanan ilk grafik kartı olarak lanse edilen Radeon HD 4870'in saat hızları arttırılan "TOP" modelini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Grafik işlemcisi 815MHz'de, bellekleri ise 3700MHz'de çalışan (referans tasarımda saat hızları 750MHz/3600MHz idi) Asus'un yeni "TOP" modeli ATi'nin referans tasarımını esas alıyor ve standart soğutucu ile birlikte geliyor. Gelen bilgilere göre kartın grafik işlemcisi 865MHz'i, bellek saat hızlarıysa 3750MHz'e görebiliyor. 256-bit bellek veri yoluna ve 1GB GDDR5 belleğe sahip olan kartın 800x parlel işlem birimiyle geldiğini, DirectX 10.1 desteği sunduğu ayrıca çoklu ekran kartı kullanımına dönük olarak Crossfire X teknolojisi ile uyumlu olarak çalışabildiğini de belirtelim. Asus Radeon HD 4870 TOP Edition'ın Crossfire modunda çalışan çifti ile yapılan denemelerde 27.3k'lık 3DMark 06 skoruna ulaşıldı.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Performanslı bir kart olacak ama fiyatı tuzlu olur ne de olsa asusun ürünü.+ özel soğutma olmalıydı bence bu üründe.8800gt deki özel soğutması gayet başarılıydı asusun..
referans tasarım ve referans sogutucuyla gelecek olduktan sonra biz de o kadar hız aşırtabilirdik gibi geliyor bana niye fazla para ödeyelimki haber için teşekkürler
şimdiye kadar gördüğüm 4870 OC'li modeller beni hiç tatmin etmedi açıkçası. iceQ bekleyelim bakalım.
Aynen Şahsi fikrim bu forumdaki birçok gurunun bundan çok daha iyisini yapabilecek kapasiteye sahip olduğu yönünde Aynı şekilde IceQ bekleyenlerdenim, bir de 4870'te IceQ4 versiyonu kullanılacak diye birşey duydum, doğruysa hızaşırtmanın dibine vurulabilecek bir kart gelecek demektir.
''Ünlü süvarileri, harp meydanlarında,kahramanca dövüşen Türk Yiğitlerinin harman olduğu diyar...Bozok Yaylasının çocukları varolun!'' M.Kemal Atatürk 3 Şubat 1934 _____________________________ Bozok yaylasının yiğit evladı...
puan cidden güzel düşününki 32k puana 3870X2 den 2 tane ile ulaşılmıştı bu puanda pek yabana atılacak cinsten değil voltaj mod ile yakalayabilir düşüncesindeyim ama yeni rekorlar 4870X2 CF ile gelecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnseLmo82 -- 15 Temmuz 2008; 21:52:54 >