Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım!Creative Zen 2Gb FM radyolu modeli almayı düşünüyorum,yalnız ileri derecede kafamı kurcalayan birkaç soru var,bu modeli kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...
1)TeknoSA'da özelliklere baktım,4 Gb'lik radyolu modelde 32 hafızalı radyo istasyonu olduğu,2 Gb'lik radyolu modelde ise radyo istasyon hafızasının olmadığı söyleniyor!Diğer sitelere baktım,2 Gb'lik modelde de 32 istasyon hafızası olduğu söyleniyor,acaba TeknoSA'daki bilgi ne kadar doğrudur???
2)2 Gb'lik modelin hafızası yalnızca 2 Gb'lik kart kadar mı arttırılabilir yoksa istediğim boyuttaki kartı(örneğin 8,16 Gb'lik kartlar)yuvaya taktığımda hafıza artar mı???
3)Firmware nedir,cihaza illa ki yüklemem gerekir mi???
Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım!Creative Zen 2Gb FM radyolu modeli almayı düşünüyorum,yalnız ileri derecede kafamı kurcalayan birkaç soru var,bu modeli kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...
1)TeknoSA'da özelliklere baktım,4 Gb'lik radyolu modelde 32 hafızalı radyo istasyonu olduğu,2 Gb'lik radyolu modelde ise radyo istasyon hafızasının olmadığı söyleniyor!Diğer sitelere baktım,2 Gb'lik modelde de 32 istasyon hafızası olduğu söyleniyor,acaba TeknoSA'daki bilgi ne kadar doğrudur???
2)2 Gb'lik modelin hafızası yalnızca 2 Gb'lik kart kadar mı arttırılabilir yoksa istediğim boyuttaki kartı(örneğin 8,16 Gb'lik kartlar)yuvaya taktığımda hafıza artar mı???
slm ben de bu modelım radyosuz olanını almayı dusunuyorum. radyo ıcın o kadar fark odemeye deger mı acaba ?? ozellıkle 2. soru ıcın cevapları ben de beklıyorum =)
slm ben de bu modelım radyosuz olanını almayı dusunuyorum. radyo ıcın o kadar fark odemeye deger mı acaba ?? ozellıkle 2. soru ıcın cevapları ben de beklıyorum =)
Radyo için fark ödemeye kesinlikle değer.Ben asla radyosuz almıyorum bu tür cihazları.Ama kişiye göre değişir bu düşünce. 2. sorunun yanıtını bilmiyorum. Firmware cihazın çalışmasımı sağlayan yazılımdır ve cihazla birlikte yüklenmiş olarak satılır size.İlk satın almada yapılacak bir şey yoktur, zaten cihaza yüklenmiş durumdadır. Ciddi firmaların ürettiği cihazlar için zaman zaman yeni eklenen özellikler ve iyileştirmeler yapılır. Sizde bu yeni yazılımları yükleyerek cihazınızı güncellersiniz. Bu yazılımlar ise ilgili firmaların internet sitelerinde yayınlanmaktadır. Oradan alarak cihazlara yüklenmektedir.
1) 2GB ve 4GB lık modellerin bazıları radyolu bazıları ise radyosuzdur.2GB radyolu ile 2GB radyosuz model arasında ortalama 35Ytl fiyat farkı vardır.Eğer radyo vazgeçilmezlerin arasında değil ise bu farka değeceğini sanmıyorum.TeknoSA karışık bir mekan.Ordan alışveriş yapmanı tavsiye etmiyorum.
2) 2GB lık modelin hafızasını cihazın max kabul ettiği kadar yükseltebilirsin.8GB lık uyumlu kartlar var sanırım evet yuvaya taktığında hafıza doğal olarak artar.
3) FW cihazın çalışmasını sağlayan yazılımdır.Cihazın içinde zaten yüklü bir yazılım vardır.Creative bölümünü takip ederek cihazının sürümünü ve güncelleyip güncellememen gerektiğini öğrenebilir bu konu hakkında tartışabilirsin.
Ama o fiyat aralığında 10Ytl daha koyup Cowon D2 modelini almanı tavsiye ederim.2GB, radyolu, kart desteği var.Creative göre çok daha iyi bir ürün.
Galiba sorum ASKIDA kaldı,CANINIZ SAĞOLSUN ARKADAŞLAR!Bu arada COWON cihazı bana çok soğuk ve itici geliyor;kasası,görünüşü,piyasadaki bilinirliği...Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz,sadece kendi yorumum!Tüm kullanıcılara hayırlı kullanımlar dilerim...
Galiba sorum ASKIDA kaldı,CANINIZ SAĞOLSUN ARKADAŞLAR!Bu arada COWON cihazı bana çok soğuk ve itici geliyor;kasası,görünüşü,piyasadaki bilinirliği...Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz,sadece kendi yorumum!Tüm kullanıcılara hayırlı kullanımlar dilerim...
ARKADAŞLAR...2. VE 3. SORULARIN CEVAPLARINI ALDIM TEŞEKKÜR EDERİM.YALNIZ 1.SORUDAKİ MERAMIMI GALİBA ANLATAMADIM:ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BİLGİ 2 GB LİK RADYOLU MODELDE RADYO İSTASYON HAFIZASININ BULUNUP BULUNMADIĞIDIR.BİLEN VE BU MODELİ KULLANAN ARKADAŞLAR CEVAPLARLARSA SEVİNİRİM...
2gb lık modelin de radyolu ve radyosuz modelleri bulunmaktadır. Teknosa yok diyosa o radyosuz olanı satıyor demekki, ama radyolu modelleri de mevcut. Bu durum 4gb hafızalı model için de geçerlidir.
Arkadaşlar anladım ki ben gerçekten meramımı anlatamamışım!Diyorum ki:''2 GB'LİK FM radyolu modelde radyo istasyon hafızası var mı,yok mu???''TeknoSA ''YOK!'' diyor,hepsiburada.com ''VAR!'' diyor,acaba hangisi doğru???Kullanan ve bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum...
Arkadaşlar anladım ki ben gerçekten meramımı anlatamamışım!Diyorum ki:''2 GB'LİK FM radyolu modelde radyo istasyon hafızası var mı,yok mu???''TeknoSA ''YOK!'' diyor,hepsiburada.com ''VAR!'' diyor,acaba hangisi doğru???Kullanan ve bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum...