Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Geri Vites Kamerası Yapmak İstiyorum

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Geri Vites Kamerası Yapmak İstiyorum Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Zombie Master

15 Temmuz 2008; 16:33:19 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arabamda lcd ekran var ve yeni farkettim onun da anolog video girişi var

Yukarıga gördügümüz anolog çıkış veren geri vites kamerası 60- 70 lira fakat ben onun yerine evede kullandığım a4 tech

webcam imi kullanmak istiyorum, ne yapacağım konusunda aklıma pek bi fikir gelmedi acaba kullanabilir miyim?

Master Of the ZoMBiES
utopiautopia

15 Temmuz 2008; 17:50:47 

ustteki kamerayı kullanabilirsiniz ama a4 tech kameranın çalışabilmesi için aracınızda bilgisayarın bulunması lazım.

üstteki kameranın çıkışını lcd ye bağlar 12 girişini de anahtarlarsınız.yada kontaga bağlarsınız böylece araç çalışmaz ken yada siz istemediğiniz durumlarda kamera çalışmayacaktır.

bu arada araca pc koymayı düşünmedimde diil ancak ek 72 amper civerında bir akü ve pc nin ağırlığını arabanıza ekliyosunuz ayrıca en az 800*600 destekleyen bi lcd yada 12v ile çalışan monitöre ihtiyacımız var

laptop diilde arabaya entegre edilmiş bi wireless sistem ve ses sisteminin müzik arşivinin depolandığı bi pc guzel olurdu

ASİL01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Temmuz 2008; 18:03:06 

araca webcam bağlayabazsın çünki usb arayüzünü kullanır usb ise dijital veri aktarımı yapar lcdnin büyük ihtimal analog RCA tipi konnektör vardır arkadaşın dediği gibi üstteki kamerayı bağlayabilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: utopiautopia

ustteki kamerayı kullanabilirsiniz ama a4 tech kameranın çalışabilmesi için aracınızda bilgisayarın bulunması lazım.

üstteki kameranın çıkışını lcd ye bağlar 12 girişini de anahtarlarsınız.yada kontaga bağlarsınız böylece araç çalışmaz ken yada siz istemediğiniz durumlarda kamera çalışmayacaktır.

bu arada araca pc koymayı düşünmedimde diil ancak ek 72 amper civerında bir akü ve pc nin ağırlığını arabanıza ekliyosunuz ayrıca en az 800*600 destekleyen bi lcd yada 12v ile çalışan monitöre ihtiyacımız var

laptop diilde arabaya entegre edilmiş bi wireless sistem ve ses sisteminin müzik arşivinin depolandığı bi pc guzel olurdu

öyle bir pc yapıyorlar zaten discovery de görşüştüm

Intel E8400 Core 2DUO 3.00GHz 6Mb 1333MHz Socket 775 45Nm ● Gigabyte EP45-DS3L P45 1600FSP DDR2 Board
Kingston 2*1024 DDR2 1066MHz HyperX ● Zotac nVidia GeForce 9600GT 512Mb DDR3 PCIExp 256Bit Direct X10
Seagate 500Gb Sata II NCQ 32Mb Cache ● Samsung 80Gb Sata 8Mb Cache ● Creative Sound Blaster Live!
Edimax 802.11g Wireless PCI adapter ● LG 16X DVD-ROM ● LG 52x32x52x CD-Writer
Cooler Master RC-690 460W nVidia SLI Ready ATX ● A4 Tech XL-750BF 2500DPI
A4 Tech X7-G800 3xFast Gaming keyboard ● Creative İnspre 4400
Samsung 17" ● Canon PowerShot A570 IS
berat23

15 Temmuz 2008; 18:05:47 

daha ucuza analog çıkış veren kameralar var.illa adı geri vites kamerası olması gerekmiyor.güç girişinide geri vites lambasından verirsenz geri vitese takınca çalışmış olur.çok zor bişey değil yapılır ve işede yarar

Astra Kullanıcılarının Yeri
alpernbugra

15 Temmuz 2008; 18:23:31 

eewt geri vites kamerası şart değil (webcam olmaz) gücü aküden alabilirsiniz geri vitesede röle bağlarsanız geri vitese takınca çalışır gücü direk lambadan almamanızı tavsiye ederim elektrik tesisatına zarar verebilir( çok akım çekmez ama ne olur ne olmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpernbugra -- 15 Temmuz 2008; 18:23:41 >

Makine Mühendisi Adayı
Zombie Master

16 Temmuz 2008; 14:55:27 

teşekkür ediyorum cevplarınız için en azından kafamda bişeyler şekillenmeye başladı,

Master Of the ZoMBiES
pirekare

16 Temmuz 2008; 14:59:22 

Şurda a4'ten ucuza gelecek bi kamera var ama NTSC...

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6019

sse

16 Temmuz 2008; 23:29:57 

gittigidiyor da mini kamera diye bir arama yap.

Kul´a bela gelmez, Hak yazmadıkça.Hak bela yazmaz, kul azmadıkça.
Körler duyduklarını gerçek sanır,sağırlar gördüklerini,aptallarsa kendi bildiklerini
MzkC

19 Temmuz 2008; 20:29:11 

yapacağın olayda ebcam koyamassın çünkü arabanda webcamın gönderdiği kodları çözecek bir pc yok ancak 50$ a alacağın bir siyahbeyaz güvenlik kamerasını tamponun altına sokabilirsin nası çalıştıracağın konusundada geri vites lambasından röle tetikleyip çalıştırabiirisin. normalde güvenlik kameraları için dvr cihazı da lazım ama kayıt yapmayacağın için olur diye düşünüyorum.

arkadaşlar kusura bakmayın cevaları okumadan yazdım zaten söylenmiş herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzkC -- 19 Temmuz 2008; 20:29:47 >

omarr35

19 Temmuz 2008; 20:58:29 

illa geri viteste mi çalışması lazım bence kontağa bağla ve sürekli çalışsın tabi araba çalışırken

bunun ne faydası olur??

şehirlerarası otobüslerde var bu sistem. arabanın arkadasında araç var mı yok mu sollamaya müsait mi durmaya müsait mi öğrenmek için. yani geri vites lambası yerine kontağa bağlarsan daha kullanışlı olur

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
emcyaman

19 Temmuz 2008; 22:03:55 

Büyük bir elektronikçiye gidin mini kamera sorun onların çıkışı composit (analog) oluyor. Yaklaşık 30 ytl gibi bi fiyatı vardır. Birde IR kumanda ledlerinden kızılötesi aydınlatma yaparsanız gecede görüş sorunu olmaz.

Intel Celeron 433@485 Mhz - Pcpartner Via Apollo Anakart - S3Trio VGA - 128MB 133Mhz SDRAM - 20GB Samsung IDE HDD - 200 Watt PANSTAR PSU - Philips 107T4

grimser

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

20 Temmuz 2008; 15:10:16 

ilk fotodaki kamera çoğu yerde satılıyor.Yaklaşık 50 60 lira arası fiyatı var

Acil Servis Sakini
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Geri Vites Kamerası Yapmak İstiyorum Sayfa: [1]
Buraya git: