Sayın Arkadaşlar, adım Azim79 aranıza yeni katılmakla birlikte, çok önemli bir konuyu kuruntu haline getirmiş bulunmaktayım. İzmir'de (Urla) oturmaktayım. 18 BTU Oreon marka 3 yıllık bir klasik model klimam var. Son de montaj sırasında yerel bir servis ile çok problem yaşadım. Bu konuda arızayı (bana göre) sizlere tarif edip yardımcı olmanızı talep edeceğim.
Klimanın duvardan balkon altına (kolona) aldırılmasını talep ettiğim servis yetkilileri klimayı söküp olduğu gibi hiç birşey yapmadan (sistemdeki havayı boşaltmadan, gaz miktarını ölçmeden, borularda yıpranma olup olmadığına bakmadan, vb.) istediğim yere taktılar.
Daha sonra bir süre çalıştırmadan sonra klimamın dış ünitesi üzerindeki gaz vanalarında sürekli bir yağlılık (akma derecesinde) oluştuğunu fark ettim. Aynı servisi çağırıp durumu anlattım ve arkadaşlar cihazın gazını yenilediler. Buna rağmen bu vanalardaki çok hafif yağlılık devam ediyor ve ben çok rahatsız oluyorum. Bu durumu kendim nasıl kontrol edip konuyu açığa çıkarabilirim.
Yardımcı olursanız çok rahatlayacağım, teşekkürler, Azim
Cihazın bağlantısında gaz kaçağı var,havşaların yeniden açılması gerekir.rRekorlarında iyice sıkılması lazım.Aksi taktirde istediğiniz kadar gaz verin olmaz.Öncelikle kaçak önlenmeli kendiniz yapamazsınız.Teknik bir konu ve takım gerektirir.Şunuda söyleyeyimki bu bir montaj hatasıdır.