Şimdi Ara

z-5500 ile hi-fi arasında kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yakın zaman önce 5500 almaya karar vermiştim fakat formdaki bazı arkadaşlar yaşadıkları sorunlardan(sigorta atması, tiz yetersizliği) bahsetmişler, bende almak için emin olamadım. Daha çok film ve bazende müzik için kullanıcam. bu yüzden z-5500ün thx olması beni biraz çekiyor. z-5500'e alternatif olarak bi hi-fi sistem düşündüm ikisi arasında kararsızım. yardımcı olursanız sevinirim

    Alternatif hi-fi:
    receiver: jvc 5062 rsl 350ytl

    Hoparlörler: pioneer s-cr39 (merkez ve arka hoparlörler) + pioneer s-f39(ön hoparlörler) bu hoparlörler zaten elimde var.
    Merkez : 80w, 60-35000Hz, 8 ohm
    Arka: 80wX2 , 60-20000Hz, 8 ohm
    Ön:80wX2, 60-20000Hz, 8ohm

    sub:
    Sony SA-W2500 Koyu Kahve Hoparlör, 150 W, frekans araliğı 28-200 Hz, 25 cm genişliğinde mikayla güçlendirilmiş diyafram, Manyetik korumalı, 260ytl
    veya
    pioneer sw110 veya pioneer sw 150

    bütçe 650ytl
    yardımlarınızı bekliyorum







  • sorun sadece sigorta ve tiz değil
    zamanla bir çok sorun ortaya çıkabiliyor, hiç sorunu olmayanlar çok şanslılar
    z5500 almamakla iyi edersin
  • 1 yıl kadar kullandığım Z-5500'ümü geçenlerde satmış birisi olarak ben de fikrimi yazayım. Z-5500'den kesinlikle çok memnundum, kullandığım süre boyunca hiç bir sorun yaşamadım. Bas performansı gerçekten mükemmel. Film ve oyun için kullanımda tiz ve midlerde de bir eksiklik hissedilmiyor. Ancak set, müzik için kullanımda özellikle stereo modda biraz yetersiz kalabilir.

    Stereo sistem olarak düşünüldüğünde orta seviye hi-fi bir sistem ile boy ölçüşmesi zor. Ancak surrond kullanım için, Z-5500'den daha kaliteli bir sistem oluşturmayı düşünüyorsanız inanın kesenin ağzını açarak ortanın çok üstündeki komponentleri kullanarak bir hi-fi sistem oluşturmanız gerekecek.

    Kısacası, fiyat performans olarak düşündüğünüzde, oyun ve film için Z-5500'den iyisini zor bulursunuz.

    Sen Z-5500'ü niye sattın diye soracak olursanız sebebini kısaca "teknolojik kaşıntı" olarak özetleyebilirim.

    Kolay gelsin.




  • iyice kafam karıştı desem yeridir:) elimde bulunan 5 kanal hoparlörün özelliklerini yukarıda belirtmiştim, uygun olarakta jvc 5062rsl anfi ve sony sa-w2500 (150w) sub'u alsam z-5500den daha iyi bir sistem elde edermiyim diye merak ediyorum. anfiyi veya sub'u deneme imkanı bulan arkadaşlarda yardımcı olursa çok sevinirim...
  • 650 ytl'ye hi-fi sistem olmaz olursada hayır gelmez o yüzden z5500 daha iyi seçim olacaktır ama bütçe elveriyorsa 2 milyara iyi bir stereo sistem toplanabilir acizane fikrim.
  • Ortada bir gariplik olduğu kesin.Bende Z5500'den çok daha iyidir diye Kef3005 aldım(Cnet Editör'ün seçimi).Ancak açıkcası Z5500'ü bırakın x540 bile neredeyse onun kadar iyi ses veriyor.Anlamış değilim
  • dostum sony nın o sub ını alma derım ben!ben almıstım ve anında ıade ettım.200 ytl daha verırsın mutlu mesut yasayacagın daha ıyı bır sub alırsıntavsıyem genel gecer herkesın basarısını kabul ettıgı defınıtıve sub lardır.
  • arkadaşlar tşkkr ederim z5500 alacağım sanırım. çünkü definitive sub'lar bütçemi aşar. öğrenci işi olsun şimdilik:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ocean_of_anka

    arkadaşlar tşkkr ederim z5500 alacağım sanırım. çünkü definitive sub'lar bütçemi aşar. öğrenci işi olsun şimdilik:)


    Bencede bu bütçeye alınacak en iyi sistem.İleride hi-fi'ye geçersin
  • http://forum.donanimhaber.com/m_24768508/tm.htm de önerdiğimi size de tavsiye ederim.
    Size Logitech Z5500 yerine (en ucuzu 585YTL olarak görünüyorhttp://www.teknofiyat.com/index.php?search=Z5500&altlimit=&ustlimit= ) toplamda aynı fiyata;
    Hoparlör seti olarak:
    Pure Acoustics Junior Surround Hoparlör Seti (200YTL / 6 taksit)
    http://www.koysepete.com/en+ucuz+pure+acoustics+junior+(kahverengi)+hoparlor+63447.aspx
     z-5500 ile hi-fi arasında kararsız kaldım

    ve
    AV Receiver olarak da:
    VESTEL bayiilerinde satılan JVC RX-5062RSL AV Receiver (375YTL / 5 taksit) öneririm.
     z-5500 ile hi-fi arasında kararsız kaldım


    200 + 375 = 575YTL

    quote:

    Orjinalden alıntı: amf23
    Z5500 alternatifi olarak gayet makul bir öneri Bir de sub ilavesiyle, Z5500 ü döver ve upgrade edilmeye müsait bir başlangıç sistemi olur.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Thai-Fun
    eğer logitech i satın almadıysanız BRAVEHEART'ın tavsiyesi kesinlikle daha mükemmel bayağı da uzun idare eder..
    logitech ürünleri kesinlikle çok iyidir ama bu fiyat/performans aralığında jvc ve bu hoparlör seti çok daha mükemmel..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 16 Temmuz 2008; 7:49:19 >




  • Peki @braveheart11 arkadaşım, film izlerken en önemli faktör olan sub eksiği nasıl kapanacak Pure Acoustics Junior setiyle? Buna ayrı olarak sub ilavesi yapmak zorunda kalınmasın sonradan?
  • Orası kişinin BASS zevkine kalmış. Şahsen ben PURE ACOUSTICS DREAM77 Surround Hoparlör Setimde ayrıca subwoofer'a ihtiyaç duymuyorum.
    Eğer subwoofer "eksiklik" olarak görülüyorsa, onu da siz tamamlayıverin bi zahmet. Herşeyi benden beklemeyin.
    Benimki Z5500 ile aynı fiyata sahip ve ondan daha performanslı + verimli olduğuna inandığım (herkes inanmak zorunda değil) bir alternatif, naçizane bir öneriydi. Para kolay kazanılmıyor. Bir ihtiyaca harcama yaparken doğru yere harcamak, doğru şeyi almak önemli.




  • Dostum Hi-Fi butceni biraz daha arttirmadikca Logitech'in setiyle daha mutlu olacagini dusunuyorum. JVC'nin amfisini ben de dusunuyorum ama 10% THD degeri nedeniyle biraz killandim ve biraz daha para vererek Pioneer veya Yamaha almaya egilimliyim. Yine de JVC kotu demiyorum. Bundan daha onemlisi 200YTL'lik Junior hoparlor setinin Logitech'ten daha fazla kalite sunacagini dusunmuyorum. Ustelik subwooferin da olmicak. O zaman da amfiye verdigin parayla kalacaksin. Hi-Fi'ya gecersen, az daha para harcamayi goze alip, amfi + sadece 2 kaliteli on hoparlor dusunebilirsin. Paran olunca 5.1'i tamamlamak uzere.. Surroundu kaybedersin ama muzik dinlerken daha memnun kalirsin, ileride de daha iyi bir set tamamladiginda guzel bir sistemin olur. Bilmem kafan karisti mi :)
  • bu arada Logitech e bağlayacağın 3 tip giriş var.. 3 Jack, 1 optic, 1 Coax. PS3 alıp optic bağladın peki dvd vs. yi nasıl bağlayacaksın..
    JVC de en az 6-7 farklı kaynaktan giriş imkanın olacak.
     z-5500 ile hi-fi arasında kararsız kaldım
  • DVD'yede coaxtan bağlanılabilinir.Burada asıl amaç bağlantı adeti değil,ses kalitesi olmalı bence
  • Logitech bahsedilen anfi kombinasyonundan çok daha tatmin edici bir seçenek olacaktır.

    1500 Ytl'yi geçmedikçe kimse aksine yönlendirerek yanıltıcı olmasın! Aksi takdir diğer seçeneklerin hepsi de sadece oyuncak olacaktır. Logitech'in 500 Ytl'ye hatta 1000 Ytl'ye bile rakibi yok. Boşuna kendinizi paralamayın. abuk subuk cihazlara da boşuna para vermeyin. Z5500 gerçekten çok sağlam bir sese sahip ve çok tatmin edici.
  • arkadaşlar z5500ü düşünüyordum fakat tizleri yetersiz diyorlar. ben pc ye optik ile bağlıyacağım böyle daha kaliteli sesler elde edeceğimi düşünüyorum. Mağazalarda ürünü inceleme imkanım oldu fakat oradaki z5500'ü bir pcnin stereo çıkışına bağlamışlardı. tizleri yetersiz buldum fakat bağlantılardan da kaynaklanıyo olabilir diye düşündüm ve emin olamadım. Forumda jvc 5062rsl'ye rasladım fiyatı uygundu. bende zaten pionerin s-cr39(merkez+arkalar) ve pioneer s-f39(ön hparlörler) var yukarı ilk yazımda teknik detaylarını belirttim. hi-fi sisteme yönelicek olursam hop. seti düşünmüyorum. bunları kullanırım diye düşünmüştüm. yani ihtiyacım olan yamaha 5062rsl ve iyi bir sub du. yamaha 5062rslyi aldıktan sonra bütçede 300ytl kalıyor. bu fiyata iyi bir sub bulabilirmiyim. eğer bulabilirsem toplanacak bu hi-fi sistem z-5500den daha iyi olur mu diye merak ediyorum.




  • ocean su anda o 5.0 pioneer setini hangi amfi ile calistiriyorsun?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

    Orası kişinin BASS zevkine kalmış. Şahsen ben PURE ACOUSTICS DREAM77 Surround Hoparlör Setimde ayrıca subwoofer'a ihtiyaç duymuyorum.
    Eğer subwoofer "eksiklik" olarak görülüyorsa, onu da siz tamamlayıverin bi zahmet. Herşeyi benden beklemeyin.
    Benimki Z5500 ile aynı fiyata sahip ve ondan daha performanslı + verimli olduğuna inandığım (herkes inanmak zorunda değil) bir alternatif, naçizane bir öneriydi. Para kolay kazanılmıyor. Bir ihtiyaca harcama yaparken doğru yere harcamak, doğru şeyi almak önemli.

    Sinema konusunda sub olmadan olmaz ve eksikliktir. Sinema salonlarında bile en küçük salonda dahi en az 2 adet güçlü sub kullanılmakta..
    Neyse, üstteki yorumları yazan arkadaşlar gereken açıklamaları yapmışlar zaten.. pure ac. hakkında..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine
    Sinema konusunda sub olmadan olmaz ve eksikliktir.

    Orası biraz da sisteminize ve beklentinize bağlı. Kendi sistemimde (Harman Kardon AVR 145 + PA Dream77) subwoofer'ın eksikliğini hiç hissetmedim. Çünkü HK AVR 145'in ayarlarında "SubWoofer: None (yok)" olarak seçtiğinizde, düşük (BASS) frekansları otamatik olarak ön hoparlörlere yönlendiriyor. Ön hoparlörlerde zaten biri 20cm, ikisi 12,5cm çapında olan 3 woofer var ve frekans aralığı da 36Hz'den başlıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine
    Sinema salonlarında bile en küçük salonda dahi en az 2 adet güçlü sub kullanılmakta.

    EVET, profesyonel (kâr amaçlı) sinema salonlarında tabii ki kullanılır AMA ev ortamı farklı. Hele de çoğunluğun apartman dairelerinde oturduğu düşünülürse. Kaçımız hiçbir komşumuzu rahatsız etmeden subwoofer kullanabilir? Ha "ben istediğim şiddetde subwoofer kullanırım, rahatsız olanlar da umurumda değil" diyorsanız, orası başka. Sadece naçizane şunu hatırlatırım: "Komşu komşunun külüne muhtaçtır!"




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.