Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: z-5500 ile hi-fi arasında kararsız kaldım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: z-5500 ile hi-fi arasında kararsız kaldım Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Mesaj Fotoğraf Galerisi

Ekleyen : ocean_of_anka
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Daneel

18 Temmuz 2008; 15:56:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yarım milyon dolarlık sistemimin olması gerekmiyor Z5500'ün ev sinema sistemi olarak kullanılmasındaki sıkıntılarını buraya yazmak için. Yarım milyon dolarlık sistemimde olsaydı, 1500 tane lazerdiskim de olsaydı bu konudaki bilgimi kanıtlamazdı, olsaydı da bunları devamlı buralara yazmak sadece görgüsüzlüğümü kanıtlardı.

Onkyo 875, 4 adet Wharfedale 9.6 tower, 9CM center, Dali SWA 12 subwoofer dan oluşan orta çapta bir sistemim var, daha önemlisi bu sistemi kalibre etmek için ciddi vakit harcamışlığım, farklı yerlerde farklı sistemler kalibre etmişliğim bulunuyor. Hepsinden öte bilgisayar ölçümleri ve oda frekans tepkisi grafikleri ile kanal kanal ayarlanmış bir sistemim var. Neyin yanlış neyin hatalı olduğunu biliyorum, bu işteki yanılgılarla daha önce defalarca karşılaştım, ürünlerle ilgili tecrübem de var.

Benim ne yaptığım önemli değil, sahip olduğum sistemde değil, yazdıklarım önemli, ne yazdığımı iyi biliyorum, bilmediğim şeyi buraya yazmıyorum.

Gidip desktop bilgisayar için üretilen multimedia 5.1 hoparlör alan ve salona kurup kendini home theater sistem diye kandırmak isteyen varsa buyursun alsın. Piyasadaki çoğu bookshelf hoparlörden oluşan bir takım ve ucuz receiver kombinasyonu bu sistemden daha başarılı bir surround tecrübesi verecektir, dayanıklılıkları da, evde ışık açınca çamaşır makinası çalışınca hoparlörlerden garip garip sesler gelmemesi de cabası.
teknika

18 Temmuz 2008; 16:11:40 

@Daneel, çok detay yazmaya çalışırken en basit hususları gözardı ediyorsun!

Senin en büyük hatan bu!

Gerçi her yazdığın zaten ayrı bir tartışma konusu ama neyse.

Adam diyor ki 600 Ytl civarı param var! Do you understand

Şu yazına da cevap vereyim de ondan sonra uzatmayalım artık. Hee. Ne dersin?

Hepsinden öte bilgisayar ölçümleri ve oda frekans tepkisi grafikleri ile kanal kanal ayarlanmış bir sistemim var. Neyin yanlış neyin hatalı olduğunu biliyorum, bu işteki yanılgılarla daha önce defalarca karşılaştım, ürünlerle ilgili tecrübem de var.
(Bunu sanki sadece senin üstün bir yeteneğinmiş gibi anlatmıyor musun? İşte bende bu huyuna hastayım. Onu 1000 Ytl'nin üstündeki neredeyse her cihaz tek tuşla yapıyor zaten. Biraz daha gaza gelsen demek Lucas Studiolarına da ayar çekmeye gideceksin! )

Benim ne yaptığım önemli değil, sahip olduğum sistemde değil, yazdıklarım önemli, ne yazdığımı iyi biliyorum, bilmediğim şeyi buraya yazmıyorum.
(Allah aşkına kendini kaf dağında gibi görme be. Komplekse gireceğiz Vallaha. )

Piyasadaki çoğu bookshelf hoparlörden oluşan bir takım ve ucuz receiver kombinasyonu bu sistemden daha başarılı bir surround tecrübesi verecektir.
(Afedersin ama ....ok verecektir.)

Evde ışık açınca çamaşır makinası çalışınca hoparlörlerden garip garip sesler gelmemesi de cabası.
(İşi biraz bilsen, bu sorunların toprak hattı sorunlarından kaynaklandığını bilirdin. Çoğu zaman buna sebep, bilgisayar kasasının şasesinden ses sistemine ya da senin beğenmediğin meşhur Z5500'e voltaj akışıdır. Bu gibi sorunlar yüzünden, üst model cihazların Yüzde seksenin de Toprak geri besleme girişi kaldırılmıştır ve besleme katlarındaki isolatorler güçlendirilmiştir. Gel, senin anfine ya da Dvd'nin şasesine de voltaj akıtayım, kolonlarının nasıl pörtlediğini ninni gibi dinle.)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 18 Temmuz 2008; 17:44:07 >

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
Daneel

18 Temmuz 2008; 18:57:53 

Şaseylen alakası yok berbat bir güç kaynağı var Z5500'ün.

Kalibrasyon da sadece tek tuşa basıyorsun ve oluyor şeklinde değil maalesef, 512 frekans noktalı Audyssey düzeltmesinin üzerine her kanalın crossover ve konumlamasını frekans tepkisi grafiklerinden farklı farklı konfigurasyonlarla gözünle görerek ayarlamak, subwooferin diğer kolonlarla entegrasyonunu sağlamak için AVIA test cdleri ile saatler süren kontroller gerekiyor istediğiniz mükemmeliyet ise.

Surround ses için en önemli etken çevreleyen sestir, Z5500 gibi satellitelar 200hzlere bile inemez, aradaki 100hz üstü frekansları da vermeye çalışan woofer da gelen sesin lokalleşmesi sorunu olur, acayip kulak cırmalayan tizleri vardır, bassları kontrolsuzdur ve karma çormandır, diyaloglar teneke gibi gelir, efektler şıngır şıngır. 100hz de olmayıversin denecek gibi değildir kalın frekanslı erkek vokallerden mid bass notalara uzanan çok kritik bir bölgedir.

Book shelf hoparlörler en azından 100hzlere inebilir, hem tizleri hem midleri vermeye çalışırken frekans tepkisinde kocaman delikler olmaz, satın alacağınız bilinen marka her anfide çok daha kaliteli bir güç kaynağı vardır, iki tane Z5500'ü normal kullanım ömürü olarak devirirler. mp3 bile dinlerken rahatsız eden, sony midi muzik setlerinden daha vasat performans veren, bilgisayar oyunlarında patlama çatlama şıngırdamayı vermek üzere tasarlanmış, ucuz basit dayanıksız bir üründür, çok ufak hacimleri ses ile doldurmak için tasarlanmıştır, paragöz lucasta nerde para kırarız diye düşünürken bu multimedya sertifikası işini çıkartarak üzerine thx yazdırılmasına izin vermiştir. Frekans yayılımı da vasattır, ses artışı ile gelen frekans tepkisi o kadar ayarsızdır ki çoğu kullanıcı yarı sese açamadan kullanır, açmak isteseler oluşan bass piki ve cırmalayan mid-tizler adamın kulaklarını imha eder. Bilinçsiz kullanıcı yarı sese bile açamıyoruz ne kadar şahane alet der, biraz kalibrasyonla uraşmış herkes bunun istenmeyen frekans dengesizlikleri ile ilgili olduğunu bilir.

Konuya ilgili teknik açıdan verebileceğim her bilgiyi verdiğime inanıyorum, kullanıcılar bu bilgileri okurlar kararı kendi verirler.
teknika

18 Temmuz 2008; 20:13:41 

Kardeş halen anlamıyorsun değil mi?

Allah aşkına 600 Ytl'ye ne alabilir sen onu söyle arkadaşa da, hiç boşuna uğraşmayalım.

Akustik kalibrasyon için ben kendi A/V Receiver'imle birlikte gelen VSX-AX5Ai-S MCACC PC Display Software kullanıyorum. Ortamın X eğrisi, her kanal için faz farkları, frekans eğrileri, yansımalar ve durağan dalgalar, kesme noktası, peak level, desibel over, da dahil zaten bu ayarları yapıyorum. Tek tuşla kalibrasyonu fazla teknik detay bilmeyenler ya da uğraşmak istemeyenler için söylüyorum.

Ama senin kullanmış olduğun cihazlar için AVIA'yı kullanmak zorundasın. Çünkü, X eğrisi ve faz farklılıklarını kullandığın cihaz tek başına ölçemiyor. Kaldı ki kullanmış olduğun malzemelerle hiç bir zaman X eğrisini düzeltebilmen mümkün değil. Faz dengesini ve durağan dalga kontrolünü de tutturman keza.

Ayrıca 600 Ytl'ye aldığın hangi ses sisteminin kalibrasyonunu oturtmayı düşünüyorsun çok merak ettim. Tabi bu fiyata Hoparlörler de dahil. İş inada bindi ya bir kere konuyu elli yere çekiyorsun.

Yani özetle boş laflar bunlar.

Beğenmediğin Logitech Z5500'ün satellitlerinin de aynı ebatta pek çok emsali var. Önemli olan üretim aşamasında tüm komponentlerin ve frekans kesme Crossouver seçimlerinin cihaza mümkün olan en uygun şekilde uyarlanmış olması.

Buyur... Senin ve diğer ingilizce bilen arkadaşlar için aşağıda detaylı inceleme raporu bulunan bir sitenin adresini veriyorum.

http://www.audioholics.com/reviews/speakers/satellite/logitech-z-5500/logitech-z-5500-sound-quality-and-conclusion/?searchterm=logitech

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Şaseylen alakası yok berbat bir güç kaynağı var Z5500'ün.

Kalibrasyon da sadece tek tuşa basıyorsun ve oluyor şeklinde değil maalesef, 512 frekans noktalı Audyssey düzeltmesinin üzerine her kanalın crossover ve konumlamasını frekans tepkisi grafiklerinden farklı farklı konfigurasyonlarla gözünle görerek ayarlamak, subwooferin diğer kolonlarla entegrasyonunu sağlamak için AVIA test cdleri ile saatler süren kontroller gerekiyor istediğiniz mükemmeliyet ise.

Surround ses için en önemli etken çevreleyen sestir, Z5500 gibi satellitelar 200hzlere bile inemez, aradaki 100hz üstü frekansları da vermeye çalışan woofer da gelen sesin lokalleşmesi sorunu olur, acayip kulak cırmalayan tizleri vardır, bassları kontrolsuzdur ve karma çormandır, diyaloglar teneke gibi gelir, efektler şıngır şıngır. 100hz de olmayıversin denecek gibi değildir kalın frekanslı erkek vokallerden mid bass notalara uzanan çok kritik bir bölgedir.

Book shelf hoparlörler en azından 100hzlere inebilir, hem tizleri hem midleri vermeye çalışırken frekans tepkisinde kocaman delikler olmaz, satın alacağınız bilinen marka her anfide çok daha kaliteli bir güç kaynağı vardır, iki tane Z5500'ü normal kullanım ömürü olarak devirirler. mp3 bile dinlerken rahatsız eden, sony midi muzik setlerinden daha vasat performans veren, bilgisayar oyunlarında patlama çatlama şıngırdamayı vermek üzere tasarlanmış, ucuz basit dayanıksız bir üründür, çok ufak hacimleri ses ile doldurmak için tasarlanmıştır, paragöz lucasta nerde para kırarız diye düşünürken bu multimedya sertifikası işini çıkartarak üzerine thx yazdırılmasına izin vermiştir. Frekans yayılımı da vasattır, ses artışı ile gelen frekans tepkisi o kadar ayarsızdır ki çoğu kullanıcı yarı sese açamadan kullanır, açmak isteseler oluşan bass piki ve cırmalayan mid-tizler adamın kulaklarını imha eder. Bilinçsiz kullanıcı yarı sese bile açamıyoruz ne kadar şahane alet der, biraz kalibrasyonla uraşmış herkes bunun istenmeyen frekans dengesizlikleri ile ilgili olduğunu bilir.

Konuya ilgili teknik açıdan verebileceğim her bilgiyi verdiğime inanıyorum, kullanıcılar bu bilgileri okurlar kararı kendi verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 18 Temmuz 2008; 20:14:41 >

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
ocean_of_anka

18 Temmuz 2008; 22:56:03 

Arkadaşlar bugün elektroworlde sistemi deneyip aldım:) şu an içerde kurulu. dolby ve thx deneme vidolarını izledim, benim kendi görüşüm apartman dairesi ve bu bütçe için biçilmiş kaftan olduğudur. Sigorta sorununa karşı topraklı prize bağladım. Tizleri yetersiz diye düşünen arkadaşlara katılmıyorum, ben P5B anakartımın optiği ile bağladım ve çok beğendim. Basslarda çok düşük frekanslara inemediği doğrudur. Fakat iyi bir subwoofer'in sadece kendi fiyatı 800ytlden başlıyor(definitive tech pro sub 1000 18-150Hz 784ytl) . ki bu rakam zaten benim bütçemin tamamını hatta daha fazlasını temsil ediyor. Daneel sanırım z5500'ü kendi sisteminle kıyaslıyorsun ama bu z5500'e haksızlık olur bence. tabiyki de hem senin hemde teknikanın elinde olan hi-fi sistemler daha iyidir ama z5500le kıyaslanamaz. biz zaten 0-800ytl arası seçeneklerde en iyisini araştırıyoruz. Ve bence bu da Z5500dür. yardımları için herkese teşekkür.

snoopdogg

18 Temmuz 2008; 23:07:20 

hayırlı olsun,

maalesef istekve arzuların gerçekleşmesi hep cepteki para ile sınırlı en az bir onkyo 705 in yanına aşağıdaki thxli set iyi giderdi mesala

http://www.amazon.com/gp/product/B000G3GB8Q/ref=cm_cr_pr_product_top

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!sunny crt tv,philips 720sa,fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,goldmaster sat4150,apc Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator,iriver h120 20,gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i.......sinema-logitech z5500.......müzik-Yamaha rx-497 Natural Sound AM/FM Stereo Receiver,pure acoustics qx900f front.......still a G thang :).......
DHArcadia

18 Temmuz 2008; 23:09:37 

Tartisirken unutuldu galiba konuyu acan arkadasin elinde zaten 5.0 hoparlor seti var. Yani ya Logitech seti alcak ya ucuz Receiver veya Receiver+Sub alicak.. 600 YTL'ye zor ama 700'e misal JVC amfi + sub alabilir..

dammak

18 Temmuz 2008; 23:36:21 

Arkadaşlar ben yaklaşık 4 aydır Z-5500 kullanıyorum ve çok memnunun. Bu cihazla gerçekten ciddi bir sistem oluşturdum. İsterseniz aşağıdaki linke bir bakın ve tartışmaya ondan sonra devam edelim...

Kolay gelsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_22045565/tm.htm

KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR - AYİNESİ GÖRÜNTÜDÜR LCD'NİN KURU LAFA BAKILMAZ
1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL
2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player
3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus
4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500
5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
theraptorx

19 Temmuz 2008; 0:41:00 

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

hayırlı olsun,

maalesef istekve arzuların gerçekleşmesi hep cepteki para ile sınırlı en az bir onkyo 705 in yanına aşağıdaki thxli set iyi giderdi mesala

Amerika'daki fiyatlar bizde olsa, muhtemelen hemen herkes farklı alternatiflere yönelirdi ama şu an Z5500 belli bir bedele kadar güçlü bir alternatif olarak duruyor

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
dammak

19 Temmuz 2008; 0:55:16 

Kesinlikle katılıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

hayırlı olsun,

Amerika'daki fiyatlar bizde olsa, muhtemelen hemen herkes farklı alternatiflere yönelirdi ama şu an Z5500 belli bir bedele kadar güçlü bir alternatif olarak duruyor

KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR - AYİNESİ GÖRÜNTÜDÜR LCD'NİN KURU LAFA BAKILMAZ
1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL
2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player
3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus
4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500
5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
teknika

19 Temmuz 2008; 9:48:14 

Hayırlı olsun kardeş.

İşte bu yaaa. 2 gündür bizi birbirimize düşürdün.

Mutluysan ne alaa.

sefalenk

19 Temmuz 2008; 10:13:54 

Bende piyasa pek çok paket sistemler ve istanbula geldiğimde dinlediğim z5500 kendi sistemiyle kesinlikle kıyas tutmayacagını belirtebilirim.ortalam bir yamaha 361-450 ytl,pure acoustics joniour set-200 ytl sub olmadan dahi piyasadaki ortalama 1200 ytl'ye kadarki paket sistemlere fark atıyor bunu kendi sistemimi toparlamadan dinlemiş olduğum paket sistemler ,sony ,lg,panasonic(şuan abim kullanıyor ) hiç biri kendi sistemimle kıyas kabul etmez.

eikinskjaldi

19 Temmuz 2008; 10:17:40 

hayırlı olsun kardeş...bu tip tartışmalar olmadan ürün almak mantıksız zaten...umarım memnun kalırsın...

about:blank
hakansolak

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 20:37:21