Arkadaşlar ADSL hattım sorun vardı onun için aramıştım destek hattını. Az önce kadın aradı sorunuz giderildi diye. Ben modemin ayar sayfasından bakıyodum en fazla 1.3 mbit destekliyor yazıyordu. Onu sordum, 2 mbit'e geçsem kullanamıcak mıyım diye falan. Kadın da "Zaten yakın bi zamanda hız artışı olacak" dedi. "o zaman santralde de iyileştirme yapılacak, sorunsuz kullanırsınız" dedi.
Kesinlik falan yok da yine de söyleyim dedim. Daha önce açılan 4mbit konularını haklı çıkarır belki biraz da olsa.
Yok yok merak etmeyin fazla uzatmazlar, çünkü şöyle bir durum var: Türksat tamamı fiber şebekeyi hemen hemen tamamladı ve yakın zamanda digital tvye geçecek (zaten deneme yayınlarını yapıyorlar) telekomun da hedefi iptv ile o pastadan pay kapmak. iptv=gerçekten genişbant internet...Dolayısıyla hızları arttırma amaçları bu, bizler daha hızlı internet kullanalım diye değil yani.Kaldı ki dikkat ettiyseniz yurtdışı çıkışlarını hiç sallamıyorlar, gerçekten interneti düşünseler ilk önce yurtdışı çıkışları arttırır ve daha ekstra hiç bir şey yapmadan internet erişiminde belirgin bir rahatlama sağlarlar. Ayrıca altyapısını yenileyen Türksat'ın internet hizmetini 6 MBps. de bırakacağını hiç zannetmiyorum.Yani şimdiden sonra Türksat internet satışlarında çok daha agresif stratejiler uygulayarak telekoma ciddi bir rakip olacaktır.Yani telekom için tehlike çanları çalıyor.Ayrıca bir de Tellcom var, henüz yolun başında olsalar da adamlar bu işe el attılar.
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
Yapsalar ne olacak ki santralin yanında oturuyorum, tamamen alt yapı değişti; fiberden tut; saha dolabından eve gelen kablolara kadar her şey yenilendi; üstüne üstlük bir de ADSL 2 + terfi ettirildi, gene hızım 850 K. Yenilemiş oldukları kablo dışında herhangi bir ek kullanmıyorum, ve 3 adet modem (Airties, USRobotics, Zoom) & 4 farklı pc denedim, sonuç gene aynı. Şimdi mis gibi kablo.net' e geçtim 1020 K hızım var gerçekten 126-128 KB ile download ediyorum.. Upload' da mükemmel. Telefon altyapısı ile olacak şey değil, hızlı internet.. Gelişmiş ülkelerde ADSL, VDSL yerine Kablolu tv üzerinden telefon, dijital yayın ve yüksek hızda internet hizmeti alıyor insanlar.. ADSL, VDSL hava civa..
Biraz düşündüm de hangi gün olduğunu hatırlıyabilmek için sonunda hatırlıyabildim. 1 Nisan 2008 yani 2 aydan da fazla bir zaman geçmiş üzerinden. (Evet 1 Nisan, ciddiyim.. )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MdbK -- 15 Temmuz 2008; 18:26:36 >