Uzun bir süreden beri(2-3 haftadır) notebook almayı düşündüğüm için forumda fiyat ve performans araştırması yapıyorum. Aklımda bir kaç model belirginleşti. Siteden araştırdığım kadarıyla Toshiba'lar genelde sağlam oluyorlar. Ama fiyatları da bir o kadar güzel. Ben de servisle felan çok uğraşmak istemediğim için Toshiba'lar üzerine yoğunlaştım. Ancak maddi durumum nedeniyle karşıma sürekli X3100 gibi saçasapan bi ekran kartı çıkıyor. Oyun oynamayı seven biri olduğumu düşünürsek :) O yüzden diğer modellerine yöneldim. Bu sefer de AMD Turion işlemciler önüme çıkyıor. Ben de AMD li iyi bir ekran kartı mı, yoksa C2D'li ona nispeten daha kötü bir ekran kartı mı tercihleri arasında sıkışıp kaldım. AMD nin artıları eksileri neler? Yardım ederseniz sevinirim.
Ayrıca başka önerilere de açığım illa Toshiba olcak diye birşey yok. 1500-1700 YTL civarı notebook önerileriniz varsa lütfen belirtin.
Fiyatı bir kenara bırakalım, bu Monster nedir ya? Böyle bir notebook üreticisi var mı? Toplama notebook gibi birşey oluyor bu herhalde. Ben şahsen böyle bir cihaza bu kadar para vermem.
Açıkcası laptop için AMD mi İNTELMİ bende karar vermiş değilim ama senin hesap bende 2 haftadır iyi bir laptop araştırması içindeyim ve buradan takip ettiğim kadarıyla İNTEL sanki daha iyi gibi..... tabi bu göreceli ve tartışlan birkonu forum sayfalarında ama İNTEL ağır basıyor yani alacağım laptop benim için İNTEL olamsı lazım diye düşünüyorum
Şu iki bilgisayar bir bak istersen ben bunlar üzerine bayağı bir araştırma yaptım
LG E500-UP55T C2 DUO-T8100 2.1GHZ-2048MB-256MB NV8600 -200GB-15.4"-DVD/RW-WVPRE Bu model yeni çıktı diye biliyorum
Birde ASUS M51SE CORE2 DUO T8100 2.1GHZ-2048MB-250GB-15.4" 256MB HD3470-DVDRW-WVPRE Bu iki sisteme bir bak istersen kiside İNTEL Fiyat aralığıda sana uyuyor tahminimce Syg
Bence şu an laptop almak için çok yanlış bir zaman olabilir, AMD de intel de yeni platformlara geçiyor. Intel Centrino 2'yi, AMD de Puma'yı çıkarıyor. Yeni cihazlar yavaş yavaş piyasaya sürülmeye başlanacak. Sonra pişman olabilirsiniz.
Bence şu an laptop almak için çok yanlış bir zaman olabilir, AMD de intel de yeni platformlara geçiyor. Intel Centrino 2'yi, AMD de Puma'yı çıkarıyor. Yeni cihazlar yavaş yavaş piyasaya sürülmeye başlanacak. Sonra pişman olabilirsiniz.
Bu süre ne kadar bir süre peki arkadaşım aşağı yukarı bir zaman bellimi acaba???? yada o ürünler çıkacak bu seferde başka bir ürün çıkarmak için hazırlıklar başlıyacak gerçektende bu işin sonu acaba nereye varacak
Ağustoston sonra alıcam ben de. Şu anda sadece araştırma yapıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: springci
Açıkcası laptop için AMD mi İNTELMİ bende karar vermiş değilim ama senin hesap bende 2 haftadır iyi bir laptop araştırması içindeyim ve buradan takip ettiğim kadarıyla İNTEL sanki daha iyi gibi..... tabi bu göreceli ve tartışlan birkonu forum sayfalarında ama İNTEL ağır basıyor yani alacağım laptop benim için İNTEL olamsı lazım diye düşünüyorum
Şu iki bilgisayar bir bak istersen ben bunlar üzerine bayağı bir araştırma yaptım
LG E500-UP55T C2 DUO-T8100 2.1GHZ-2048MB-256MB NV8600 -200GB-15.4"-DVD/RW-WVPRE Bu model yeni çıktı diye biliyorum
Birde ASUS M51SE CORE2 DUO T8100 2.1GHZ-2048MB-250GB-15.4" 256MB HD3470-DVDRW-WVPRE Bu iki sisteme bir bak istersen kiside İNTEL Fiyat aralığıda sana uyuyor tahminimce Syg
İkisine de baktım. Özellikleri çok yakın ancak teknik servis hakkında biraz bilgi vermen mümkün mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MikaeL_ -- 15 Temmuz 2008; 15:17:56 >
amd-intel karşılaştırması yapılamaz ikisininde birbirine üstünlük kurduğu noktalar vardır...biri amd biri intel 2 tane işlemci verirsin onları karşılaştırırız...2 markayı karşılaştırmak tamamen saçma olur..ayrıca troy, senin verdiğin monster 4000 küsur ytl adam max 1700 ytl verebilirim demiş..sence mantıklımı senin yaptığın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkobra_kralkobra -- 15 Temmuz 2008; 15:31:01 >
Bu süre ne kadar bir süre peki arkadaşım aşağı yukarı bir zaman bellimi acaba???? yada o ürünler çıkacak bu seferde başka bir ürün çıkarmak için hazırlıklar başlıyacak gerçektende bu işin sonu acaba nereye varacak
Şu anda net bir tarih yok ama firmalar tanıtımları yaptı, tahminen 1-2 ay içinde falan üreticiler bu platformları kullanmaya başlar diye düşünüyorum ben.