Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Amd mi? Intel mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Diğer Konu ve Markalar >> Amd mi? Intel mi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_MikaeL_

15 Temmuz 2008; 13:18:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Öncelikle herkese selamlar.

Uzun bir süreden beri(2-3 haftadır) notebook almayı düşündüğüm için forumda fiyat ve performans araştırması yapıyorum. Aklımda bir kaç model belirginleşti. Siteden araştırdığım kadarıyla Toshiba'lar genelde sağlam oluyorlar. Ama fiyatları da bir o kadar güzel. Ben de servisle felan çok uğraşmak istemediğim için Toshiba'lar üzerine yoğunlaştım. Ancak maddi durumum nedeniyle karşıma sürekli X3100 gibi saçasapan bi ekran kartı çıkıyor. Oyun oynamayı seven biri olduğumu düşünürsek :) O yüzden diğer modellerine yöneldim. Bu sefer de AMD Turion işlemciler önüme çıkyıor. Ben de AMD li iyi bir ekran kartı mı, yoksa C2D'li ona nispeten daha kötü bir ekran kartı mı tercihleri arasında sıkışıp kaldım. AMD nin artıları eksileri neler? Yardım ederseniz sevinirim.

Ayrıca başka önerilere de açığım illa Toshiba olcak diye birşey yok. 1500-1700 YTL civarı notebook önerileriniz varsa lütfen belirtin.

سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
troy

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Temmuz 2008; 14:12:32 

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T93M571RU8802 al rahat et ben dun aldım crysisi son detaylarda ıynuyorum süperr

_MikaeL_

15 Temmuz 2008; 14:24:09 

quote:

Orjinalden alıntı: troy

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T93M571RU8802 al rahat et ben dun aldım crysisi son detaylarda ıynuyorum süperr

Şakacı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MikaeL_ -- 15 Temmuz 2008; 14:27:24 >

troy

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Temmuz 2008; 14:36:06 

quote:

Orjinalden alıntı: _MikaeL_

quote:

Şakacı.

ne şakacısı doğru söylüyorm daha ne olcak

blackwinterday

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 14:47:22 

Fiyatı bir kenara bırakalım, bu Monster nedir ya? Böyle bir notebook üreticisi var mı? Toplama notebook gibi birşey oluyor bu herhalde. Ben şahsen böyle bir cihaza bu kadar para vermem.

A black winter day
No, darker than that
Gloomier than an autumn night
_MikaeL_

15 Temmuz 2008; 14:47:24 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _MikaeL_

quote:

Şakacı.

ne şakacısı doğru söylüyorm daha ne olcak

İyi de arkadaşım orda 4 küsür bin ytl yazıyo. http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T575FL900 vermek istediğin link bu muydu yoksa?

asityanığı

15 Temmuz 2008; 14:48:19 

Açıkcası laptop için AMD mi İNTELMİ bende karar vermiş değilim ama senin hesap bende 2 haftadır iyi bir laptop araştırması içindeyim ve buradan takip ettiğim kadarıyla İNTEL sanki daha iyi gibi..... tabi bu göreceli ve tartışlan birkonu forum sayfalarında ama İNTEL ağır basıyor yani alacağım laptop benim için İNTEL olamsı lazım diye düşünüyorum

Şu iki bilgisayar bir bak istersen ben bunlar üzerine bayağı bir araştırma yaptım

LG E500-UP55T C2 DUO-T8100 2.1GHZ-2048MB-256MB NV8600 -200GB-15.4"-DVD/RW-WVPRE Bu model yeni çıktı diye biliyorum

Birde ASUS M51SE CORE2 DUO T8100 2.1GHZ-2048MB-250GB-15.4" 256MB HD3470-DVDRW-WVPRE
Bu iki sisteme bir bak istersen kiside İNTEL
Fiyat aralığıda sana uyuyor tahminimce
Syg

blackwinterday

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 15:05:55 

Bence şu an laptop almak için çok yanlış bir zaman olabilir, AMD de intel de yeni platformlara geçiyor. Intel Centrino 2'yi, AMD de Puma'yı çıkarıyor. Yeni cihazlar yavaş yavaş piyasaya sürülmeye başlanacak. Sonra pişman olabilirsiniz.

A black winter day
No, darker than that
asityanığı

15 Temmuz 2008; 15:11:42 

quote:

Orjinalden alıntı: February 29th

Bence şu an laptop almak için çok yanlış bir zaman olabilir, AMD de intel de yeni platformlara geçiyor. Intel Centrino 2'yi, AMD de Puma'yı çıkarıyor. Yeni cihazlar yavaş yavaş piyasaya sürülmeye başlanacak. Sonra pişman olabilirsiniz.

Bu süre ne kadar bir süre peki arkadaşım aşağı yukarı bir zaman bellimi acaba????
yada o ürünler çıkacak bu seferde başka bir ürün çıkarmak için hazırlıklar başlıyacak gerçektende bu işin sonu acaba nereye varacak
_MikaeL_

15 Temmuz 2008; 15:16:44 

quote:

Ağustoston sonra alıcam ben de. Şu anda sadece araştırma yapıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: springci

Açıkcası laptop için AMD mi İNTELMİ bende karar vermiş değilim ama senin hesap bende 2 haftadır iyi bir laptop araştırması içindeyim ve buradan takip ettiğim kadarıyla İNTEL sanki daha iyi gibi..... tabi bu göreceli ve tartışlan birkonu forum sayfalarında ama İNTEL ağır basıyor yani alacağım laptop benim için İNTEL olamsı lazım diye düşünüyorum

Şu iki bilgisayar bir bak istersen ben bunlar üzerine bayağı bir araştırma yaptım

LG E500-UP55T C2 DUO-T8100 2.1GHZ-2048MB-256MB NV8600 -200GB-15.4"-DVD/RW-WVPRE Bu model yeni çıktı diye biliyorum

Birde ASUS M51SE CORE2 DUO T8100 2.1GHZ-2048MB-250GB-15.4" 256MB HD3470-DVDRW-WVPRE
Bu iki sisteme bir bak istersen kiside İNTEL
Fiyat aralığıda sana uyuyor tahminimce
Syg

İkisine de baktım. Özellikleri çok yakın ancak teknik servis hakkında biraz bilgi vermen mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MikaeL_ -- 15 Temmuz 2008; 15:17:56 >

kralkobra_kralkobra

15 Temmuz 2008; 15:31:36 

amd-intel karşılaştırması yapılamaz ikisininde birbirine üstünlük kurduğu noktalar vardır...biri amd biri intel 2 tane işlemci verirsin onları karşılaştırırız...2 markayı karşılaştırmak tamamen saçma olur..ayrıca troy, senin verdiğin monster 4000 küsur ytl adam max 1700 ytl verebilirim demiş..sence mantıklımı senin yaptığın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkobra_kralkobra -- 15 Temmuz 2008; 15:31:01 >
blackwinterday

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 15:35:46 

quote:

Orjinalden alıntı: springci

quote:

Bu süre ne kadar bir süre peki arkadaşım aşağı yukarı bir zaman bellimi acaba????
yada o ürünler çıkacak bu seferde başka bir ürün çıkarmak için hazırlıklar başlıyacak gerçektende bu işin sonu acaba nereye varacak

Şu anda net bir tarih yok ama firmalar tanıtımları yaptı, tahminen 1-2 ay içinde falan üreticiler bu platformları kullanmaya başlar diye düşünüyorum ben.

A black winter day
No, darker than that
troy

15 Temmuz 2008; 15:44:28