Staj yaptığım yerde solid works için kullanılan pc resmen sürünüyor.İçim elvermedi tasarımcının haline Yıllardır söyleyememiş. Bir tek bozulduğu için kasa değişmiş.Patronla ben konuşunca ok dedi Anakart, İşlemci, RAM, Ekran kartı ve muhtemelen bunlara yetecek bir psu. Oc veya cf/sli kullanılmayacak. Kasası gayet güzel.Feel Hurr. II ama 350W. Yeterli olurmu bilmiyorum.
Düşündüğüm sistem
ASUS P5Q, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775 (Fazla araştıramadım.Tavsiye bekliyorum.)
power COOLER MASTER RP-500 EXTREME POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI 94 $ + KDV= 136,43 YTL
genelde solidworks uygulamalari icin FireGL kartlar onerilir.. veya QuadroFX'ler.. ama nerden baksan 300dolardan assagi bisey bulamazsin ikisinde de.. ucuz versiyonlari bile cok pahali.. diger taraftan Crossfire destekli bir anakartta ileride bir ekran karti daha kullanarak fizik karti olarak kullanabilir veya goruntu destegi istediginde Crossfire modunda calistirabilirsin..
Solidworks dediğin düşük profilli bir 3d modelleme programı. Bu kadarına hiç gerek yok. E8400 + 2 GB RAM + 256/512MB normal bir ekran kartı işini hayli hayli görür. fazla masrafa girme bence. Tabi boeing çizmiyorlarsa
Solidworks dediğin düşük profilli bir 3d modelleme programı. Bu kadarına hiç gerek yok. E8400 + 2 GB RAM + 256/512MB normal bir ekran kartı işini hayli hayli görür. fazla masrafa girme bence. Tabi boeing çizmiyorlarsa
valla ben Asus 690G anakart, 2gb ram ve 4000+ ile solidworks kullandim, ona bakarsan..... pekte bir isinma durumu veya sorun olmadi... gayet calisiyor... gercekten cok zorlayan islemlerde biraz gecikiyor ama kesinlikle bu bile is goruyor..
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Cidden faydalı oldu bilgileriniz. Bu arada dediğim gibi şirket pek yenilenme taraftarı değil. Bu gidişle onlar 5 - 6 yıl daha bilgisayar almazlar. Ben de tasarımcıyı düşünerekten biraz abarttım. Ödenek bir kez alınıyor. FX5200 kullanıyorlardı. Şirket kalıp hazırlıyor. Tasarlanan kalıpları Mold Flow Works de deniyorlar. O yüzden bayaa kastırdığını hatta hiç kullanamadığını söyledi. Şimdi verdiğiniz parçaları toplayıp patrona sunalım. Yardımlarınız için tekrar sağolun.