Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ISD; Adresleme zahmetinden kurtulalım!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> ISD; Adresleme zahmetinden kurtulalım!!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
f1varol

15 Temmuz 2008; 11:35:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ISD ile 6 ayrı ses ve bunları pic ile seçerek çalma işlemi gerçekleştireceğim. A0 ve A9 bacakları adreslemeye yarıyor. Yalnız forumlardan birinde aşağıdaki anlatım vardı. ISD ile bu yöntemle çalma işlemi gerçekleşebilirmi? Bilen varmı?
A0 pininin lojik durumuna göre çalma yada CD çalarda olduğu gibi parça seçme (forward) işlevine sahip olduğu söyleniyor. Böyleyse adresleme zahmetinden kurtuluruz.
Aralarına 1 saniye boşluklar vererek 5 ses kaydederiz rastgele ve istediğimiz sesi CE pinini Forward yaparak çalarız. Olmazmı? Bilen, uygulayan, duyan varmı???

"isd 2560'ta ard arda kaydetttigin parcalar var diyelim 2 ve ustu,ve istedigin parcaya ulasip caldirmak istiyorsun.isd paralel kontrol edildigi gibi seri olarakta kontrol edilebiliyor,yapman gereken isd den 3 adet uc almak(A0,PD,CE) kullanmaya gelince ; her islemin basinda PD ucunu kullanarak isd'ye reset atiyorsun(PD=1 bekle PD=0),daha sonra ilk parcayi calicaksan (A0=0 da sabit kaliyor-CE=0 bekle CE=1)yapiyorsun boylelikle isd ilk parcayi calar ve 2.parca basinda durur.2 ve sonrasi parcalari caldirmak icinse tekrar reset atiyorsun (A0=1 'e cekiyorsun.CE ucunu kacinci parcayi calicaksan,sayisi kadar (CE=0 bekle CE=1) yapiyorsun.ardindan A0=0 cekiyorsun ve bir kez (CE=0 bekle CE=1) yapiyorsun.islem tamam boylelikle 3 uc kullanarak isd istedigin kadar parca caldirabiliyorsun.aslinda calisma mantigi CD calar cihaziyla ayni burada (CE /PLAY ve FORWARD ,A0'da CE o an icin PLAY mi FORWARD mi olacak onu belirliyor)."

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 15 Temmuz 2008; 13:35:17 >

Aptalca Sorular Sorun. Eğer Sormazsanız, Aptal Kalmaya Devam Edersiniz.
Alvan R. Feinstein
KATADE

15 Temmuz 2008; 14:35:54 

alıntı yaptığınız bölümde anlatılanları nette aradım ama yazıyı alıntı yaptığınız site hariç hiçbir yerde bulamadım.

ayrıca anlatılan bana pek doğru gelmedi çünkü ISD adres tabanlı çalışan bir entegre.
İki kere yapınca 2. parça üç kere yapınca 3. parça çalacak,benim aklıma yatmadı.
Yine de kesin bilmiyorum ama ben bunu doğrulayacak bir bilgi bulamadım...

f1varol

15 Temmuz 2008; 15:44:49 

A0 ile A9 arası pinlerle adresleme paralel A0 ve CE ile yapılan ise seri olarak kontrol veya adresleme olarak kabul edilebilir. Yani yine bir adres mevcut.

Alvan R. Feinstein
KATADE

18 Temmuz 2008; 20:26:38 

hocam bunu denediniz mi sonuç nedir merak ettim,araştırdım ama bu şekilde bir kullanım örneği bulamadım...

f1varol

22 Temmuz 2008; 16:21:59 

denemek için malzeme toplama aşamasındayım. Sonucu yazacağım. umarım öyledir

Alvan R. Feinstein
tyilgin1

22 Temmuz 2008; 23:16:57 

Sonucu merakla bekliyoruz....

http://www.tsk.mil.tr
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> ISD; Adresleme zahmetinden kurtulalım!!! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
DFI LANParty UT ICFX3200-T2R/G
DFI in uzun suredir beklenen crossfire destekli ve hiz asirtma uzmani anakarti
Zotac 9600GT AMP SLI
Nvidianın orta seviyedeki fiyat/performans kartını bir de hız aşırtılmış olarak görün

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar