Fomatla ilgili acilll.... (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> MSI

deepinsky -> Fomatla ilgili acilll.... (15 Temmuz 2008; 9:39:56)

Arkadaşlar, Msı marka laptopumu almiştim sistem linuxlu oldugundan xp cd takıp format atmiştim..bu olay boyle devam etti..daha sonra benim harddiske bir virüs girdi ve temizleyemedim..Xp cd tekrar taktıgımda ise kur başlatılıyor yazisindan sonra ekranın simsiyah kalmasıydı..ne yaptıysam o bölümü geçemedim.

peki nasil bu zamana kadar kullandin diye sorarsaniz; o halde en fazla guvenli modda acabiliyordum ve guvenli modda acip sanki xp onar gibi yapip pc yeniden başladiğinda f10 diyip yeni işletim sistemi kur onarma diyip sistemimi kuruyordum....tamam guzel sistem sorunsuz calişiyorda benim windows tamamen gçctüğü anda güvenli moda da girmemediğim anda ne yapacağim ben...

bir tusa basin,,kur başlatılıyor....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ve siyah ekran nasil cozerim bunu

**model Msı vr330x dir.
**xp, xp service pack 2, siyah inci, tncxp 2008 ultimate ile hep ayni sorunu verdi...

ne olur bir yardim..mumkunse harddisk sök, ram değiştir gibi zor işler olmadan, driver yuklenerek umarim[X(]

konu yanliş yere acildiysa aceledendir, telaştandir, dogru yere taşiyabilirsiniz..

cevaplarinizi sabirsizlikla bekliyorum...

saygılarımla, deepinsky

deepinsky -> Cevap: Fomatla ilgili acilll.... (15 Temmuz 2008; 10:18:30)

up up !!!

arkadaşlar ne olur bir yardim..sistem çöktü ve cd yi takınca kur başlatılıyor diyorum ama sonra siyah ekran...

elimde 98se boot lu cd de var oda gormuyor.....

bir yardim..............

3rm@N -> Cevap: Fomatla ilgili acilll.... (15 Temmuz 2008; 10:32:47)

vakit kaybetmeden servisi ara bence yardımcı olurlar sabahın köründe forumda kimse yoktur olanda bilmio demekki:(
bilseydim yardımcı olurdum ama aklıma bişe gelmio çünkü henüz laptopum olmadı ve linux işletim sistemi kullanmadım sorasında xp yükleyince ne sorunla karşılaşılıo bilmiorm o yüzden:(

deepinsky -> Cevap: Fomatla ilgili acilll.... (15 Temmuz 2008; 10:38:41)

eyvallah, hocam..

evet forumda pek bir kimse yok..umarim bir yolunu bulurum:)

cok_yasa_kamil -> Cevap: Fomatla ilgili acilll.... (16 Temmuz 2008; 1:48:40)

normalde siyah ekran çıkması sorunu SATA harddiskler için gerekli olan sürücü dosyalarının bir disket vasıtasıyla veyahut XP'ye entegre ederek çözülür. ama vr330'da SATA HDD olmadığı için böyle bir çözüme ihtiyaç yok.
şahsen pardus kurmanı ve donanımsal bir problem olup olmadığını tecrübe etmeni tavsiye ediyorum. pardus da kurulmazsa donanımsal sorun olup servis yolu görünmüş demektir [:)]

ama normalde, servis "windows kuramıyorum" şikayetlerine yardımcı olmaz.

deepinsky -> Cevap: Fomatla ilgili acilll.... (16 Temmuz 2008; 14:34:41)

quote:

Orjinalden alıntı: cok_yasa_kamil

normalde siyah ekran çıkması sorunu SATA harddiskler için gerekli olan sürücü dosyalarının bir disket vasıtasıyla veyahut XP'ye entegre ederek çözülür. ama vr330'da SATA HDD olmadığı için böyle bir çözüme ihtiyaç yok.
şahsen pardus kurmanı ve donanımsal bir problem olup olmadığını tecrübe etmeni tavsiye ediyorum. pardus da kurulmazsa donanımsal sorun olup servis yolu görünmüş demektir [:)]

ama normalde, servis "windows kuramıyorum" şikayetlerine yardımcı olmaz.

hocam,
linuxta kurdum, hatta harddiski tamamen sildim..biçimlendirdim..linux yuklendi ama tekrar baslayinca ( reset atınca) grub hatasi verdi please wait..grub 17..vs ve linuxta da acilmadi.
yani hicbir sekilde işletim sistemi yukleyemedim....daha sonra xp ultimate 2008 'in ilk cd de ki kurtarma işlere baktım..mesala orada mini xp var cdden actim ama sistem harddiski gormuyordu..

orada birde partition magic gibi bir program var...cd auto runda başlayınca..o programi caliştirdim..harddiskleri gordu fakat dosya turu farklıydı..bende hepsini ntfs olarak değişirdim ve sabirla hepsine format attım ve yaklaşik bu işlem 1 saat surdu.

daha sonra bios ayarlarindan harddisk ile ilgili olan yerde biri disable di oradakilerin hepsini auto yaptım..ve tekrar xp cdyi takıp reset attiğimda hersey düzelmişti.ve rahatca bende tncxp ultimate 2008i kurdum..

[:(]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.34375