Arkadaşlar herkese selam öncelikle... Elimde, Pegasus Technologies Mobile Life 2.5" lik; USB 2.0 100 gb lık bir harici harddisk vardı.. Önemli dosyaların, mp3 ve film arşivimin bulunduğu harddiski ilk gün taktım ve içindeki herşeye ulaşabildim. Ancak 2. gün taktıımda öncelike tanımama sorunu yaşadım. İşte herşey bundan sonra başladı.
- Öncelikle takıp içindeki mp3 leri çalıştırmayı denedim WMP "Dosya türü algılanamadı ancak her şartta devam etmek istiyo musunuz?" diye bi kutucuk çıktı, devam ettim ama cızırtı sesleri çıktı.. - Daha sonra biçimlendirme şeklini tanımadı. Ama yeniden biçimlendirmeye de izin vermedi. Daha sonra takıp çalıştırmak istediğimde usb aygıtı yüklendi ve kullanıma hazır dedi ancak My Computer'da görünmedi. - Aygıt Yöneticisine baktım, usb aygıtı olarak değil sabit harddisk olarak görünüyodu.. - Adı da karışık harf ve karakterler şeklindeydi.(Daha önceden Mobile Life bilmem ne bilmem ne şeklindeydi..) - İçindekileri kurtarmaya çalıştım gene olmadı.. - Disk yöneticisine baktım. Orada "Disk1 - Not allowed" olarak görünüyo; yani herhangi bir harf olarak değil... İnitializing yapmaya çalıştım gene olmadı.. - İşin ilginç yanı, bu harici harddiskin boyutu 100 gb ancak ilk hata verdiğinde "2 TERRABYTE" , en sonunda ise "786 GB" olarak görünüyo olmasıydı..
Virüs olma ihtimali yüksek fakat ilk tarattığımda virus bulamadı.. Bu sorun hakkında yorumu ve çözümü olanların ilgisini bekliyorum.. Saygılarımla..
15 Temmuz 2008; 2:50:00
Diskin partisyonlarını silip tekrar yaratın. Sonra temiz bir format atın. Bundan sonrada diskinizde böyle bir sorun olmaması için, diski bilgisayarınızdan sökerden "diski çıkar" işlemini yapın.