herkese merhaba. Ülkemizde enerji üretim santrallarında (HES,RES,TES) mühendis olarak çalışmak için kpss' puanı mı şart koşuluyor? Ve özel-kamu ayrımı varmı?
özel şirketlerin kpss'ye bağlı olduklarını zannetmiyorum. ama özel veya kamu olsun santrallerde çalışmak için önce yüksek gerilim konusunda kurs almaları gerekecektir. elektrik mühendisliğinde bu sorun olmaz, ama elektrik-elektronik mühendisliğinde okuyorsan veya mezun olduysan sorun yaratabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 16 Temmuz 2008; 2:01:58 >
Orjinalden alıntı: farukaan Hocam o işte ekad belgesi soma termikte kursu var veriyolar orda ama en son 2,5 milyar falandı.Şimdi ne kadardır bilmiyorum.
iyi o zaman.Benim kursa ihtiyacım yok. Sadece askerliğimi aradan çıkarmam yeterli.Tabi kpss'ye de girmem gerek. Uzun iş doğrusu....
16 Temmuz 2008; 20:04:04
İyide kpss geçtiki,birdaha kimbilir ne zaman olur,hem yanlış anlamada git piyasada çalış santral ağırdır,3 kuruş fazla veririler ama sömürürler adamı...
quote:
Orjinalden alıntı: h_orion
quote:
Orjinalden alıntı: farukaan Hocam o işte ekad belgesi soma termikte kursu var veriyolar orda ama en son 2,5 milyar falandı.Şimdi ne kadardır bilmiyorum.
iyi o zaman.Benim kursa ihtiyacım yok. Sadece askerliğimi aradan çıkarmam yeterli.Tabi kpss'ye de girmem gerek. Uzun iş doğrusu....
Özelde manevra yapacak kişide belge şart ama belgesizde çalışan var.İşletme ve bakım için belge bir işe yaramaz.İşe girişte belge olması avantaj olur.
17 Temmuz 2008; 1:16:11
Hocam geçen sene beni bi firma çağırdı sana ekad çıkaralım dedi, ama 3 senelik sözleşme koydu önüme,piyasa çakal dolu dikkat et bunlara.eğer imzalasaydım resmen 3 sene kölesi olcaktım adamların...
Hocam geçen sene beni bi firma çağırdı sana ekad çıkaralım dedi, ama 3 senelik sözleşme koydu önüme,piyasa çakal dolu dikkat et bunlara.eğer imzalasaydım resmen 3 sene kölesi olcaktım adamların...
tabii sözleşme yapmadan da bu konuda iş bulman da biraz zor
17 Temmuz 2008; 1:45:30
Yok ben yıllarca çalıştım,yüksek gerilimde.Belgem hiç olmadı,Primer-sekonder farketmez,hepsini yaptık zamanında...ama işte hep geziyosun evinden uzak ayrısın zor oluyo,şimdi bıraktım artık yg yi.Telefon santralinde yatışa geçtim artık Sonuçta oda santral,buda santral
üstad ben şunu sorucam: diyelimki özel/devlete ait farketmez,bi enerji üretim santralında işe başladık. 1-orada ne iş(ler)den sorumlu oluyoruz,ne yapıyoruz. 2-Yerimiz sabitmi (mesela atıyorum Akallar HES olsun)? Sürekli bu sahadamı çalışıyoruz yoksa gezicimi? 3-Çalışma ağırmı? 4-İşin sonunda belli sene sonra mesleki kazançımız ne olur? Yani mesela başka bi şirkette işe başlama durumunda HES referansı 'VAAAAAAAYBEEEEAA' gibisinden bir avantaj sağlarmı?