Harici ses yongası pazarında Creative'in, entegre ses yongası pazarında ise Realtek'in bariz üstünlüğü alternatif firmaları saha dışına itmeye devam ediyor. Analog Devices olarak bilinen ADI firması entegre ses yongası pazarından çıkıyor. SoundMax serisi ses yongalarını Asus'un da anakartlarında kullandığı firma önemli bir anakart üreticisinin çözümlerinde yer edinmiş olsa da Realtek'in hakimiyetinde olan pazarında pozisyonunu güçlendirmeyi açıkçası pek başaramadı. Entegre ses yongası pazarının yeterli kârlılığa sahip olmadığına inanan firma cephesinden verilen taahhütlerin yerine getirileceği ve kullanıma sunulmuş çözümler için yazılım güncellemesine devam edileceği bildiriliyor. Öte yandan entegre ses yongası pazarından çıkmaya hazırlanan firmanın belirlediği strateji gereği çekirdek yatırımlarını uzmanı olduğu dijital sinyal işleme (DSP) alanında yapacağı belirtiliyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
10 senedir hiç dahili ses kartı kullanmadım, ama şunu biliyorum ki 10 senedir creative çok iyi ses kartları çıkardı ve beni memnun etti, etmeye de devam ediyor..
Bende 10 senedir sayılamayacak kadar dahili harici ses kartı kullandım sattım yükledim onardım, adı en problemli dahili ses kartlarından biridir. bir dünya adı chipli anakart geldi bu güne kadar elime. ki bunlar beni bile bıktırdı... son kullanıcı ne yapsın bu arada mesaj sayısı yükseltmek için yazdığınız mesajlara hayranım devam edin böyle :)
Realtek'in dahili ses yongası,kulaklıkta tam bir rezaletti..
ADI ise harikaydı.yanlış karar verdiler.
katılıyorum,kulaklık performansında realtek eski asus anakartımdaki adi chipseti aratıyor,iş hoparlore gelince diyecek yok tabi.Ayrıca bunu benden başka farkeden birini görmek sevindirdi
valla ben çekildiğine sevindim ve asus gibi kaliteli ürünler yapan bir firmanın nasıl böyle bir ses kartı koyduğuna hep şaştım.hele flight simulator oynamak ayrıca bir işkence.bütün kule sesleriyle uçağın sesleri birbirine girip parazitimsi bir ses çıkarıyordu.ne kadar driver güncellediysem de sonuç hep hüsrandı.herkes uzmanı olduğu alanda ilerlemeli.analog devices'a uzmanı olduğu işte başarılar ama ses kartı piyasasından
ADI vista için panel çıkartmakta bile realtek ten geri kalmıştı. Asus anakart kullanan bir çok kişinin bu konuda mağdur olduğunu biliyorum. Bence creative de onboard ses piyasasıne tekrar girmeli.
DSP nedir..Bu arada benim yeni aldığım ASUS P5Q-3 anakartta da bu analog devices var ama sesler bende harika..hatta ses kartımı bile sattım gerek kalmadı..
quote:
Orjinalden alıntı: darkaura
firmanin ismi ADI - analog devices inc. uzman oldugu alan DSP - digital signal process
Realtek'in dahili ses yongası,kulaklıkta tam bir rezaletti..
ADI ise harikaydı.yanlış karar verdiler.
katılıyorum,kulaklık performansında realtek eski asus anakartımdaki adi chipseti aratıyor,iş hoparlore gelince diyecek yok tabi.Ayrıca bunu benden başka farkeden birini görmek sevindirdi
aynı sorunu ben msi anakartımın ustundeki realtek ile yasıyorum...kulaklık taktıgımda ses rezalet.ilk sistemi kurup suruculeri yukledigimde sorun yoktu ama simdi yeni surucu ile kulaklıgımdan ses alamıyorum.ses cok az veya hic yok...eski surucuye dondum yine olmadı...realtek kulaklıkta rezalet beyler
ADI çipli ses kartlarına sürücü bulmak için çekilen çilede bitecek demek çok iyi olmuş. realtek ses yongalarına üç tane sürücü yeterli geliyo hatta artık iki tane. eskilere ac97 sürücüsü yenilere HD sürücüsü. ADI çipsetli ses kartlarına ise her değişik çip için başka sürücü lazım ve firma bu sürücüleri kendi sitesinden vermiyo bu yüzden bu ADi firmanın çekilmesi iyi oldu işkenceden kurtulmuş oluruz.