Arkadaşlar bu konularda az bilgiye sahibm. Özellikle kullananlardan bir öneri istiyorum. 120gb hdd var. Aklımda şu iki seçenek var;
- Raptor 10.000 rpm 36gb hdd alıp, windowsu ona kurup, 120liğide D olarak kullanmak , - Bir 120 gb daha alıp raid0 yapıp öyle kullanmak..
Hangisi daha iyi performans verir ? Yoksa eşit düzeydemidirler? Raid de daha fazla kapasiteye sahip oluyorum, bu avantaj ama C için 30gb yetiyor ?? Teşekkürler.
raid 0 daha mantıklı ve wd raptorlar raid 0 bile olsa geride kalıyorlar bu da benim değerlerim raid 0 stipe 128 k vista business 2*250 gb seagate 410 as 177 mb /sn
bende 4 adet 500 gb seagate kullanıyorum 100 gb ve 1860 gb lık iki tane ayrı bölüm yaptık 100 gb lık bölümden 32k stripe lı 32 mblık hd tach testini veriyim ,
Bence Raid 0 yap. Niyeyse büyük bir çoğunluk , Raid yapılınca aniden bir sorun oluşacağını ve verilerin uçacağını düşünüyor. Arkadaşlar Raid yapıldığı zaman bozulabilirlik artmıyor ki ? Normal kurulumda da bozulma % ne ise , Raid olduğu zaman da bozulma % aynı .Tek fark Raid'de sorun olduğu zaman herşey uçuyor ; ama bu , Raid'in normal kuruluma göre daha fazla bozulabilir olduğu anlamına gelmiyor. 3 seneden beri Raid 0 kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı çekmedim.
Bence Raid 0 yap. Niyeyse büyük bir çoğunluk , Raid yapılınca aniden bir sorun oluşacağını ve verilerin uçacağını düşünüyor. Arkadaşlar Raid yapıldığı zaman bozulabilirlik artmıyor ki ? Normal kurulumda da bozulma % ne ise , Raid olduğu zaman da bozulma % aynı .Tek fark Raid'de sorun olduğu zaman herşey uçuyor ; ama bu , Raid'in normal kuruluma göre daha fazla bozulabilir olduğu anlamına gelmiyor. 3 seneden beri Raid 0 kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı çekmedim.
bu yanliş bir mantik, eğer bir hdd'nin 2 yıl içinde bozulma olasiliği %3 ise sen 2 hdd alip da herhangi biri bozulursa datalar göçer dediğinde olasiliğin %6 olur.
ayrıca bozulma ihtimali çok çok yüksek olsa bile sana o ihtimal denk gelmemiş olabilir bu da kimsenin sıkıntı problem çekmeyeceği anlamina gelmez, o sebeple geliniz el birliği ile bu forumdan ve hayatimizdan, ben yapiyorum şu kadar senedir bir şey olmadi mantiğini çikartalim.
kısacasi, raid 0 yaparsan mekanik ariza yüzünden veri kaybetme riskini ikiye katlarsin ayrıca, raid'de bir sorun olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekli. Ha risk büyük mü bence oyle süper değerli bilgilerin yoksa pek de mühim değil, önemlileri optik medyalara da yedekleyerek ek bir hdd'de tutabilirsin neticede.
bu yanliş bir mantik, eğer bir hdd'nin 2 yıl içinde bozulma olasiliği %3 ise sen 2 hdd alip da herhangi biri bozulursa datalar göçer dediğinde olasiliğin %6 olur.
ayrıca bozulma ihtimali çok çok yüksek olsa bile sana o ihtimal denk gelmemiş olabilir bu da kimsenin sıkıntı problem çekmeyeceği anlamina gelmez, o sebeple geliniz el birliği ile bu forumdan ve hayatimizdan, ben yapiyorum şu kadar senedir bir şey olmadi mantiğini çikartalim.
kısacasi, raid 0 yaparsan mekanik ariza yüzünden veri kaybetme riskini ikiye katlarsin ayrıca, raid'de bir sorun olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekli. Ha risk büyük mü bence oyle süper değerli bilgilerin yoksa pek de mühim değil, önemlileri optik medyalara da yedekleyerek ek bir hdd'de tutabilirsin neticede.
Katıldığım tek nokta bir diskin bozulma olasılığı %3 ise , ikinci bir disk alıp aynı sisteme koyduğunda ikisinden birinin bozulma olasılığının %6 olması.Ben de böyle dedim zaten. ( iki diski belirtmeye gerek duymadımğım için yazmadım ) Sonuçta ; atıyorum saklanacak veri " tulu " olsun ; bu durumda 1.hdd'de "t" ve "l" , 2.hdd'de "u" ve "u" saklanır diye biliyorum. Bu durumda oluşacak mekanik aşınma 2x olmayacaktır kanımca.
Bu arada , " uydum kalabalığa " mantığını ben de hiç benimsemem ; ben sadece kendi çapımda 3 yıllık küçük bir tecrübemi paylaşmak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 15 Temmuz 2008; 20:24:31 >
dahili 120gb hdd'den hariç,harici 120gb hddm var. Yedeklerimi ikisinde de tutuyorum. Şu şekilde ya bir 120daha aşıp raid0, yada 36gb 10.000raptor almayı düşünüyordum. Çoğunluk raid'den yana.... Anakartı bi değiştireyim, hemen raid0 yapaym
Bu arada Gigabyte p35 serisi anakartlardan alıcam. Sorun yaşayan var mı ?