Yurtdisindan N95 aldim , TR ye oranla fiyatlari cok uygun oldugu icin ancak simdi farkettim cihazin icerisinde yazan yani *#06# yazdigimda cikan imei numarasi ile arkasinda yani pili kaldirdigimda cihazin arkasinda yazan imei numarasi farkli...
Urun spot garanti bakimindan bir problemim yok ama TR ye kaydetttirmem gerektigi zaman hangi imei kaydettirecegim? Cihazin bazi programlarla imei numarasini arkasinda yazan kagittaki ile degistirmelimiyim ? Bu bana ne gibi sorunlar dogurur?
Tesekkurler
valla imei numarası telefonun kimliği gibidir.dikkat et.birde kutusun bak.o da farlı çıkmasın ya da içi değişmiş olabilir diyecem.bana kalırsa *#06# de yazan imei geçerlidir diyecem ama garantiye verdiğimde hep telefonun arkasına bakıyolar nedense.neyse daha bilgili olanlar vardır elvet :)
Ürününüz sanırım spotdan da öte kaçak. Yani klon bir imei kullanıyor. TK farkederse telefonunuz kapanabilir. Aldığınız yerle görüşün. Ya da daha öncesinde *#06# yapınca çıkan numarayı eğer nokianın sayfasında falan varsa bir check edin. Telefon N95 olarak görünürse demekki kasayı değiştirmişler.
Su an yurtdisindayim telefonu burdan daha yeni aldim. Telefonun arkasindaki ve icindeki imei numarasini da TK ya yazdim ikiside kayitli degil. Yani benim icin bir sorun olmayacak bu.
Benim korkum cihazimin orjinal degil Cin mali olmasiydi cunku 600ytl gibi bir degere aldim bu cihazi.
Ancak cihaz orjinal , Symbian isletim sistemi var. Bu imei numarasini pasaportum ile TK ya kaydedersem sorun yasamadan kullanirim herhalde.
TK'ye kaydettikleri numara sanırım cihazın arkasında yazan numara. Bu da ileride sorun yaratır. Çünkü şebekede görünen imei no yazılımdaki olacak birinden birine uydurmanız gerekir. Bir şekilde iki numarayı da aynı yapın
Çok teşekkürler arkadaşlar güzel bir biçimde açıklamışsınız , peki telefonun imei numarasıyla nasıl oynayabileceğim konusunda PM(forumda yasak) ile yardımcı olabilecek varmı?
baya yanlış bilgiler verilmiş. cihazın 06 yazdığında çıkan imei si kayıtlı değilse sıkıntı yok. yurtdışından nereden aldığınızı merak ediyorum. Dubaide orjinal n95 8gb ler 500 usd ye gidiyor. Yani orj alabileceğiniz bir fiyata almışsınız çin malı sanırım.
baya yanlış bilgiler verilmiş. cihazın 06 yazdığında çıkan imei si kayıtlı değilse sıkıntı yok. yurtdışından nereden aldığınızı merak ediyorum. Dubaide orjinal n95 8gb ler 500 usd ye gidiyor. Yani orj alabileceğiniz bir fiyata almışsınız çin malı sanırım.
Cihaz orjinal. Sadece cihazin arkasindaki imei etiketini sokup oraya baska bir yapistirma yapmislar. Benim icin problem degil ama TR de kullanirken sorun olabilir mi diye dusunmustum ve cevabimi aldim.
Telefonun IMEI numarasi ile nasil oynama yapacagim hakkinda yardimci olabilecek biri varmi?