Arkadaşlar imzadaki sistemim ile bugün bir çılgınlık yaptık...
Stok fanın termal macunu iş göremez hale gelince , Arko krem sürmeye ve böyle soğutma sağlamaya karar verdik.Kremi sürünce default halde gayet iyi soğutma sağladık(Sağlamaya çalıştık ).
Bundan güç alarak overclock yapmaya karar verdik .Q6700 ü tam 3,7 Ghz e kadar çıkardık işte SS lar...
boştaki 67 derecelik sıcaklık çok kötü.ayrıca 3dmark dan çıkıp bakmışsın sıcaklığa 77 derece.acaba 3dmark çalışırken kaç dereceydi?arko krem yağlı bir kremdir sıcakta iyice sıvılaşır ve akar ısı geçirgenliği gibi bir özelliği olduğunu sanmıyorum.bence sonuç olarak arko krem olayıda sıcaklıklarda berbat
soğutucunun tabınına bir miktar civa damlat sonra hızlı bi şekilde basınç uygula civaya, civa sizin bildiğiniz gibi akmak yerine soğutucu ile tepkimeye girecektir.. iyice dağıt civayı. ondan sonra idle sıcaklığına bak.. 20 derece olmazsa pm at
Arko krem iyi fikir, ama biraz tehlikeli. 50 dereceden sonra sağa sola akabilir, Arko krem su bazlı kremdir iyi ki kısa devre yaptırmamış. O sıcaklıklar hiç te normal değil, işlemciye yazık. Bir de onlar test sonrası sıcaklıklar, test anında kaç dereceydi acaba. CPU nun mümkünse 60-65 derecenin üstüne pek çıkmaması lazım.
Ben yıllar önce INtel 233mmx CPU ile soğutucu arasına koyacak bir şey bulamayınca "kuru üzüm tanesinin içindeki üzüm özünü" koymuştum. Sıc