Merhaba arkadaşlar PC'mde belli süredir bi ağırlık yavaşlama vs. vardı ayarları kontrol ediyordum ve pcmde cpu sıcaklığının 80 derece civarında olduğunu gördüm pcyi açtım içinde temizlik yaptım pc açıkken fanların çalışıp çalışmadığına baktım hiç bi sorun yok fakat 80 derecenin altınada doğru düzgün indiremedim prescott işlemciler için normal diyorlar ama emin olamadım ne yapmam lazım ? Program ile fan hızını yükseltmeler vs. varmış hangi programlar ile yaparım bunları şimdiden teşekkürler
Anakartım : Asus P4P800-VM Intel P4 2.8 GHZ Prescott
Macun yenile vb. ama Presscotlar zaten isinan islemciler.. Yani yeni fan almadan muhtemelen 60 derecenin altina inmiyecektir.. Fan olarak da cok para vermek istemiyosan 2. elde Hyper212 satiyorum. Eger istersen anlasiriz..
Macun yenile vb. ama Presscotlar zaten isinan islemciler.. Yani yeni fan almadan muhtemelen 60 derecenin altina inmiyecektir.. Fan olarak da cok para vermek istemiyosan 2. elde Hyper212 satiyorum. Eger istersen anlasiriz..
yanlız arkadaşın işlemcisi 478 pin galiba. Hyper desteklemiyor diye biliyorum
yanlız arkadaşın işlemcisi 478 pin galiba. Hyper desteklemiyor diye biliyorum
O olabilir iste. Bakmak lazim. Benim istedigim 2. el fanlara bakmasiydi arkadasin.
Termal macun islemci ile sogutucu arasina surulen, aradaki ufak bosluklari doldurarak isi transverini en ust duzeye cikaran dalgametreye verilen isim.. Macun eskidigi zaman isi iletimi tam gerceklesemez ve performans dususu olur.
abi birşey daha sorucam biraz fazla oldumda son ama :) yazıcıoğlunda falan 5 lira vs. bulunur diyorlar işime yarar mı onlar işin açığı bir tüpede çok fazla para vermek istemem ne dersin ? birde direk o macunu sürecekmiyim yoksa hafif bir pamukla vs. ile silmem mi lazım ne haldedir o tahmini :D
abi birşey daha sorucam biraz fazla oldumda son ama :) yazıcıoğlunda falan 5 lira vs. bulunur diyorlar işime yarar mı onlar işin açığı bir tüpede çok fazla para vermek istemem ne dersin ? birde direk o macunu sürecekmiyim yoksa hafif bir pamukla vs. ile silmem mi lazım ne haldedir o tahmini :D
çok çok teşekkür ederim ilginize
yok hayir fazla olmak degil kesinlikle. Forum burasi. Amaci bu.. O 5lira olan macunlar digerlerine gore kaliteli degiller. Ama is yaparmi diye sorarsan yaparlar, cok da guzel yaparlar.. Macunu surmek icin de once eski macunu silmen lazim. Onu da pamukla yapabilirsin ama kesinlikle pamuk tanesi kalmamali islemci etrafinda..
Ondan sonra da cok ince bir sekilde macunu suruceksin
Benimde işlemcim 3.06 lga775 533 mhz 1 mb ama işlemcim orthosda bile 60 derecenin üstüne çıktığını görmedim.Bence kesinlikle termal macunu yenilemelisin.Bide kasanın önünde fan yeri varsa bi tane fan tak....
Benimde işlemcim P4 Prescott LGA 775 ama hiç o kadar ısındığını görmedim baktığın program yanlış gösteriyor olabilirmi bence bir BIOS tan bakıver. Eğer hala öyleyse termal macunu filan yeile fanı değiştir